Skip to article

Mihai Bendeac nu este de acord cu gratierea lui Gica Popescu

Mihai Bendeac nu este de acord cu gratierea lui Gica Popescu
In timp ce actiunile de strangere a semnaturilor pentru gratierea fostului fotbalist Gheorghe Popescu, sunt in toi, Mihai Bendeac considera ca daca Gica Popescu ar fi un om ca oricare altul, gratierea nici nu s-ar lua in calcul.

Petitie online pentru gratierea lui Gica Popescu. Oameni simpli si persoane publice cer eliberarea lui!

Actorul nu este de acord cu gratierea fostului fotbalist si si-a exprimat opinia pe blogul personal:

"Profesia de fotbalist, precum si cea de actor, muzician sau creator de moda, are avantajul de a fi in lumina reflectoarelor. Meritul nu apartine insa fotbalistului. Asa e realitatea. Exista mai multi microbisti decat pasionati de fizica cuantica.
Unii se nasc talentati pentru asta. Altii sunt ceasornicari extraordinari. Altii sunt sahisti de exceptie. Nu este vina lor ca cinematografia, teatrul, televiziunea sau radioul sunt medii unde anumite activitati au o pondere infinit mai mare. Printre ele, fotbalul.

Dar oare Gica Popescu este un erou? Sau doar un om care si-a facut datoria impusa de profesia pe care a imbratisat-o? Cu ce este mai presus Gica Popescu decat un brutar talentat care isi respecta si iubeste clientii, oferindu-le produse exceptionale?

Gica Popescu are o cariera de respectat. Pentru care, insa, a fost REMUNERAT! El a fost platit ca sa joace fotbal. Atat la echipele de club, cat si la echipa nationala. Sigur, la echipa nationala, cu sume insignifiante fata de Barcelona sau Galatasaray. Dar exista un interes legitim atunci cand activezi in echipa nationala si joci la campionate mondiale, unde esti vazut, remarcat si, eventual, curtat de catre marile cluburi. De ce spun ca Gica Popescu are, mai mult decat ceilalti condamnati, circumstanta agravanta?

Fiindca notorietatea, gloria, celebritatea, nu sunt, nu trebuie sa fie, niste privilegii cu beneficii egocentriste. Caci daca pe brutar sau pe ceasornicar nu-i cunoaste nimeni, pe Gica Popescu il cunosc toti.

Si asta, prieteni, devine o obligatie. Constiinta este cea care te impinge sa folosesti notorietatea pentru a oferi un exemplu. Pentru a redresa aceasta planeta in care miliarde de oameni mor de foame, in timp ce altii construiesc catedrala de sute de milioane de euro.

Sa folosesti faptul ca esti celebru pentru a transmite mesaje pline de umanitate, de pacifism. Sa fii un exemplu. Pentru asta. Nu pentru bisnita alaturi de niste mafioti. Pe de alta parte, daca brutarul sau ceasornicarul ar fi facut bisnita si ar fi fost condamnati, ne era egal cu zero si nu ar fi stiut nimeni. Fiind Gica Popescu, o lume intreaga a auzit in aceste zile despre Romania...

De asta consider eu ca, desi pedeapsa este oarecum exagerata, circumstanta gloriei si profesionalismului desavarsit este una , repet, agravanta, nu atenuanta", a scris Bendeac pe blogul personal."
a scris Bendeac pe blog.

Articole recomandate

Mihai Bendeac, gol pe Facebook. "La multi ani, mama!" Mihai Bendeac, gol pe Facebook. "La multi ani, mama!"
Mihai Bendeac a ales un mod original de a-i ura "La multi ani" mamei sale!Actorul s-a filmat complet gol in timp ce ii face urari de ziua ei, mamei lui, apoi a postat filmuletul pe Facebook."Draga mama, pentru ca azi este ziua ta, asa m-ai nascut, asa iti urez La multi ani!", spune Bendeac in clip.
Cum a reactionat mama lui Mihai Bendeac cand si-a vazut fiul dezbracat, pe internet Cum a reactionat mama lui Mihai Bendeac cand si-a vazut fiul dezbracat, pe internet
Mihai Bendeac si-a propus sa o surprinda pe mama lui, de ziua ei, si i-a facut un cadou neobisnuit. Actorul s-a dezbracat si s-a filmat in timp ce ii facea urarile cuvenite celei care l-a adus pe lume: "Draga mama, pentru ca azi este ziua ta, asa m-ai nascut, asa iti urez La multi ani!", spunea
Petitie online pentru gratierea lui Gica Popescu. Oameni simpli si persoane publice cer eliberarea lui! Petitie online pentru gratierea lui Gica Popescu. Oameni simpli si persoane publice cer eliberarea lui!
Un senator UNPR buzoian a initiat o petitie online pentru gratierea fostului fotbalist Gheorghe Popescu, actiuni similare, de strangere de semnaturi, fiind initiate si de un consilier local brasovean, dar si de presedintele de la Dunarea Calafat, primul club la care a jucat Popescu.Gica Popescu a