Skip to article

Ii sarbatorim pe Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril. Afla ce trebuie si ce NU trebuie sa faci in aceasta zi

Ii sarbatorim pe Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril. Afla ce trebuie si ce NU trebuie sa faci in aceasta zi
Ca in fiecare an, pe data de 8 noiembrie, credinciosii ortodocsi si greco-catolici ii praznuiesc pe Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril. Potrivit traditiei Bisericii, cei doi arhangheli sunt conducatorii cetelor de ingeri si calauzele sufletelor in drumul lor spre Rai.

Sfantul Arhanghel Mihail, Aparatorul Credintei, este cel mai invocat in slujbele bisericesti pentru a pazi de razboi. Semnificatia numelui Mihail este "Cine este ca Dumnezeu".

Sfantul Arhanghel Gavril este cel care i-a vestit Fecioarei Maria ca il va naste pe Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, de aceea in ebraica numele inseamna "Mesagerul lui Dumnezeu".

Traditia romaneasca spune ca Arhanghelii Mihail si Gavril sunt pazitorii oamenilor de la nastere si pana la moarte. Pe 8 noiembrie, ziua praznicului celor doi Arhangheli, este interzis cu desavarsire sa lucrezi sau sa faci treburi in casa, in curte sau pe camp. Cine nu se va supune va avea parte de chin in ziua mortii, scrie site-ul sfatulparintilor.ro.

In ziua Sfintilor Arhanghel Mihail si Gavril se impart bucate si lucruri pentru sufletul mortilor, se aprind lumanari atat pentru cei vii, cat si pentru cei morti fara lumanare sau in imprejurari dramatice.

In ziua Sfintilor Arhanghel Mihail si Gavril se impart bucate si lucruri pentru sufletul mortilor, se aprind lumanari atat pentru cei vii, cat si pentru cei morti fara lumanare sau in imprejurari dramatice.

In popor, ziua de 8 noiembrie mai poarta si numele de "vara arhanghelilor". Vremea in aceasta zi este mai calda decat ar trebui sa fie in aceasta perioada a lunii.

1,3 milioane de romani isi serbeaza astazi onomastica. Din totalul sarbatoritilor, aproape 600,000 sunt femei. Dintre acestea, peste 350.000 se numesc Mihaela, iar 220.000, Gabriela.

Dintre cei 700.000 de barbati care isi serbeaza astazi onomastica, peste 450.000 poata numele Mihai, iar putin peste 250.000 se numesc Gabriel.

Articole recomandate

Sfantul Dimitrie cel Nou: Traditii si superstitii! Sfantul Dimitrie cel Nou: Traditii si superstitii!
Astazi romanii il sarbatoresc pe Sfantul Dimitrie cel Nou. Acesta a fost proclamat ocrotitorul Bucurestiului in 1792. Cuviosul Dimitrie cel Nou a savarsit numeroase minuni si este venerat de credinciosii din intrega tara. In aceasta zi credinciosii merg la cimitir cu ofrande sfintite la
Traditii si superstitii de Sfanta Parascheva. Ce nu ai voie sa faci astazi sub niciun chip! Traditii si superstitii de Sfanta Parascheva. Ce nu ai voie sa faci astazi sub niciun chip!
In fiecare an, pe 14 octombrie, credinciosii o sarbatoresc pe Sfanta Parascheva. In popor Sfanta Parascheva este cunoscuta si ca Sfanta Vineri. Ea este patroana spirituala a femeilor si ocrotitoarea indeletnicirilor feminine: torsul, tesutul, cusutul, gatitul mancarii, dar si aducerea pe
Sfanta Marie Mica: traditii si superstitii. Ce nu ai voie sa faci! Sfanta Marie Mica: traditii si superstitii. Ce nu ai voie sa faci!
Sfanta Maria Mica se celebreaza in fiecare an pe 8 septembrie. Este prima sarbatoare din cursul anului bisericesc, care a inceput la 1 septembrie si totodata cea mai mare sarbatoare a toamnei. Potrivit traditiei ortodoxe, rugaciunile adresate Maicii Domnului in aceasta zi de sarbatoare de
1 septembrie: Inceputul anului bisericesc si Sfantul Simion Stalpnicul. Traditii si obiceiuri! 1 septembrie: Inceputul anului bisericesc si Sfantul Simion Stalpnicul. Traditii si obiceiuri!
Pe 1 septembrie incepe noul an bisericesc, in aceasta zi fiind sarbatorit totodata Sfantul Simion Stalpnicul. in ziua de 1 septembrie il pomenim pe Sfantul Simion Stalpnicul si pe mama sa, Marta. In credinta populara, Simion Stalpnicul este cel care, stand intr-un picior, pe un stalp
Traditii si superstitii de Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul. Ce nu ai voie sa faci! Traditii si superstitii de Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul. Ce nu ai voie sa faci!
Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul este celebrata in fiecare ani, pe 29 august, prin post. Conform calendarului bisericesc aceasta este ultima mare sarbatoare din an. Incepand cu 1 septembrie incepe un nou an bisericesc. Potrivit legendei, Ioan Botezatorul a fost
Sfanta Maria Mare: Traditii si superstitii. Ce trebuie sa faci ca sa ai noroc si sanatate! Sfanta Maria Mare: Traditii si superstitii. Ce trebuie sa faci ca sa ai noroc si sanatate!
Pe 15 august se celebreaza Sfanta Maria Mare, ocrotitoarea familiei, si a nasterii pruncilor sanatosi. Aceasta mare sarbatoare aduce cu ea si o serie de obiceiuri si traditii pe care trebuie sa le stii si sa le respecti daca vrei sa ai parte de bunastarea si fericire. Icoanele se