Skip to article

Femeia, cel mai bun afrodisiac

Femeia, cel mai bun afrodisiac
Alchimia placerii este extrem de complexa tocmai pentru ca dorintele si emotiile noastre sint declansate de fenomene ce se desfasoara la nivel cerebral, spun studii de specialitate.

Asadar, toate aspectele sexualitatii noastre, indiferent de faptul ca sint legate de animalitate, afectivitate sau cultura, sint, in ultima instanta, coordonate de creier. Activitatea noastra sexuala este predeterminata de anumite structuri ale encefalului.

In primul rind, este vorba despre hipotalamus, care regleaza atit emotiile si motivatiile, cit si dorinta sexuala prin care trecem. Foarte aproape de hipotalamus este situat septul care este o formatiune de materie cenusie si adaposteste centrul orgasmului.

Septul face parte, si el, dintr-un ansamblu de structuri care formeaza sistemul limbic. Acesta este numit "creierul emotional".

"Responsabilii" dragostei

Conduitele si dorintele noastre intime se nasc ca urmare a unor complexe reactii chimice care se produc in creier si prin care sint eliberate, in organism, niste substante numite "neuro-mediatori".

Unul dintre principalii factori raspunzatori de dorinta sexuala, atit la femei, cit si la barbati, este testosteronul. Secretia de testosteron este reglata de glandele suprarenale, de ovare si de testicule si sint in strinsa legatura cu glanda hipofiza. O alta "vecina" a hipotalamusului.

Femeia, cel mai bun afrodisiac

Trebuie sa spunem si despre neocortex ca este portiunea din creier care filogenetic este cea mai recenta si constituie la om cea mai mare parte a scoartei cerebrale. Acesta are o functie la fel de importanta pentru ca asigura trecerea de la ideea de actiune, la actul in sine.

El este responsabil de fantasmele sexuale, de tabuurile legate de sex si de sentimentele de rusine si vinovatie asociate lor.

Femeia

Succesul oricarei tehnici privind imbunatatirea vietii sexuale depinde de intelegerea dintre parteneri, precum si de subtila si misterioasa legatura care ia nastere intre ei. Specialistii in acest domeniu si-au dat seama de multa vreme de veridicitatea acestui fapt si chiar au atentionat ca totul este conditionat de catre femeie.

Daca ea nu-si doreste relatii sexuale cu partenerul, nici macar o pastila de viagra, nu-l poate ajuta pe bietul barbat. In concluzie, tot femeia ramine cel mai puternic afrodisiac din... industria farmaceutica.

Articole recomandate

Cu ce fel de probleme sexuale se confrunta cei care lucreaza prea mult Cu ce fel de probleme sexuale se confrunta cei care lucreaza prea mult
Numarul celor care lucreaza prea mult, in detrimentul vietii lor sexuale este in continua crestere. Fenomenul nu este limitat si este specific multor zone geografice. Site-ul Netdoctor.co.uk trateaza subiectul in detaliu si explica efectul numeroaselor ore petrecute la munca si cum se repercuteaza
13 idei ca sa arati super sexy 13 idei ca sa arati super sexy
Cu totii vrem sa impresionam pe acel cineva special din viata noastra. Si, in mod evident, punem accent pe aspectul nostru fizic, deoarece acesta iese in evidenta la prima vedere. Si e firesc sa fie asa, in fond, orice cadou arata de o mie de ori mai bine daca e ambalat corespunzator si-i punem si
Cel mai important lucru pe care trebuie sa il faca orice femeie dupa o partida de amor Cel mai important lucru pe care trebuie sa il faca orice femeie dupa o partida de amor
Femeile sunt foarte vulnerabile in fata infecțiilor vaginale, de aceea este foarte importanta igiena intima. Specialistii in ginecologie recomanda purtarea de lenjerie intima din bumbac, evitarea hainelor prea stramte, folosirea unor sapunuri cu PH neutru si evitarea dusurilor vaginale. 
5 schimbari majore care se intampla in corpul tau daca iti intrerupi viata sexuala o saptamana 5 schimbari majore care se intampla in corpul tau daca iti intrerupi viata sexuala o saptamana
Viata sexuala are un rol important in buna functionare a organismului. Potrivit unui studiu publicat in Medical Daily, chiar si cateva zile de abstineta sexuala pot duce la modificari majore ale organismului.  Iata care sunt cele mai ciudate schimbari care pot aparea daca iti intrerupi viata
Sexting: regulile jocului. Sfaturi importante pentru femei Sexting: regulile jocului. Sfaturi importante pentru femei
E foarte la moda, dar nu asta e motivul principal pentru care sa-l incerci. Fie ca esti aventuroasa si iti place sa flirtezi, fie te afli intr-o relatie la distanta, iti doresti sa retrezesti pasiunea in casnicie sau pur si simplu sa-i mentii lui interesul viu pana la urmatoarea intalnire,