Skip to article

Nimfomania sau dependenta de sex la feminin

Nimfomania sau dependenta de sex la feminin
O femeie care isi exprima sexualitatea in mod deschis si care are numerosi parteneri sexuali primeste adesea eticheta de " nimfomana ". Cu toate acestea, termenul descrie o problema de natura psihologica si poate provoca multa suferinta femeilor care se confrunta cu aceasta. Descopera, in continuare, ce inseamna nimfomania si perceptia pe care o au barbatii asupra sa!

Nimfomania, sinonima cu hipersexualitatea si erotomania, nu a putut fi definita cu exactitate, cu precadere din cauza conventiilor sociale care determina care este nivelul "normal" de dorinta sexuala. Chiar si asa, nimfomania, ca problema psihica, se refera la dorinta sexuala de nestavilit, care nu poate fi satisfacuta si care presupune, de multe ori, parteneri sexuali numerosi si/sau folosirea compulsiva a materialelor pornografice.

Dorinta sexuala exagerata feminina poate fi o dependenta si are nevoie de un tratament adecvat pentru a putea fi tinuta sub control.

Cauzele nimfomaniei

Cauzele exacte ale nimfomaniei raman o necunoscuta si astazi. Rezultat al unui dezechilibru atat chimic, cat si emotional, hipersexualitatea feminina poate fi declansata de anumite evenimente aparute in existenta femeilor care prezinta o predispozitie catre nimfomanie (din cauze ereditare sau de mediu).

Exista o serie de factori de risc care ar putea determina aparitia nimfomaniei. Printre acestia se numara:

- istoric familial de boli mentale
- orientare homosexuala
- istoric personal de boli mentale
- eveniment traumatizant recent

Perceptia asupra femeii nimfomane

De regula, o femeie care sufera de hipersexualitate este perceputa ca avand un apetit sexual exagerat, ca o femeie de moravuri usoare, incapabila sa fie fidela. Toate aceste atribute descriu o femeie nimfomana pentru simplul fapt ca nevoile sale sexuale sunt intr-atat de puternice, incat nu pot fi controlate, iar o relatie cu un singur partener devine un deziderat greu de atins.

Daca nimfomania este o boala, termenul de "nimfomana" poate fi folosit si ca insulta (de cele mai multe ori), atunci cand un barbat cauta razbunarea prin degradarea voita a unei persoane de sex feminin. Cu toate acestea, este de la sine inteles ca nu orice femeie cu un apetit sexual crescut este automat o persoana care sufera de erotomanie.

De altfel, cercetarile specializate au indicat ca o femeie afectata de nimfomanie este incapabila sa obtina satisfactia sexuala - de unde si numarul exagerat de partide de sex si parteneri sexuali -, implicit orgasmul . Simturile unei astfel de femei sunt denaturate, astfel ca frustrarea sexuala nu intarzie sa apara.

La capatul opus al spectrului se afla barbatii care si-ar dori sa intalneasca o femeie "nimfomana" pentru a beneficia de apetitul sau sexual de neoprit. Daca, insa, experienta poate fi placuta din punct de vedere fizic pentru reprezentantii sexului tare, cea emotionala este mai putin fericita (cauzele fiind cele expuse anterior - imposibilitatea femeii de a fi fidela unui singur barbat, la care se adauga nevoia de atentie etc.).


Autor: D.S.

Sursa: foto: how-topickupgirls.com

Articole recomandate

Totul despre cum este femeia Varsator in pat Totul despre cum este femeia Varsator in pat
Un spirit independent si original, femeia Varsator manifesta aceleasi trasaturi si in pat. Este una dintre cele mai sexi native si cucereste prin faptul ca este lipsita de inhibitii. Adora sa satisfaca fanteziile iubitului si nu se da in laturi nici de la jocuri sexuale sau pozitii neconventionale.
Cu ce fel de probleme sexuale se confrunta cei care lucreaza prea mult Cu ce fel de probleme sexuale se confrunta cei care lucreaza prea mult
Numarul celor care lucreaza prea mult, in detrimentul vietii lor sexuale este in continua crestere. Fenomenul nu este limitat si este specific multor zone geografice. Site-ul Netdoctor.co.uk trateaza subiectul in detaliu si explica efectul numeroaselor ore petrecute la munca si cum se repercuteaza
13 idei ca sa arati super sexy 13 idei ca sa arati super sexy
Cu totii vrem sa impresionam pe acel cineva special din viata noastra. Si, in mod evident, punem accent pe aspectul nostru fizic, deoarece acesta iese in evidenta la prima vedere. Si e firesc sa fie asa, in fond, orice cadou arata de o mie de ori mai bine daca e ambalat corespunzator si-i punem si
Cel mai important lucru pe care trebuie sa il faca orice femeie dupa o partida de amor Cel mai important lucru pe care trebuie sa il faca orice femeie dupa o partida de amor
Femeile sunt foarte vulnerabile in fata infecțiilor vaginale, de aceea este foarte importanta igiena intima. Specialistii in ginecologie recomanda purtarea de lenjerie intima din bumbac, evitarea hainelor prea stramte, folosirea unor sapunuri cu PH neutru si evitarea dusurilor vaginale. 
5 schimbari majore care se intampla in corpul tau daca iti intrerupi viata sexuala o saptamana 5 schimbari majore care se intampla in corpul tau daca iti intrerupi viata sexuala o saptamana
Viata sexuala are un rol important in buna functionare a organismului. Potrivit unui studiu publicat in Medical Daily, chiar si cateva zile de abstineta sexuala pot duce la modificari majore ale organismului.  Iata care sunt cele mai ciudate schimbari care pot aparea daca iti intrerupi viata