Skip to article

Master in strainatate pe bani putini

Master in strainatate pe bani putini Master in strainatate.
Asa cum ne-am obisnuit, cei mai multi dintre absolventii de liceu aleg sa isi continue studiile in Romania, desi la nivel global tara noastra nu ofera deloc conditii optime pentru studiu.

Cativa dintre elevi aleg insa sa se informeze mai bine si opteaza pentru studii de master in strainatate. Ceea ce nu stiu elevii romani este insa faptul ca studiile peste hotare costa daca nu mai putin, atunci la fel ca cele din Romania, iar multe din tarile europene au sisteme foarte bine puse la punct atunci cand vine vorba de educatie.

Asa cum se stie, locurile bugetate la master la noi in tara sunt extrem de putine, iar elevul ajunge sa isi continue studiile la locurile cu taxa. In acest caz, de ce nu ar alege o universitate din strainatate?

Nu punem la socoteala Marea Britanie unde se stie ca educatia costa enorm comparativ cu alte tari europene (taxa de scolarizare pleaca de la 3500 de lire si poate ajunge la zeci de mii de lire pe an).

Insa putem lua in calcul state precum Italia, Olanda, Belgia sau Suedia, unde gasim oferte educationale tentante.

In cazul Italiei, guvernul italian ofera posibilitati de finantare, fie directe, fie indirecte, prin fundatiile universitatilor. De exemplu, Universitatea Cattolica del Sacro Cuore din Milano are o fundatie proprie pri intermediul careia ii finanteaza pe cei care au nevoie de fonduri pentru a urma studiile de master.

In cazul Olandei, desi este una din tarile in care engleza nu este limba oficiala, ea ofera cele mai multe programe de studiu in limba engleza si este singura tara din Europa care ofera sprijin guvernamental sub forma unui imprumut pentru nivel de master. Orice program de master pentru un cetatean European costa 1835 de Euro, pentru care se poate accesa finantare, iar cei care fac dovada ca lucreaza legal beneficiaza de o bursa din partea guvernului, intre 250 si 500 de Euro, in functie de venituri.

In cazul Belgiei, un program de master costa mai putin decat in Romania, multe universitati avand in oferta educationala mastere ale caror taxe graviteaza in jurul sumei de 600-700 Euro pe an.

In topul preferintelor pentru masterul in strainatate ramane insa Suedia, unde statul ofera complet gratuit studii postuniversitare oricarui student european, la fel ca propriilor studenti. Institutiile de aici sunt destul de flexibile si aplicatiile corecte trimise au sanse mari de a fi aprobate.

Alte articole despre
masterstudii postuniversitare

Articole recomandate

Cum sa inveti o limba straina studiind 15 minute pe zi? Cum sa inveti o limba straina studiind 15 minute pe zi?
Este posibil sa inveti o limba straina acasa? Astazi invatarea unei limbi straine la distanta este nu doar o metoda usoara si comoda de studiu, ci si eficienta - asa considera absolventii cursurilor Institutului Eurocor. In primul rand, cand studiezi acasa te poti bucura de tot confortul cu care
Joburi care nu necesita studii universitare prelungite Joburi care nu necesita studii universitare prelungite
In perioada de criza financiara, este posibil sa apara necesitatea de a-ti schimba domeniul de activitate.Cu toate acestea, urmarea unei alte facultati implica timp si costuri care nu sunt mereu la indemana.Pentru astfel de persoane si pentru cele care nu au facut o facultate, exista joburi unde