Skip to article

Atentie mare! Un tantar super periculos a ajuns si in Romania

Atentie mare! Un tantar super periculos a ajuns si in Romania
Tantarul-tigru, care poate fi purtator a nu mai putin de 20 de boli grave, a ajuns si pe teritoriul Romaniei, anunta romaniatv.net. Insecta este deosebit de periculoasa, printre bolile tropicale pe care le poate transmite numarandu-se si virusul West Nile.

Schimbarile climatice modifica arealul de dezvoltare a insectelor. Este si cazul tantarului-tigru care, din cauza caldurii extreme care a lovit tara noastra si-a gasit aici o zona potrivita pentru a se devolta. Acesti tantari provin din tarile tropicale si sunt purtatori de virusi care pot declansa maladii periculoase. Printre ele, virusul de tip West Nile, dar si virusul denga, care provoca temperatura foarte ridicata si care poate duce chiar la deces daca nu se intervine de urgenta.

Specialistii atrag atentia ca ne-am putea confrunta chiar cu o invazie a acestor tantari tigru, daca vremea nu se va raci prea curand. Medicii recomanda utilizarea unor spra-uri repelent pentru insecte, in special in cazul copiilor, care au organismul mai fragil fiind mult mai expusi.

Articole recomandate

Util: Cum sa-ti faci un spray natural impotriva tantarilor Util: Cum sa-ti faci un spray natural impotriva tantarilor
Sezonul cald se apropie cu pasi repezi, dar odata cu el apar si tantarii. Stim ca nu iti plac deloc si de aceea astazi iti spunem cum iti poti face acasa un spray natural care sa te scape de ei. Iata de ce ai nevoie:un recipient gol, cu pulverizator 5 picaturi de ulei esential de lavanda5 picaturi