Skip to article

Elevii vor merge la scoala sambata pentru a recupera zilele libere de 2 si 3 mai

Elevii vor merge la scoala sambata pentru a recupera zilele libere de 2 si 3 mai Minivacanta de 1 mai va fi recuperata.
Anul acesta mini-vacanta de 1 Mai va cuprinde si perioada Pastelui, astfel ca elevii nu vor frecventa cursurile in perioada 1 mai - 6 mai, intorcandu-se la scoala marti, pe 7 mai.

Insa cele doua zile libere acordate de Ministerul Educatiei vor fi ulterior recuperate. Ziua de 2 mai se va recupera sambata 20 aprilie, iar ziua de 3 mai in oricare din zilele de sambata, incepand din 27 aprilie, dar nu mai tarziu de 25 mai.

Intr-un comunicat de presa remis miercuri Ministerul Educatiei a anuntat inspectoratele scolare judetene si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti de decizia de recuperare a orelor neefectuate:

"Decizia de stabilire a zilei de recuperare a orelor de curs din data de 3 mai 2013 revine consiliilor de administratie ale inspectoratelor scolare judetene/al municipiului Bucuresti, decizie pe care o vor comunica, in timp util, tuturor unitatilor scolare din subordine".

Hotararea ca zilele de 2 si 3 mai 2013 sa fie declarate drept zile libere pentru salariatii din sectorul public, pentru ca ziua de 1 Mai sa fie legata de Sarbatoarea de Paste din 5 mai, a fost luata inca de acum o luna, insa nu se stia cu exactitate cum se va proceda in cazul elevilor.

Articole recomandate

1 Mai pe litoralul romanesc: ce evenimente vor avea loc 1 Mai pe litoralul romanesc: ce evenimente vor avea loc
Anul acesta de 1 Mai, autoritatile locale, hotelierii si proprietarii de cluburi au pregatit numeroase surprize pentru cei ce vor vizita litoralul romanesc.Minivacanta de 1 Mai ii va incanta pe romani cu siguranta, deoarece concertele, festivalurile, expozitiile si paradele se vor tine lant in