Skip to article

Viata in doi: cum va gasiti echilibrul?

Viata in doi: cum va gasiti echilibrul?
Se spune ca in orice cuplu de indragostiti exista un partener dominant si unul dominat.

Dar cand acest raport devine clar inegal, prezentul devine opresiv.

Cand si cum reactionezi pentru a reda armonia cuplului?

Afla raspunsurile aici!

De ce devenim dominant sau dominat?

Exista tot atatea profile de dominanti si dominati pe cate relatii exista. Totusi, unele caracteristici raman comune, indiferent de personaj:

Dominantul: are nevoie sa domine pentru a nu fi el insusi dominat; ii e frica de singuratate si de aceea preia controlul, dar nu vrea sa se impuna, ci sa fie ascultat din placere.
Dominatul: vrea sa se simta in siguranta, si de aceea il lasa pe celalalt sa ia hotararile, are nevoie sa fie ghidat. De cele mai multe ori, supunerea sa nu este decat aparenta.

Ce ne dirijeaza intr-un sens sau altul? Cu siguranta, istoria personala. Nu e o chestiune de sex, sau nu mai e o chestiune de sex.

Viata in doi: cum va gasiti echilibrul?

Cum poate degenera raportul?

In multe cazuri, raportul dominant - dominat instaurat de-a lungul timpului e convenabil pentru ambii parteneri. Fiecare isi gaseste linistea, si fiecare poate fi dominant pe unele planuri si dominat pe altele.

Problema apare atunci cand se depasesc limitele si ceea ce era suportabil, sau chiar binevenit inainte, devine intolerabil. Este de ajuns ca unul dintre cei doi sa-si modifice putin pozitia. Cuplul poate sa nu se manifeste pe moment, insa relatia devine din ce in ce mai sufocanta.

Cum eviti instaurarea raportului dominant - dominat?

Pentru ca un cuplu sa poata dura, ideal ar fi sa nu se instaureze niciodata un raport de dominatie. Insa, fiecare poate avea propriile sale domenii de expertiza. De exemplu, daca tu gestionezi mai bine finantele si el este as in bucatarie, unde e raul? Ceea ce trebuie sa ingrijoreze este incapacitatea unuia de a lua decizii in lipsa celuilalt.

Cand trebuie sa se opreasca relatia?

Din pacate, uneori lucrurile nu mai pot fi reparate, mai ales daca dezechilibrul dureaza de multa vreme. Atunci cand unul din cei doi devine violent, chiar si numai verbal, relatia se poate opri. Nimeni nu merita sa devina carpa de sters a celuilalt.

Articole recomandate

Totul despre cum este femeia Varsator in pat Totul despre cum este femeia Varsator in pat
Un spirit independent si original, femeia Varsator manifesta aceleasi trasaturi si in pat. Este una dintre cele mai sexi native si cucereste prin faptul ca este lipsita de inhibitii. Adora sa satisfaca fanteziile iubitului si nu se da in laturi nici de la jocuri sexuale sau pozitii neconventionale.
Cu ce fel de probleme sexuale se confrunta cei care lucreaza prea mult Cu ce fel de probleme sexuale se confrunta cei care lucreaza prea mult
Numarul celor care lucreaza prea mult, in detrimentul vietii lor sexuale este in continua crestere. Fenomenul nu este limitat si este specific multor zone geografice. Site-ul Netdoctor.co.uk trateaza subiectul in detaliu si explica efectul numeroaselor ore petrecute la munca si cum se repercuteaza
13 idei ca sa arati super sexy 13 idei ca sa arati super sexy
Cu totii vrem sa impresionam pe acel cineva special din viata noastra. Si, in mod evident, punem accent pe aspectul nostru fizic, deoarece acesta iese in evidenta la prima vedere. Si e firesc sa fie asa, in fond, orice cadou arata de o mie de ori mai bine daca e ambalat corespunzator si-i punem si
Cel mai important lucru pe care trebuie sa il faca orice femeie dupa o partida de amor Cel mai important lucru pe care trebuie sa il faca orice femeie dupa o partida de amor
Femeile sunt foarte vulnerabile in fata infecțiilor vaginale, de aceea este foarte importanta igiena intima. Specialistii in ginecologie recomanda purtarea de lenjerie intima din bumbac, evitarea hainelor prea stramte, folosirea unor sapunuri cu PH neutru si evitarea dusurilor vaginale. 
5 schimbari majore care se intampla in corpul tau daca iti intrerupi viata sexuala o saptamana 5 schimbari majore care se intampla in corpul tau daca iti intrerupi viata sexuala o saptamana
Viata sexuala are un rol important in buna functionare a organismului. Potrivit unui studiu publicat in Medical Daily, chiar si cateva zile de abstineta sexuala pot duce la modificari majore ale organismului.  Iata care sunt cele mai ciudate schimbari care pot aparea daca iti intrerupi viata