Skip to article

Medici suspectati de decontari false de analize de peste 500.000 de euro!

Medici suspectati de decontari false de analize de peste 500.000 de euro! Decontări de analize medicale false.
Un nou scandal aduce in vizorul justitiei medicina romaneasca, de data aceasta legat de falsificarea a sute de deconturi medicale.

Anchetatorii bucuresteni au decis in aceasta dimineata punerea sub acuzatie a mai multor medici pentru decontari de analize medicale al caror cuantum depaseste 500.000 de euro.

In cursul zilei au avut loc 44 de perchezitii domiciliare si 42 de persoane vor fi audiate tot astazi.

In cursul lunii martie, Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a inceput o ancheta in cazul a 42 de persoane suspectate de comiterea, dupa caz, a infractiunilor de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals intelectual si uz de fals, luare si dare de mita.

Intr-un comunicat al Parchetului Capitalei se precizeaza ca "activitatea infractionala a constat, in principal, in fraudarea de catre mai multi medici si angajati ai unor laboratoare de analize medicale a bugetului Casei Nationale de Asigurari de Sanatate prin decontarea unor analize medicale care nu au fost efectuate in realitate."

Una din persoanele vizate este si Sergiu Barsan, medic la Clinica de Cardiologie a Spitalului Elias din Capitala. Acesta n-a fost gasit la domiciliu, astfel ca Tribunalul Bucuresti a emis pe numele sau mandat de aducere.

Medicul Sergiu Barsan, in varsta de 40 de ani, a fost gasit la la o pensiune din Drobeta Turnu Severin de catre politistii de la Serviciul de Investigatii Criminale al Inspectoratului Judetean de Politie Mehedinti.

Articole recomandate

Din luna aprilie, pacientii vor plati o taxa pentru spitalizare! Din luna aprilie, pacientii vor plati o taxa pentru spitalizare!
Incepand cu luna aprilie a acestui an, pacientii vor fi obligati sa plateasca o taxa pentru serviciile de spitalizare, cu exceptia celor de urgenta, introducerea taxei fiind aprobata recent prin hotarare de guvern, potrivit Mediafax.Taxa va fi cuprinsa intre 5 si 10 lei si se va plati doar o