Skip to article

Cum ne putem recupera permisul de conducere

Cum ne putem recupera permisul de conducere
Indiferent ca ati gresit sau sunteti victima unui abuz trebuie sa stiti ca va puteti recupera permisul de conducere in cazul in care acesta v-a fost luat de catre agentul de politie. Pentru acest lucru nu trebuie decat sa actionati in termen de 15 zile de la semnarea procesului verbal sau de la primirea acestuia prin posta.

Multi dintre soferii amendati nu mai contesta procesele verbale pentru ca se afla in eroare, crezand ca semnatura pusa pe procesul verbal echivaleaza cu recunoasterea faptelor descrise de agentul de politie. De fapt, semnatura nu echivaleaza cu recunoasterea faptelor ci doar cu luarea la cunostinta a intocmirii procesului verbal. Este insa indicat sa precizati in acesta propria dumneavoastra varianta a celor intamplate.

Asadar daca ati semnat un proces verbal potrivit caruia sunt suficiente argumente sa nu vi se inapoieze permisul, raman in continuare sanse pentru a vi-l recupera. Pentru inceput trebuie sa depuneti o plangere contraventionala pentru redobandirea permisului de conducere la judecatoria din raza localitatii in care v-a fost ridicat. Mai trebuie sa platiti o taxa de timbru in valoare de 20 de lei.

Daca nu va puteti deplasa la judecatoria la care trebuie sa depuneti plangerea contraventionala, o puteti depune prin posta in termen de 15 zile. Nu conteaza daca ajunge in afara termenului la instanta. Cat timp se va judeca procesul, permisul de conducere va va fi inapoiat.

Trebuie retinut ca procesul verbal de constatare a contraventiei trebuie sustinut de probe pentru ca politia sa poata castiga procesul. Foarte multe procese au fost castigate de soferi doar pe nerespectarea conditiilor de forma. De exemplu, agentul constatator uita sa semneze.

O cauza destul de frecventa pentru care Politia pierde astfel de procese este aceea de a trece pe procesul verbal aceeasi ora atat pentru savarsirea contraventiei cat si pentru intocmirea acestuia, ori e cat se poate de logic ca agentul de politie nu putea sa intocmeasca procesul verbal decat dupa ce soferul incalca regulile de circulatie.

De ce sa contestam procesele verbale prin care ni se ridica permisul

In momentul in care ni se ridica permisul de conducere primim o dovada cu care putem merge cu masina insa putem face acest lucru pe o perioada limitata dupa care, daca nu contestam procesul verbal in termen de 15 zile, va trebui sa ne resemnam cu ideea ca o perioada nu vom mai putea conduce. Cu dovada respectiva nu putem circula decat pe teritoriul Romaniei pentru ca in afara nu este recunoscuta.

Daca contestam procesul verbal, in termen de maxim 48 de ore de la depunerea plangerii contraventionale in instanta vom primi permisul inapoi si putem merge cu masina si in afara tarii, cel putin pana la terminarea procesului in fata instantei.

Sansele de a castiga procesele sunt foarte mari si ne putem da seama de acest lucru doar uitandu-ne pe statisticile din ultimul timp.

In cazul in care nu stiti sa intocmiti o plangere contraventionala sau ce sa faceti ulterior, puteti cere ajutorul unui avocat sau a unei firme specializate in astfel de demersuri. Plangere-contraventionala.ro este unul dintre site-urile care va pot ajuta atat la intocmirea plangerii, la gasirea unor argumente pentru a castiga in instanta cat si asistenta pe toata perioada procesului.

Articole recomandate

Cat timp dureaza imunitatea dupa infectia cu noul coronavirus! Raspunsul OMS Cat timp dureaza imunitatea dupa infectia cu noul coronavirus! Raspunsul OMS
Specialistii de la Organizatia Mondiala a Sanatatii sustin ca imunitatea dupa infectia cu noul coronavirus ar disparea dupa sapte luni. Expertii OMS atrag atentia ca pacientii cu forme usoare de COVID-19 ar putea sa nu dezvolte anticorpi sau sa isi piarda mai repede imunitatea.  „Ceea ce
Adrian Streinu Cercel: Pandemia va dura doi ani Adrian Streinu Cercel: Pandemia va dura doi ani
Medicul Adrian Streinu-Cercel a declarat ca pandemia de coronavirus a scapa de sub control in mai multe state si ca toate sistemele sanitare din lume nu mai fac fata numarului mare de cazuri noi de imbolnaviri.  Managerul Spitalului Matei Bals din Capitala a precizat ca in opinia sa pandemia
Alexandru Rafila: "La 4.000 de cazuri de COVID-19 raportate, in realitate sunt 40.000 de cazuri" Alexandru Rafila: "La 4.000 de cazuri de COVID-19 raportate, in realitate sunt 40.000 de cazuri"
Profesorul Alexandru Rafila, reprezentant al Romaniei la OMS, a declarat ca „într-o zi în care noi avem 4.000 de cazuri diagnosticate, în realitate în România se îmbolnăvesc 40.000 de persoane”. Potrivit studiilor de seroprevalenţă a
Papa Francisc: "Homosexualii au dreptul sa fie parte a unei familii. Ei sunt copiii lui Dumnezeu" Papa Francisc: "Homosexualii au dreptul sa fie parte a unei familii. Ei sunt copiii lui Dumnezeu"
Moment istoric! Papa Francis a anuntat ca sustine parteneriatul civil intre persoanele de acelasi sex. Aceasta declaratie a suveranului este in contradictie cu poziția oficială a Vaticanului în această privință, dar și cu cea a predecesorilor săi,
9 membri ai unei familii au murit dupa ce au mancat taietei 9 membri ai unei familii au murit dupa ce au mancat taietei
Noua membri ai unei familii din China au murit dupa ce au consumat taietei facuti in casa, care ar fi fost tinuti la congelator timp de un an, noteaza The Independent.  Familia s-a otravit din cauza unei substante toxice, numita acid Bongkrek, o toxină respiratorie toxic găsită