Skip to article

Studiu: Matematicienii americani au descoperit formula iubirii eterne

Studiu: Matematicienii americani au descoperit formula iubirii eterne
Matematicienii americani au descoperit formula iubirii eterne, in cadrul unui studiu comandat de MSN, care, in acelasi timp, permite oamenilor sa afle "cat timp va dura relatia lor actuala", informeaza atlantico.fr, citat de Mediafax.

Conform cercetatorilor, iubirea ar putea fi redusa la o simpla ecuatie matematica. Potrivit aceluiasi studiu, oamenii vor putea "sa calculeze cat timp va dura relatia lor actuala".

"Naivii cred ca doar sentimentele conteaza intr-o relatie. Ei bine, lucrurile sunt mult mai complexe. Insa stiinta si matematica pot sa ne ajute in cautarea iubirii eterne"
, afirma realizatorii studiului.

Oamenii de stiinta au evaluat gradul de importanta al tuturor variabilelor - precum umor, bani, numarul partenerilor precedenti - ce influenteaza relatiile amoroase. Spectrul de factori variabili care a fost luat in calcul este foarte larg. Studiul a fost realizat pe un esantion de peste 2.000 de persoane.

Iata care este formula iubirii eterne:

L = 8 + 0,5Y - 0,2P + 0,9Hm + 0,3Mf + J - 0,3G - 0.5(Sm - Sf)2 + I + 1,5C

Aceasta ecuatie este valabila pentru cuplurile heterosexuale, intrucat autorii studiului au remarcat o usoara diferenta intre heterosexuali si homosexuali.

Pentru cuplurile de acelasi sex, formula este urmatoarea:

L = 8 + 0,5Y - 0,2P + 2J - 0,3G - 0,5(S1 - S2)2 - I + 1,5C

Descrierea variabilelor:

L: Durata estimata a relatiei

Y: Numarul de ani pe parcursul carora cei doi parteneri s-au cunoscut, inainte ca relatia lor sa devina serioasa

P: Numarul de parteneri cunoscuti de ambii parteneri ai cuplului

Hm: Importanta acordata onestitatii in cuplu de barbat

Mf: Importanta acordata banilor de femeie

J: Importanta acordata umorului de cei doi parteneri

G: Importanta acordata de ambii parteneri frumusetii fizice

Sm si Sf: Importanta acordata relatiilor sexuale de partenerul masculin (Sm) si feminin (Sf)

I: Importanta acordata familiei partenerului de celalalt partener

C: Importanta acordata copiilor de ambii parteneri

In urma acestui studiu, autorii lui au ajuns la cateva concluzii interesante. Barbatii acorda o mai mare importanta frumusetii fizice decat inteligentei, iar ei sunt de doua ori mai numerosi decat femeile atunci cand vine vorba de a aprecia importanta pe care o viata sexuala reusita o are in ceea ce priveste durata cuplului.
Dintre cele 2.000 de persoane chestionate, 25% doresc ca partenerul lor sa fi avut patru parteneri sexuali inainte de ei (desi pentru un barbat din cinci este important ca el sa fi fost "primul" partener sexual din viata iubitei sau sotiei sale).

Pe scurt, secretul iubirii eterne consta in simtum umorului, unul dintre secrete este sa faceti sex cu patru persoane inainte de a va alege partenerul stabil. In mod logic, relatia voastra va fi una de durata, afirma autorii studiului.

Sursa: Mediafax

Alte articole despre
formula iubirii eterne

Articole recomandate

Studiu: De ce unii insala, iar altii sunt fideli partenerului? Studiu: De ce unii insala, iar altii sunt fideli partenerului?
Un studiu recent, publicat in revista Biology Letters, arata ca oamenii se impart in doua categorii: cei care cauta relatii serioase, monogame si cei care prefera cat mai multe relatii sexuale, cu parteneri diferiti. Si femeile, si barbatii se impart in aceste doua grupuri distincte, dar barbatii
Studiu: Meditatia indelungata ne ajuta sa imbatranim frumos Studiu: Meditatia indelungata ne ajuta sa imbatranim frumos
Meditatia practicata pe parcursul mai multor ani pare a fi asociata cu o scadere mai mica a volumului creierului, un fenomen asociat cu procesul de imbatranire, se afirma intr-un studiu american, informeaza Reuters.Persoanele care au practicat meditatia timp de 20 de ani au creiere cu volume mai
Studiu: Atractia intre sexe are o explicatie uimitoare Studiu: Atractia intre sexe are o explicatie uimitoare
Bill Miller, un medic care lucreaza in calitate de consultant stiintific in cadrul companiei OmniBiome Therapeutics, a explicat fenomenul atractiei erotice printr-o teorie surprinzatoare. Conform cercetarilor facute de el, microorganismele din corpul nostru joaca un rol esential in acest proces. Pe
Cum iubesc romanii: online si offline. Iata cel mai amplu studiu despre dragoste! Cum iubesc romanii: online si offline. Iata cel mai amplu studiu despre dragoste!
Anul acesta, Sentimente.ro - cel mai mare site de dating din Romania - a marcat 13 ani de relatii serioase printr-un amplu studiu despre dragoste. Astfel, am aflat ca 74% din utilizatorii de servicii de dating online isi doresc foarte mult sa se indragosteasca, pe cat posibil in viitorul apropiat.
Studiu: Dimensiunea degetului aratator indica gradul de fidelitate al partenerului Studiu: Dimensiunea degetului aratator indica gradul de fidelitate al partenerului
Un studiu realizat de cercetatorii de la universitatile Oxford si Northumbria din Marea Britanie a demonstrat faptul ca raportul dintre lungimea degetului aratator si cea a degetului inelar ar putea indica gradul de fidelitate al unei persoane.Cercetatorii supun ca, inainte casatorie oamenii ar