Skip to article

Tipatul orgasmic: constient sau reflex?

Tipatul orgasmic: constient sau reflex?
Tipetele feminine din timpul sexului au facut obiectul unui nou studiu, care a analizat sursa lor prin intermediul unei ipoteze surprinzatoare.

Zgomotele facute de femei in timpul sexului si al orgasmului au fost analizate de cercetatori care au vrut sa descopere natura si sursa acestora.

Specialistii au vrut sa afle daca zgomotele sunt voluntare, un reflex sau o consecinta a orgasmului, iar rezultatele i-au surprins.


Zgomotele sexuale si orgasmul

Pentru a studia relatia dintre zgomotele sexuale si orgasm, cercetatorii au cerut ajutorul a 71 de femei active sexual, cu media de varsta de 22 de ani.

In primul rand, participantele la studiu au raspuns la un chestionar cu privire la modul in care se manifesta vocal in timpul actului sexual, pentru a testa ipoteza cercetatorilor cu privire la faptul ca zgomotele nu sunt un factor necesar pentru orgasm.

Cele mai multe femei au recunoscut ca ating orgasmul mai usor singure decat cu partenerul, iar sexul oral s-a plasat pe locul doi in topul situatiilor cele mai propice orgasmului.

Datele preluate de la participante au aratat un lucru surprinzator: zgomotele sexuale nu erau legate de propriul orgasm la majoritatea femeilor.

Sunetele produse de femei in timpul actului sexual au fost insa corelate cu orgasmul masculin, fiind prezente fie imediat inainte de el, fie in timpul ejacularii.

Gemetele sexuale, folositoare doar pentru barbati?

Considerate de multi cercetatori involuntare, zgomotele sexuale beneficiaza si de o componenta de control constient, spun cercetatorii.

Deoarece femeile gem mai ales cand se apropie orgasmul masculin, arata ca zgomotele sexuale au mai ales o functie de a ajuta barbatul sa atinga orgasmul si nu de a exprima propria stare.

Disocierea dintre momentul orgasmului feminin si zgomotele sexuale ofera astfel femeilor de a manipula comportamentul barbatilor. Oferirea unui orgasm cat mai placut poate fi asociata cu sansele de procreere, dar si cu multumirea partenerului.

Tipatul orgasmic si stereotipurile sexuale

Rezultatele studiului confirma teoria potrivit careia fiecare intalnire sexuala este insotita de un scenariu mental, care dicteaza si ceea ce crezi ca-si doreste partenerul tau.

Un alt studiu realizat in 2004 de cercetatori americani a aratat ca, de cele mai multe ori, "scenariile sexuale" sunt mai puternice decat indiciile oferite de situatia reala.

Cand li s-a cerut sa aproximeze durata ideala a preludiului si sexului pentru partenerul de cuplu, cei mai multi participanti la studiu au oferit date foarte apropiate de stereotipurile proprii si adesea diferite de asteptarile partenerului.

Daca zgomotele pe care le fac femeile in timpul actului sexual sunt controlate constient cel putin in mica parte, atunci ele ar putea fi motivate de propriile stereotipuri, de incercarea de a-i oferi partenerului ceea ce-si doreste in pat.

Cercetarile din domeniu arata ca tipatul orgasmic nu poate fi considerat un reflex, iar zgomotele din timpul sexului sunt adesea vocalizate pentru beneficiul partenerului, in ciuda starii personale.

Autor: Elena Radulescu

Articole recomandate

Totul despre cum este femeia Varsator in pat Totul despre cum este femeia Varsator in pat
Un spirit independent si original, femeia Varsator manifesta aceleasi trasaturi si in pat. Este una dintre cele mai sexi native si cucereste prin faptul ca este lipsita de inhibitii. Adora sa satisfaca fanteziile iubitului si nu se da in laturi nici de la jocuri sexuale sau pozitii neconventionale.
Cu ce fel de probleme sexuale se confrunta cei care lucreaza prea mult Cu ce fel de probleme sexuale se confrunta cei care lucreaza prea mult
Numarul celor care lucreaza prea mult, in detrimentul vietii lor sexuale este in continua crestere. Fenomenul nu este limitat si este specific multor zone geografice. Site-ul Netdoctor.co.uk trateaza subiectul in detaliu si explica efectul numeroaselor ore petrecute la munca si cum se repercuteaza
13 idei ca sa arati super sexy 13 idei ca sa arati super sexy
Cu totii vrem sa impresionam pe acel cineva special din viata noastra. Si, in mod evident, punem accent pe aspectul nostru fizic, deoarece acesta iese in evidenta la prima vedere. Si e firesc sa fie asa, in fond, orice cadou arata de o mie de ori mai bine daca e ambalat corespunzator si-i punem si
Cel mai important lucru pe care trebuie sa il faca orice femeie dupa o partida de amor Cel mai important lucru pe care trebuie sa il faca orice femeie dupa o partida de amor
Femeile sunt foarte vulnerabile in fata infecțiilor vaginale, de aceea este foarte importanta igiena intima. Specialistii in ginecologie recomanda purtarea de lenjerie intima din bumbac, evitarea hainelor prea stramte, folosirea unor sapunuri cu PH neutru si evitarea dusurilor vaginale. 
5 schimbari majore care se intampla in corpul tau daca iti intrerupi viata sexuala o saptamana 5 schimbari majore care se intampla in corpul tau daca iti intrerupi viata sexuala o saptamana
Viata sexuala are un rol important in buna functionare a organismului. Potrivit unui studiu publicat in Medical Daily, chiar si cateva zile de abstineta sexuala pot duce la modificari majore ale organismului.  Iata care sunt cele mai ciudate schimbari care pot aparea daca iti intrerupi viata