Skip to article

STUDIU Jocurile educative si cartile ii ajuta pe copii sa aprofundeze materia predata la clasa

STUDIU Jocurile educative si cartile ii ajuta pe copii sa aprofundeze materia predata la clasa
Peste 60% dintre cadrele didactice si mai bine de jumatate dintre parinti considera ca materialele educationale alternative sunt foarte importante in fixarea si aprofundarea cunostintelor elevilor, in special in contextul actual, arata un sondaj efectuat recent.

Peste jumatate dintre elevi au lucrat cu materiale alternative si/sau individual pentru a aprofunda notiunile predate in lunile de scoala online, arata sondajul Editurii Didactica Publishing House realizat cu ocazia Zilei Educatiei și cadrelor didactice, care se sarbatoreste anual pe 5 octombrie. Printre materialele cele mai folosite se numara fise si caiete de lucru, jocuri interactive de tip trivia sau de storytelling, cutii/materiale pentru experimente, dar si carti. 32% dintre parinti au declarat ca au alocat un buget cuprins intre 100 si 200 de lei pentru achizitionarea de materiale educationale alternative, iar 12% peste 300 de lei.

Am remarcat o crestere de 15% fata de perioade similare ale anilor trecuti in cererea de carti si materiale educationale, care in mod obisnuit se comandau mai ales pentru lucrul suplimentar la clasa. Vedem o crestere notabila– 20% - pe segmentul de carte si materiale pentru prescolari, cu clienti finali parinti, semn ca multi au petrecut mult mai mult timp acasa si au cautat sa fructifice acest timp cu activitati educative, a precizatFlorentina Ion, manager si fondator al Editurii DPH.

De altfel, datele sondajului arata, de asemenea, ca peste 60% dintre parinti au lucrat alaturi de copii la aprofundarea notiunilor predate la clasa. In procent de peste 90%, dascalii considera ajutorul dat de parinti copiilor important si foarte important in asimiliarea cunostintelor predate. De asemenea, atat cadrele didactice, cat si parintii considera ca noua realitate din sistemul de invatamant grabeste procesul de digitalizare, iar dezvoltarea unor platforme educationale adaptate la programa de invatamant, cu resurse complete si complexe, dar si instrumente de evaluare, ar fi o solutie care ar imbunatati procesul educational.

De altfel, sondajul arata ca 40% dintre invatatori si profesori considera ca scoala online poate fi integrata in sistemul traditional, daca exista resurse si instrumente de evaluare pentru ca aceasta integrare sa fie una de succes. Datele noastre arata ca peste 90% dintre cadrele didactice considera ca o platforma educationala ar putea fi o solutie pentru sistemul de predare online sau mixt, atat timp cat aceasta ar dispune de materiale de lucru relevante pentru toate materiile si in acord cu programa scolara si ar fi usor de accesat, astfel incat sa nu fie necesara asistenta continua a parintilor. Predarea in sistem online este mai mult decat digitalizare, problema resurselor compatibile acestui sistem fiind la fel de importanta precum existenta mijloacelor tehnice, a mai declarat Florentina Ion.

Sondajul a fost realizat online de catre Editura DPH, in perioada 9-13 septembrie 2020. Au participat 192 de cadre didactice (educatori, invatatori si profesori) si 455 de parinti, 80% din mediul urban, 20% din mediul rural.

Articole recomandate

Romanii au luat cu asalt Valea Prahovei. Aglomeratie spre munte in minivacanta de decembrie Romanii au luat cu asalt Valea Prahovei. Aglomeratie spre munte in minivacanta de decembrie
Romanii au luat cu asalt Valea Prahovei! Multi au ales sa isi petreaca minivacanta de 1 decembrie la munte. Se circula deja bara la bara!  Românii vor avea parte de o minivacanţă de patru zile la finalul lunii noiembrie, deoarece zilele de 30 noiembrie (Sfântul Andrei)
Ce spun medicii legisti: cauza mortii lui Diego Maradona Ce spun medicii legisti: cauza mortii lui Diego Maradona
Diego Maradona, legenda fotbalului mondial, s-a stins din viata marti seara, in urma unui infarct. Presedintele Argentinei, Alberto Fernandez, a declarat trei zile de doliu oficial dupa decesul castigatorului Cupei Mondiale din 1986. Potrivit unui rezultat preliminar al autopsiei, se pare ca
Klaus Iohannis: "Nu exista nicio intentie de lockdown dupa alegeri" Klaus Iohannis: "Nu exista nicio intentie de lockdown dupa alegeri"
Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a anuntat ca nu exista nicio intentie din partea autoritatilor de a impune un nou lockdown in Romania dupa alegerile parlamentare din 6 noiembrie.  „Să fie clar, nu există nicio intenție de lockdown după alegeri”, a spus
A murit Diego Maradona A murit Diego Maradona
Diego Armando Maradona, legenda fotbalului argentinian si mondial a murit la varsta de 60 de ani in urma unui infarct, anunta presa internationala.  Maradona se afla sub tratament pentru dependenta sa de alcool. La începutul acestei luni, Maradona a fost operat pe creier pentru
Inca un pacient salvat din incendiul de la Piatra Neamt a murit Inca un pacient salvat din incendiul de la Piatra Neamt a murit
Inca un pacient care era internat in Sectia ATI a Spitalului din Piatra Neamt in momentul cand a izbucnit incendiul s-a stins din viata miercuri. Doar unul dintre cei sase pacienti mai este in viata.  Acesta era internat la Sectia ATI de la Letcani, din judetul Iasi, potrivit Mediafax.