Skip to article

Clasa pregatitoare - cum se fac inscrierile pentru anul scolar 2013 - 2014

Clasa pregatitoare - cum se fac inscrierile pentru anul scolar 2013 - 2014 Clasa pregatitoare in anul scolar 2013 - 2014.
La inceputul lunii aprilie, toate scolile din Romania care vor avea in structura clase pregatitoare vor incepe inscrierea copiilor pentru anul scolar 2013 - 2014.

In acest sens, scolile din Bucuresti vor organiza 'Ziua Portilor Deschise' , eveniment dedicat parintilor care vor sa-si inscrie copii in clasa pregatitoare sau, dupa caz, in clasa I.

Sambata 30 martie, intre orele 9 si 15, parintii pot verifica orice scoala din Bucuresti pentru a vedea daca o vor alege pentru copii lor, in toamna.

Anul scolar 2013-2014 aduce cu el 476 de clase pregatitoare, cu 50 mai multe fata de cate exista in prezent. Vor exista de asemenea 11.900 locuri pentru clasa pregatitoare, in timp ce clasa I va beneficia de 11.412 locuri.

"Fiecare unitate de invatamant de stat are afisat numarul de clase pregatitoare si numarul de locuri, dar si locurile pentru clasa I. Fiecare scoala are fie pe site-ul propriu, fie pe site-ul inspectoratului criteriile specifice de inscriere", a declarat Constantin Traistaru, inspector general.

Asa cum era de asteptat, cele mai multe clase pregatitoare din capitala vor exista in scoli. Din anunturile lansate pana acum, numai 4 dintre clasele pregatitoare se vor organiza la nivel de gradinita.

Alte articole despre
clasa pregatitoare

Articole recomandate

Clasa pregatitoare: calendar de inscriere si actele necesare Clasa pregatitoare: calendar de inscriere si actele necesare
Potrivit calendarului adoptat de Ministerul Educatiei, pe 28 martie, parintii vor afla daca scoala pentru care opteaza are posibilitatea sa organizeze clasa zero in cadrul unei gradinite aflate in structura scolii sau in consortiu cu scoala, daca are program "Scoala dupa scoala", dar vor vedea si