Skip to article

Bondage - cum e sa faci sex legata?

Bondage - cum e sa faci sex legata?
Bondage, termen provenit din limba engleza insemnand a lega, este o practica erotica ce consta in constrangerea corpului partenerului in totalitate sau partial, de obicei cu ajutorul corzilor si calusului, dar si cu banda adeziva, curele si lanturi.

Imobilizarea completa a partenerului nu este scopul absolut in practica bondage, practicandu-se mai ales legari ale bratelor, picioarelor, sanilor, mijlocului, astfel incat organele genitale si zonele erotice ale corpului sa ramana expuse.

Bondage-ul in cuplu este rareori utilizat pentru a umili sau supune partenerul/ partenera, el este de obicei un joc practicat de comun acord. Fiecare cuplu are motivatiile sale proprii pentru a recurge la bondage.

In Japonia, practica bondage-ului poarta numele de Shibari sau Kinbaku, si face parte dintr-o traditie in acelasi timp istorica si artistica.

Bondage si sado-masochism

Multi oameni cred ca bondage-ul este asociat cu sado-masochismul, insa nu este adevarat, deoarece bondage-ul este o practica sexuala independenta. Bondage-ul este un joc erotic extrem de senzual, in care unul din parteneri i se supune benevol celuilalt. Intre cei doi se poate stabili apoi o relatie de dominatie, iar acest lucru este foarte excitant.

Diferenta principala intre bondage si sado-masochism este ca in bondage-ul pur, legarea in sine este un scop, adesea estetic, in timp ce in sado-masochism legarea este o simpla metoda de accede la placere, printre multe alte metode.

In plus, bondage-ul pur nu are de-a face cu notiunile de dominant/ stapan, dominat/ supus/ sclav, umilinta/ servitudine, ci acestea sunt proprii sado-masochismului.

Bondage in cuplu

Hollywood-ul a contribuit foarte mult la raspandirea bondage-ului printre oamenii obisnuiti, difuzand imagini in care amantul(a), legat(a) de pat, este la dispozitia partenerului/ partenerei sale. Astazi, multe cupluri aduc in pat si un joc de franghii. Bondage-ul a iesit deja din cercul perversiunilor sexuale.

Bondage-ul este o experienta destinata in primul rand distractiei, divertismentului, fiind rareori o nevoie reala si indispensabila pentru asigurarea satisfactiei sexuale.

Bondage-ul in cuplu este rareori periculos, insa el poate pune probleme in cuplurile noi, din cauza lipsei de incredere intre parteneri sau a unui deficit de comunicare asupra scopului si dorintelor fiecarui partener. Bondage-ul bun este acela care nu implica vreun risc fizic, mintal sau social, fara abuz si agresivitate.

Durerea este variabila, in functie de dorinte si de nevoi. In cuplu, bondage-ul nu provoaca de obicei durere.

Bondage-ul face parte din preludiu si mai rar din actul sexual.

Scopul bondage-ului in cuplu este intensificarea apropierii fizice si emotionale intre parteneri, creandu-se un fel de complicitate si intimitate.

Lipsirea partiala de libertate poate mari excitatia, partenerul captiv experimenteaza senzatii noi: puterea amantului, dependenta, sentimentul de fragilitate.

Este vorba de un joc intim extrem, aproape fuzional, la nivel psihic si fizic. Femeia captiva, legata de cele 4 picioare ale patului, ii ofera partenerului ei nuditatea sa fara aparare, un acces liber si necontrolat la organele sale sexuale.

Si partenerul liber experimenteaza senzatii noi: el este responsabil de captiva sa, de sanatatea ei, de fragilitatea ei. El se regaseste fata in fata cu propria forta, pe care trebuie sa si-o controleze.

Autor: Nuage

Articole recomandate

Totul despre cum este femeia Varsator in pat Totul despre cum este femeia Varsator in pat
Un spirit independent si original, femeia Varsator manifesta aceleasi trasaturi si in pat. Este una dintre cele mai sexi native si cucereste prin faptul ca este lipsita de inhibitii. Adora sa satisfaca fanteziile iubitului si nu se da in laturi nici de la jocuri sexuale sau pozitii neconventionale.
Cu ce fel de probleme sexuale se confrunta cei care lucreaza prea mult Cu ce fel de probleme sexuale se confrunta cei care lucreaza prea mult
Numarul celor care lucreaza prea mult, in detrimentul vietii lor sexuale este in continua crestere. Fenomenul nu este limitat si este specific multor zone geografice. Site-ul Netdoctor.co.uk trateaza subiectul in detaliu si explica efectul numeroaselor ore petrecute la munca si cum se repercuteaza
13 idei ca sa arati super sexy 13 idei ca sa arati super sexy
Cu totii vrem sa impresionam pe acel cineva special din viata noastra. Si, in mod evident, punem accent pe aspectul nostru fizic, deoarece acesta iese in evidenta la prima vedere. Si e firesc sa fie asa, in fond, orice cadou arata de o mie de ori mai bine daca e ambalat corespunzator si-i punem si
Cel mai important lucru pe care trebuie sa il faca orice femeie dupa o partida de amor Cel mai important lucru pe care trebuie sa il faca orice femeie dupa o partida de amor
Femeile sunt foarte vulnerabile in fata infecțiilor vaginale, de aceea este foarte importanta igiena intima. Specialistii in ginecologie recomanda purtarea de lenjerie intima din bumbac, evitarea hainelor prea stramte, folosirea unor sapunuri cu PH neutru si evitarea dusurilor vaginale. 
5 schimbari majore care se intampla in corpul tau daca iti intrerupi viata sexuala o saptamana 5 schimbari majore care se intampla in corpul tau daca iti intrerupi viata sexuala o saptamana
Viata sexuala are un rol important in buna functionare a organismului. Potrivit unui studiu publicat in Medical Daily, chiar si cateva zile de abstineta sexuala pot duce la modificari majore ale organismului.  Iata care sunt cele mai ciudate schimbari care pot aparea daca iti intrerupi viata