Skip to article

Alege un instrument didactic bogat in continut

Alege un instrument didactic bogat in continut
Librăria Delfin pune la dispoziția dumneavoastră o gamă largă de manuale de biologie pentru clasa a XI-a. Prin conținutul lor, manualele de biologie au rolul de a explica prin intermediul unui limbaj științific și actualizat principiile formării și funcționării lumii vii și al sistemelor biologice.

Pentru noi calitatea conținutului este ceea ce contează. De aceea, toți cei care aleg un manual biologie clasa 11 din variantele regăsite la noi, se vor putea bucura de profesionalism. Realizate pe baza programei școlare și avizate de Ministerul Educației, manualele de biologie prezente pe site-ul nostru ghidează într-un mod eficient elevii clasei a XI- a, printr-un conținut atent structurat, spre asimilarea unor noi cunoștințe în acest domeniu. Evitând conceptul unei memorii uzate la maxim, aceste manuale expun logic informații de înaltă calitate, captivând atenția și curiozitatea elevilor.

Structura lor este una care facilitează receptarea cu ușurință a informațiilor, astfel încât elevului să-i fie ușor să înțeleagă și să aplice cele învățate. Elevii vor reuși să dobândească o atitudine pozitivă față de ora de biologie, întrucât manualele au un conținut lejer și concret. Informațiile și aplicațiile pun în evidență cele învățate, iar pe parcursul studierii elevul își va  elimina toate curiozitățile avute până la un moment.

Instrumentele didactice destinate elevilor de clasa a 11-a pe care noi ne bazăm pentru studierea acestei discipline, numită biologie, și pe care vi le propunem și dumneavoastră sunt următoarele:

- Elena Hutanu Crocnan, Manual pentru - clasa a XI-a, București, Didactică și Pedagogică, 2019.
- Ionel Roșu, Călin Istrate, Aurel Ardelean, Manual pentru clasa a XI-a, București, Corint, 2014.
- Cezar Niculescu, Radu Carmagiu, Bogdan Voiculescu, Dan Cristescu, Manual de biologie pentru clasa a XI-a, București, Corint, 2014.
- Stelica Ene, Elena Emilia Iancu, Manual Biologie clasa a X1-a, Târgoviște, Gimnasium, 2007.
- Aurora Mihail, Florica Macovei, Manual pentru clasa a XI-a, București, All, 2007.
- Ioana Ariniș, Manual pentru clasa a XI-a, București, Sigma, 2006.
- Stefania Pelmuș Giersch, Amalia Florina Toma, Manual Biologie pentru clasa a 11-a (filiera teoretică), București, CD Press, 2006.
- Tatiana Tiplic, Manual pentru clasa a XI-a (filiera teoretică), București, Aramis, 2006.
- Aurora Mihail, Victoria Alexan, Teste de biologie pentru clasa a XI-a, București, All, 2001.

Cel mai actual manual de biologie disponibil la noi pe site

Manualul de Biologie destinat elevilor de clasa a XI-a, a cărui autor este Elena Hutanu Crocnan, a apărut în anul 2019, la editura Didactică și Pedagogică, în București. Acesta este cel mai nou manual de biologie pe care noi vi-l punem la dispoziție. Manualul este realizat conform cerințelor curriculare și este structurat pe capitole bine-delimitate (Cap.1 Alcătuirea corpului uman; Capitolul 2 Funcțiile fundamentale ale organismului uman-Funcțiile de nutriție-Funcția de reproducere etc.), bogate în conținut cu informații de calitate. Printre subiectele abordate de cele două autoare, în acest manual, întâlnim lecții despre sistemul nervos, despre glandele endocrine, despre mișcare, despre sistemul osos și muscular, despre metabolism ș.a. .

Cu un aparat ilustrativ complex, în strânsă corelație cu tematica lecțiilor, manualul recurge la o structură recurentă acestora, în cadrul căreia o fișă de evaluare, câteva aplicații practice se susțin reciproc în conturarea demersului didactic. Noile noțiuni și noii termeni specializați se bucură de corectitudine, de rigoare științifică, dar și de accesibilitate. Fără a crea haos în mintea elevilor, lecțiile se constituie din informații fundamentale, clare și precise. Astfel că ele răspund cerințelor esențiale prescrise în programa școlară, elevul acumulând cunoștințe bine-organizate și structurate, deprinzând metode de investigare și raționament și dezvoltând atitudini specifice. Noile informații din domeniul fiziologiei, bazate pe noțiunile anatomice deja parcurse, sunt expuse cu claritate, conform cerințelor moderne, și completate de experimente elocvente. Astfel, întreg demersul didactic propus de autoare vine în întâmpinarea deprinderii la elevi a unei atitudini responsabile față de propria-i sănătate și de cea a colectivității în care trăiește.

Evaluarea cunoștințelor dobândite pe parcursul studierii fiecărei teme în parte se realizează printr-o varietate de mijloace: completarea enunțurilor lacunare, asocieri, răspunsuri libere, formularea de concluzii sau ipoteze, interpretarea unor grafice/ a unor imagini, întocmirea unor tabeluri/ a unor scheme grafice, aplicarea cunoștințelor asimilate la situații noi etc. .

Pentru mai multe informații legate manuale de biologie pentru clasa a XI-a, vă rugăm să accesați pagina noastră online. Oricare dintre aceste instrumente didactice se poate achiziționa simplu și rapid, direct de pe site-ul nostru.

Articole recomandate

Mecanic de metrou, beat la comanda trenului. Nu a mai reusit sa plece din statie Mecanic de metrou, beat la comanda trenului. Nu a mai reusit sa plece din statie
Un mecanic de metrou din Bucuresti a urcat baut la comanda trenului. Acesta era atat de beat incat nu a mai reusit sa plece din statie. Mai multi pasageri au mers la cabina pentru a vedea ce se intampla, moment in care au sesizat ca mecanicul era beat. Acesta nici nu se putea ţine pe picioare.
Singapore a aprobat comercializarea carnii produse in laborator Singapore a aprobat comercializarea carnii produse in laborator
Singapore este prima tara din lume care a aprobat comercializare de carne produsa in laborator. Acest tip de carne este dezvoltata de start-upul american Eat Just, care creste in laborator carne de pui. Firma producatoare sustine ca este o asa-numita "carne curata" care nu provine de la
Compania aeriana care nu va accepta pasageri care nu sunt vaccinati impotriva coronavirusului Compania aeriana care nu va accepta pasageri care nu sunt vaccinati impotriva coronavirusului
Compania aeriana Qantas a anuntat ca nu va mai transporta in viitor pasagerii care nu demonstreaza ca au fost vaccinati impotriva coronavirusului. Anuntul a fost facut chiar de seful companiei, Alan Joyce, care a declarat ca aceasta va fi „o necesitate” atunci cand vor fi disponibile
STUDIU! Cainii pot detecta persoanele infectate cu coronavirus STUDIU! Cainii pot detecta persoanele infectate cu coronavirus
Cainii ar putea fi instruiti sa detecteze persoanele infectate cu noul coronavirus, potrivit unui studiu publicat in revista Nature. Antrenorii pretind insa rezultate uimitoare in cazul exemplarelor dresate sa detecteze noul coronavirus. Acestia au descoperit ca patrupedele pot detecta virusul cu o
Medicul Adrian Marinescu: "100% sigur nu este niciun vaccin" Medicul Adrian Marinescu: "100% sigur nu este niciun vaccin"
Vaccinul anti-COVID dezvoltat de Pfizer și Biotech a primit licenta de utilizare in Marea Britanie. Regatul Unit a devenit astfel prima tara occidentala care a aprobat un vaccin anti-coronavirus. Primele persoane care vor fi vaccinate vor fi cele vulnerabile, cu varsta peste 80 de ani si