Skip to article

Stiinta confirma: Prima experienta sexuala ne motiveaza sa o repetam

Stiinta confirma: Prima experienta sexuala ne motiveaza sa o repetam
Cercetarile arata ca prima experienta sexuala ne motiveaza sa o repetam. Inainte de a-ti incepe activitatea sexuala, ti s-a spus probabil ca prima experienta este de neuitat si trebuie sa fie un moment special, de care iti vei aminti mereu. Astazi, stiinta confirma ca prima relatie sexuala ne marcheaza pentru totdeauna.

Oamenii de stiinta au descoperit ca prima experienta sexuala ne va marca pentru toata viata deoarece va avea efect asupra vietii tale sexuale ulterioare, creierul suferind modificari.

Gabriela Rodriguez Manzo, cercetator la Departamentul de Farmacobiologie al Unității Cinvestav Coapa, a analizat modul in care prima experienta sexuala schimbă funcționarea creierului la persoanele de sex masculin.

Organismul elibereaza susbtante similiare morfinei

Cercetătorul explică faptul că în timpul ejacularii, organismul eliberează în mod natural opioide endogene; adică substanțe similare morfinei, care acționează împotriva durerii, dar au și capacitatea de a produce senzații de plăcere. Aceste opioide endogene sunt eliberate in timpul ejacularii și acționează într-o regiune a creierului cunoscută sub numele de circuit al recompensei, în care creierul nostru procesează activități care produc plăcere și care sunt în mare parte acțiuni necesare pentru a trăi pentru mancarea și activitate sexuală.

Cercetarea analizează modul în care acele substanțe care produc placere(opioide endogene) fac schimbari in creierul nostru, după prima experiență sexuală. Oamenii de stiinta spun ca experiențele sexuale ulterioare produc, de asemenea, modificări, acestea sunt tranzitorii.

Ceea ce inseamna ca prima experienta sexuala ramane in mintea noastra pentru totdeauna si ne provoaca senzatia placuta care ne motiveaza sa o repetam.
"Consecintele acestui comportament ne fac sa repetam experienat, astfel incat sa asiguram viitorul speciei. În plus, se stabilește o asociere între stimulii olfactivi și vizuale prezentate în timpul primei experiențe sexuale, cu senzația plăcută“, a declarat coordonatorul studiului.

Cercetătorul a observat ca animalele care nu au avut activitate sexuală, chiar dacă sunt mature sexual, se comportă diferit decât cei care au experimentat-o ​​o dată.

Articole recomandate

Totul despre cum este femeia Varsator in pat Totul despre cum este femeia Varsator in pat
Un spirit independent si original, femeia Varsator manifesta aceleasi trasaturi si in pat. Este una dintre cele mai sexi native si cucereste prin faptul ca este lipsita de inhibitii. Adora sa satisfaca fanteziile iubitului si nu se da in laturi nici de la jocuri sexuale sau pozitii neconventionale.
Cu ce fel de probleme sexuale se confrunta cei care lucreaza prea mult Cu ce fel de probleme sexuale se confrunta cei care lucreaza prea mult
Numarul celor care lucreaza prea mult, in detrimentul vietii lor sexuale este in continua crestere. Fenomenul nu este limitat si este specific multor zone geografice. Site-ul Netdoctor.co.uk trateaza subiectul in detaliu si explica efectul numeroaselor ore petrecute la munca si cum se repercuteaza
13 idei ca sa arati super sexy 13 idei ca sa arati super sexy
Cu totii vrem sa impresionam pe acel cineva special din viata noastra. Si, in mod evident, punem accent pe aspectul nostru fizic, deoarece acesta iese in evidenta la prima vedere. Si e firesc sa fie asa, in fond, orice cadou arata de o mie de ori mai bine daca e ambalat corespunzator si-i punem si
Cel mai important lucru pe care trebuie sa il faca orice femeie dupa o partida de amor Cel mai important lucru pe care trebuie sa il faca orice femeie dupa o partida de amor
Femeile sunt foarte vulnerabile in fata infecțiilor vaginale, de aceea este foarte importanta igiena intima. Specialistii in ginecologie recomanda purtarea de lenjerie intima din bumbac, evitarea hainelor prea stramte, folosirea unor sapunuri cu PH neutru si evitarea dusurilor vaginale. 
5 schimbari majore care se intampla in corpul tau daca iti intrerupi viata sexuala o saptamana 5 schimbari majore care se intampla in corpul tau daca iti intrerupi viata sexuala o saptamana
Viata sexuala are un rol important in buna functionare a organismului. Potrivit unui studiu publicat in Medical Daily, chiar si cateva zile de abstineta sexuala pot duce la modificari majore ale organismului.  Iata care sunt cele mai ciudate schimbari care pot aparea daca iti intrerupi viata