Skip to article

Sinceritatea ca adevar relativ

Sinceritatea ca adevar relativ
Sinceritatea pentru societate are o mare importanta, fiind una dinte normele morale ale vietii; insa ne ajuta ea in orice situatie? Cert e ca in aparenta, oamenii cauta o atitudine sincera, insa cei mai multi nu sunt in stare sa tina piept realitatii, pentru ca deseori ea raneste si contravine intereselor noastre.

Asadar sinceritatea implica un continut afectiv, el fiind un detaliu aparent neglijabil. A simti adevarul este cu totul altceva de a-l descrie in mod obiectiv. El nu este de gasit in stare absoluta pentru ca noi toti suntem fiinte aproximative si nu persoane cristalizate, astfel incat el are o forma relativa. Daca studiem comportamentul unui copil aflat in raportul sau cu parintii, cei mici sunt tentati adeseori sa ascunda realul, parintii fiind obsedati de dezvaluirea veridicitatii. Pentru copil minciuna este o realitate confortabila, intreg universul se adapteaza lui. El este egocentric, naiv, empatic, traind neadevarul pe care parintele il produce, pentru a-l manipula. Pasiunea pentru adevar se afla dincolo de vorbe: crescand, inveti ca in spatele cuvintelor se ascund tot oameni; minciuna vorbeste foarte mult despre o realitate inferioara, a ocoli adevarul reprezentand a evita ceea ce nu-ti convine, cu cat ascunzi mai mult cu atat fiind mai traumatizat de el. Cei din jur vor sa afle vulnerabilitatile tale "nu ne convine ca ei sa fie inferiori noua, de aceea nu toleram minciuna". A realiza o confesiune, a te dastainui, reprezinta pentru ceilalti, desi nu constientizam adeseori, a capitula; a-ti dezvalui secretele este un inconvenient, o valoare a sacrificiului, lipsa demnitatii si a prestigiului.

Increderea este o valoare sociala, o investitie pentru beneficiul celorlalti. Cand cineva are incredere in tine poate profita de tine, de capacitatile tale. Cea mai mare dovada de sinceritate o are scaunul: el scartie cand te asezi pe el, se clatina cand te misti, el reda toate tensiunile pe care le aplici, ceea ce in cazul oamenilor este greu de reperat. Cel puternic are autoritate, notorietate el tragandu-si adevarul formal; un sef trebuie sa stie adevarul cu privire la subaltern insa el se dezvaluie cel mult superiorului sau.

Un lucru spus de tine devine o axioma pentru ceilalti. In cuplu sunt doi oameni - eu si tu - concretizati de o relatie ce face mai mult decat suma prezentelor noastre. Detaliile despre cei doi oglindesc "hrana" care alimenteaza raportul dintre acestia. A sti despre tine inseamna a te asimila, a trage concluzii referitoare la personalitatea ta; pe mine ma ajuta, ceea ce pe tine te jigneste. Eu nu vreau ca tu sa ma cunosti pentru ca eu nu vreau sa fiu "devorat". Iubirea dintre ei simbolizeaza forma bolnavicioasa a adevarului dintre ei. Inselarea aparuta intr-un cuplu, reprodusa sincer, constituie un pumn in fata; cu fiecare detaliu, pe fata celuilalt se vede cum se demoleaza iubirea din trecut.

Gandirea magica din copilarie functioneaza cand nu ne asteptam; realitatea dura am vrea sa fie o minune, un vis urat, pentru ca nu reusim sa facem fata situatiilor, fiind sub presiunea problemelor , nu ne destindem pentru a concretize solutiile.

Din punct de vedere psihologic, adevarul este o trauma; atata timp cat nimeni nu-l detine intr-o forma deplina, toti avem dreptate sau nu intr-o oarecare masura, totul fiind aproximativ. Cei care vor sa le fie evidentiate defectele au un instinct autodestructiv, un reper ireal, ceea ce le deformeaza imaginea personalitatii, exagerand lipsa calitatilor .

Misterul este necesar instrainarii, stand la baza cuplului, cei doi descoperind compatibilitati, "nu se stiu pe dinafara", o noua descoperire dand autenticitate, ajutandu-i sa faca atribuiri, sa spuna ce cred, ce spera, ajutandu-i sa-i faca sa se accepte. Atribuirile erotice alcatuiesc compatibilitatea, penduland intre strainatate si potrivire.

Revenind la confesiune, cel care da adevarul de la sine, se simte linistit, conflictele interioare fiind preluate altuia, marturisirea fiind un act de justete. Oamenii cauta cu solemntitate adevarul celuilalt, de aceea sinceritatea este ceva impartasit, dar incepe cu cei care pot purta ceea ce spui, cu cei sunt capabili de acelasi atribut!

Articole recomandate

Totul despre cum este femeia Varsator in pat Totul despre cum este femeia Varsator in pat
Un spirit independent si original, femeia Varsator manifesta aceleasi trasaturi si in pat. Este una dintre cele mai sexi native si cucereste prin faptul ca este lipsita de inhibitii. Adora sa satisfaca fanteziile iubitului si nu se da in laturi nici de la jocuri sexuale sau pozitii neconventionale.
Cu ce fel de probleme sexuale se confrunta cei care lucreaza prea mult Cu ce fel de probleme sexuale se confrunta cei care lucreaza prea mult
Numarul celor care lucreaza prea mult, in detrimentul vietii lor sexuale este in continua crestere. Fenomenul nu este limitat si este specific multor zone geografice. Site-ul Netdoctor.co.uk trateaza subiectul in detaliu si explica efectul numeroaselor ore petrecute la munca si cum se repercuteaza
13 idei ca sa arati super sexy 13 idei ca sa arati super sexy
Cu totii vrem sa impresionam pe acel cineva special din viata noastra. Si, in mod evident, punem accent pe aspectul nostru fizic, deoarece acesta iese in evidenta la prima vedere. Si e firesc sa fie asa, in fond, orice cadou arata de o mie de ori mai bine daca e ambalat corespunzator si-i punem si
Cel mai important lucru pe care trebuie sa il faca orice femeie dupa o partida de amor Cel mai important lucru pe care trebuie sa il faca orice femeie dupa o partida de amor
Femeile sunt foarte vulnerabile in fata infecțiilor vaginale, de aceea este foarte importanta igiena intima. Specialistii in ginecologie recomanda purtarea de lenjerie intima din bumbac, evitarea hainelor prea stramte, folosirea unor sapunuri cu PH neutru si evitarea dusurilor vaginale. 
5 schimbari majore care se intampla in corpul tau daca iti intrerupi viata sexuala o saptamana 5 schimbari majore care se intampla in corpul tau daca iti intrerupi viata sexuala o saptamana
Viata sexuala are un rol important in buna functionare a organismului. Potrivit unui studiu publicat in Medical Daily, chiar si cateva zile de abstineta sexuala pot duce la modificari majore ale organismului.  Iata care sunt cele mai ciudate schimbari care pot aparea daca iti intrerupi viata