Skip to article

Dacia reia activitatea la Mioveni

Dacia reia activitatea la Mioveni
Uzina Dacia din Mioveni si-a reluat activitatea partial dupa suspendarea fortata de masurile pentru prevenirea raspandirii noului coronavirus. Conducerea platformei industriale a decis reluarea progresiva a productiei, in doua etape: din 21 aprilie pe baza de voluntariat si din 4 mai, in efectiv complet.

13500 de persoane au fost trimise in somaj tehnic incepand cu data de 19 martie, cand s-a decis suspendarea temporara a activitatii in contextul generat de pandemia COVID-19.

Conform calcul salariu net, pe perioada de somaj tehnic angajatii au primit 75% din veniturile din contractele de munca, iar la reluarea activitatii se va reveni la salariile dinainte de suspendarea contractelor. Automobile Dacia, cea mai mare companie din Romania, a sistat activitatea la uzina de la Mioveni, temporar, inca de la jumatatea lunii martie, ca masura preventiva din cauza pandemiei COVID-19.

Angajatii au fost trimisi in somaj tehnic, iar in timpul scurs dupa intreruperea activitatii s-au definit, elaborat si aplicat masuri menite sa protejeze angajatii in momentul intoarcerii la lucru. Uzina Mecanica si Sasiuri a reluat activitatea imediat dupa Paste cu o echipa redusa de lucru, iar la Uzina Vehicule productia in departamentul Presaj a fost reluata in doua schimburi.

Urmatoarea etapa in cadrul planului de redeschidere a uzinelor este revenirea la lucru a tuturor angajatilor incepand cu data de 4 mai. Conducerea platformei industriale a anuntat ca angajatii vor fi informati si instruiti cu privire la necesitatea de a fi respectate masuri stricte menite sa protejeze sanatatea lor si pe a colegilor.

Groupe Renault va continua sa aplice masurile de protectie pentru angajati in toate sediile unde acestia isi desfasoara activitatea, asa cum a facut inca de la debutul crizei pandemice generate de noul coronavirus.In uzinele Dacia angajatii trebuie sa respecte o serie de reguli stricte dupa reluarea activitatii. Salariatii trebuie sa pastreze distanta de siguranta de 2 metri unii fata de altii si sunt echipati cu masti si manusi de protectie. Pe bancurile de lucru au fost marcate cu X locurile care trebuie sa ramana libere, iar in sala de mese au fost montate geamuri despartitoare.

Groupe Renault nu a inchis doar uzinele de la Mioveni in contextul raspandirii noului coronavirus, ci a luat aceeasi decizie pentru toate fabricile din Europa. In Franta s-au inchis 12 fabrici pentru a se asigura protectia angajatilor "pana la o notificare ulterioara". Aproximativ 18.000 de angajati au fost vizati de decizia constructorului francez care detine si marca Dacia.

Articole recomandate

Testele rapide antigen au fost interzise la vanzare in farmacii Testele rapide antigen au fost interzise la vanzare in farmacii
Agentia Nationala a Medicamentului din Romania a atras atentia ca aceste teste rapide nu sunt recomandate pentru autotestare si a interzis comercializarea acestora in farmacii. Testele sunt de uz profesional, iar prelevarea probei și interpretarea rezultatelor trebuie făcute doar de
Vascar, o companie implicata social: "Este datoria noastra sa sustinem comunitatea" Vascar, o companie implicata social: "Este datoria noastra sa sustinem comunitatea"
Datoria unei companii, indiferent de domeniul in care activeaza si de marimea business-ului si a publicului vizat, nu este doar aceea de a oferi produse si servicii, ci si de a se implica social, in viata comunitatii. Acest lucru presupune ca managerii si principalii angajati sa fie atenti la
Klaus Iohannis: "Vaccinarea anti-Covid se va face la locul de munca si prin centre drive-thru" Klaus Iohannis: "Vaccinarea anti-Covid se va face la locul de munca si prin centre drive-thru"
Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, a vorbit intr-o conferinta de presa despre strategia care va fi pusa in aplicare in ceea ce priveste vaccinarea anti-Covid.  "Vaccinul anti-COVID a devenit speranţa noastră de a ne reîntoarce la o viaţă normală. Când
Cand va incepe vaccinarea anti-Covid in Romania? Cand va incepe vaccinarea anti-Covid in Romania?
Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid, medicul Valeriu Gheorghita, a anuntat ca primul vaccin ar putea fi administrat in Romania in luna decembrie a acestui an.  ”Campania efectivă de vaccinare va debuta în momentul în care vom avea un vaccin efectiv prezent
Vesti bune despre medicul erou de la Piatra Neamt Vesti bune despre medicul erou de la Piatra Neamt
Vesti bune vin din Belgia despre starea de sanatate a medicului erou de la spitalul din Piatra Neamt. Ministerul Sanatatii a anuntat ca doctorul ar putea fi detubat saptamana viitoare.  „Starea este staţionară, este echilibrat hemodinamic şi hidroelectrolitic. I se face