Skip to article

Atentie! Iata ce nenorociri prevesteste luna sangerie de duminica noapte

Atentie! Iata ce nenorociri prevesteste luna sangerie de duminica noapte
Un fenomen astronomic rar va avea loc maine noapte si va fi vizibil si din Romania. E vorba despre producerea simultana a doua fenomene spectaculoase - Super Luna si eclipsa de Luna -, care va avea loc in noaptea de 27 spre 28 septembrie. Ultimul eveniment asemanator s-a produs acum 30 de ani.

Planeta Marte, Soarele si Pamantul se vor alinia formand o rara "opozitie a planetelor", fenomen astronomic numit "Luna sangerie", intrucat luna va avea o culoare rosiatica anunta Click!. "In noaptea de 27 spre 28 septembrie se produce o eclipsa de Luna, care va incepe la ora 03:11, va avea maximul la 05:47 si se va termina la 08:23. Luna va apune in jurul orei 07.15, asa ca nu toata eclipsa va fi vizibila. Totusi putem vedea totalitatea, cand Luna se va afla la numai 15 grade deasupra orizontului", se arata pe site-ul Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu".

Aparitia simultana a Super Lunii si a unei eclipse de Luna s-a produs cel mai recent in 1982. Urmatorul eveniment astronomic similar va avea loc in anul 2033.

Evenimentul, cu atat mai mult cu cat este unul rar, are o simbolistica vasta, una dintre interpretari fiind aceea ar fi un semn al Apocalipsei, al luptei dintre bine si rau. In timpul eclipsei maxime, Luna capata aspect rosiatic sau sangeriu dintr-un motiv care nu are legatura cu spiritele raului. Culoarea e data de razele Soarelui care trec prin atmosfera planetei noastre. Nuanta discului lunar poate varia de la caramiziu inchis, la portocaliu deschis. Daca atmosfera Terrei e poluata excesiv , Luna va capata culori mai intunecate. Cand atmosfera planetei e mai transparenta, Luna nu va mai fi sangerie, ci de o culoare pala.

O alta superstitie legata de acest eveniment astronomic este legata de prevestirea unei adevarate serii de cutremure sau de catastrofe naturale.
Astrologii avertizeaza ca organismul uman are de suferit in timpul eclipselor de luna. Starile emotionale se accentueaza si unele persoane pot fi puse in fata unor decizii importante, motiv pentru care fiecare pas trebuie bine gandit.

Sursa foto: buzzsouthafrica.com

Articole recomandate

Super luna si eclipsa de luna in aceeasi zi. Afla cand va avea loc fenomenul astronomic! Super luna si eclipsa de luna in aceeasi zi. Afla cand va avea loc fenomenul astronomic!
Un fenomen astronomic uimitor, super luna si eclipsa de luna, va avea loc in noaptea de 27 spre 28 septembrie si este vizibil in toata lumea. Un astfel de eveniment are loc la aproximativ 30 de ani distanta. Super luna este un fenomen inregistrat in noptile cu luna plina, cand satelitul
Alerta: Romania va fi zguduita de un cutremur foarte puternic! Alerta: Romania va fi zguduita de un cutremur foarte puternic!
Oamenii de stiinta chinezi au realizat recent un studiu pentru a vedea care sunt zonele cu cel mai mare risc de cutremure puternice ce ar putea avea loc in perioada urmatoare. Cercetatorii au infiintat opt centre de observare a animalelor in caz de cutremur. si cu ajutorul manifestarilor
ATENTIE! Maine va fi eclipsa de soare. Afla ce efecte negative are! ATENTIE! Maine va fi eclipsa de soare. Afla ce efecte negative are!
Maine, 13 septembrie, va avea loc o eclipsa partiala de soare. Chiar daca tindem sa ignoram efectele ei, specialistii avertizeaza ca astfel de fenomene astronomice ne influenteaza puternic. Starile psihice ale persoanelor vulnerabile se pot acutiza, pot aparea stari de anxietate, de tensiune.