Skip to article

Cum recunosti carnea de miel proaspata! Afla la ce detalii trebuie sa fii atent

Cum recunosti carnea de miel proaspata! Afla la ce detalii trebuie sa fii atent Carne proaspata de miel
In Saptamana Mare, carnea de miel este la mare cautare. Totusi, in aceasta perioada trebuie sa fim foarte atenti la carnea pe care o cumparam, deoarece, in ultimul timp au fost semnalate numeroase nereguli in magazine, unde au fost gasite tone de carne alterata. Iata cateva detalii la care trebuie sa fii atent daca vrei sa cumperi carne de miel proaspata:

1. Cumpara doar din spatiile autorizate

Daca vrei sa fii sigur/a de carnea pe care o cumperi, achizitioneaz-o doar din spatii avizate sanitar-veterinar.

2. Analizeaza aspectul carnii atent

Carnea proaspata de miel nu are miros, este rozalie si foarte elastica la atingere, in niciun caz lipicioasa. Ca sa fii sigur/a ca organele de miel nu sunt de la alte animale, cel mai indicat ar fi sa ii ceri vanzatorului sa ti le dea chiar din carcasa mielului. De asemenea, trebuie sa stii ca organele de miel se altereaza mult mai usor decat carnea. Asadar, daca acestea au un iz, oricat de usor, cu siguranta nu sunt proaspete.


3. Verifica stampila

Carnea proaspata de miel trebuie sa fie marcata obligatoriu cu stampila. Aceasta atesta faptul ca mielul a fost sanatos. Stampila poate fi ovala sau rotunda si trebuie sa contina urmatoarele date: numele tarii de provenienta, scris cu majuscule, sau codul ISO al tarii (RO), codul judetului, numarul de autorizare a unitatii, numarul de identificare a medicului veterinar care a efectuat inspectia si inscrisul cu majuscule: CONTROLAT SANITAR-VETERINAR sau CE, potrivit libertatea.ro.

4. Cum deosebesti carnea de miel de cea de caine

In ultimii ani, reprezentantii sanitar-veterinari au descoperit in piete carne de caine in loc de carne de miel. Daca te temi sa nu fi si tu pacalit/a, cumpara un miel intreg cu cap si copite.

Daca cumperi insa doar o pulpa de miel ar trebui sa stii ca, spre deosebire de carnea de miel, carnea de caine are o nuanta de rosu inchis, are un miros specific, neplacut, fibra musculara mai fina si consistenta moale. De asemenea, grasimea acesteia este alb-cenusie, uleioasa. Totodata, cainele are oase mai lungi si doar trei vertebre sacrale, in timp ce oaia are cinci.

Articole recomandate

Masa de Paste: Retete inedite si gustoase pentru friptura de miel Masa de Paste: Retete inedite si gustoase pentru friptura de miel
Obiceiul sacrificarii mielului cu ocazia Pastelui este legat de iesirea poporului evreu de sub stapanirea egiptenilor, eveniment ce a anticipat jertfa lui Iisus Hristos pe cruce si izbavirea oamenilor de sub povara pacatului.Asadar, in zilele Pastelui crestin, friptura de miel reprezinta un
Carne de origine neidentificata, descoperita in mancarea de tip fast-food! Carne de origine neidentificata, descoperita in mancarea de tip fast-food!
O descoperire socanta tine prima pagina a ziarelor din Londra. Iubitorii mancarii de tip fast-food ar putea sa inceapa sa-si revizuiasca preferintele culinare, asta daca nu vor sa consume carne de caine sau de pisica!Daily Mirror editia electronica relateaza faptul ca analizele ADN efectuate pe
Carnea de miel: de ce este sanatoasa si cum trebuie preparata Carnea de miel: de ce este sanatoasa si cum trebuie preparata
Carnea de miel, un aliment consumat de romani mai rar decat in strainatate, nu este deloc un inamic al sanatatii. Chiar daca multe persoane considera ca acest tip de carne este greu de digerat si prea gras, specialistii ne contrazic! Gatita la cuptor sau pe gratar, scapa de "grasimile rele" si iti
Carnea rosie: sanatoasa sau nu? Afla ce spun noile studii! Carnea rosie: sanatoasa sau nu? Afla ce spun noile studii!
Carnea rosie (vita, porc, miel) este un rau necesar, adica avem nevoie de ea, deoarece contine proteine esentiale, dar in acelasi timp consumul ei ne afecteaza starea de sanatate, din cauza nivelului ridicat de colesterol si a grasimilor saturate. Un nou studiu realizat pe carnea rosie arata ca
Dieta: cum sa prepari carnea de pui ca sa scapi de burtica Dieta: cum sa prepari carnea de pui ca sa scapi de burtica
Grasimea abdominala nu numai ca are un aspect neplacut, insa este si foarte greu de dat jos. Pe langa exercitiile pentru abdomen, stilul alimentar trebuie si el diversificat astfel incat sa nu contribuie si mai mult la marirea depozitelor de grasime acumulate in jurul taliei.Una din modalitatile
Studiu: cum sa prepari carnea la gratar pentru a te feri de cancer Studiu: cum sa prepari carnea la gratar pentru a te feri de cancer
Se apropie 1 mai si toata lumea va dori sa iasa la iarba verde si la un gratar, insa este necesar sa fim atenti la modul in care pregatim carnea pentru a ne feri de cancer. Potrivit unei noi cercetari modul in care pregatim carbunii pentru gratar poate duce la contaminarea carnii cu substante