Skip to article

Influentele dogmelor bisericesti asupra ritualului de inmormantare

Cei care se nasc in sanul bisericii stiu ca exista o multime de aspecte pe care trebuie sa le respecte pentru a fi considerati fii vrednici, practicanti ai vietii crestinesti. Asa cum cuprind filele tuturor calendarelor crestine ortodoxe, exista zile de sarbatoare care nu permit nuntile sau botezurile, parastasele sau alte evenimente de acest fel.

Cand vine vorba despre inmormantari, lucrurile se prezinta altfel insa. Specialistii Adysim impartasesc publicului din experienta acumulata de-a lungul anilor de activitate, fiind vorba despre o agentie de servicii funerare din capitala.

Si vizavi de un astfel de eveniment nefericit exista anumite rigori, aspecte ce se impun si trebuie respectate. Sunt asadar zile in care inmormantarile nu sunt permise, legat de care orice crestin trebuie sa fie in tema.

Perioade in an cand se interzice efectuarea ceremoniei de inmormantare

Potrivit dogmelor bisericesti sunt zile din an in care oficierea slujbei de inmormantare trebuie amanata. Interzicerea acesteia are motive bine intemeiate, pe care slujitorii bisericii le pot prezenta in detaliu celor care trec printr-un astfel de moment dificil, care au pierdut pe cineva iubit.

Un interval legat de care multi sunt deja informati si toti de altfel ar trebui sa stie este cel care cuprinde saptamana luminata. Este vorba despre perioada pana la sfintele Pasti, inclusa fiind si Ziua Invierii Domnului.

Chiar daca este un eveniment nefericit a carui prelungire nu face decat sa amplifice suferinta, sunt traditii de respectat. Mai mult decat atat, crestinii trebuie sa inteleaga ca pierderea cuiva apropiat nu poate fi asemuita cu un eveniment important pentru intregul crestinism, precum Invierea. Pentru ca trebuie luate masuri in astfel de circumstante, inhumarea nu va fi amanata pana peste o saptamana, ci se va oficia adaptata fiind cu cantarile de Inviere.

Si cealalta sarbatoare mare a crestinismului vine cu aceleasi rigori. Astfel, in ziua Nasterii Domnului se merge pe acelasi principiu. Se va avea in vedere amanarea inmormantarii pana dupa marea sarbatoare. In anumite zone se aplica aceeasi regula si in ziua Rusaliilor.

Sunt aspecte fata de care cei ce ajung in astfel de situatii manifesta interes. Cum poate influenta aceasta amanare cursul evenimentului funerar? Ei bine, adaptand trupul neinsufletit in raport cu perioada in care se impune a astepta, vor fi mai multe zile de priveghere. In acest sens ajutorul unei firme specializate este indispensabil. Adysim este o agentie de servicii funerare nu doar cu experienta necesara, dar si cu un portofoliu complex pe care il pune la dispozitia celor aflati in nevoie.

In functie de fiecare situatie insa, preotii pot stabili ca inmormantarea sa fie oficiata fie inainte de timpul general cunoscut, fie mai tarziu, dupa caz. Lucrurile variza de la un caz la altul, intrucat numerosi factori trebuie avuti in vedere.

Pentru ca serviciile funerare in Bucuresti sunt variate, nenumarate agentii punandu-si la dispozitie pachetele, Adysim constituie un reper datorita faptului ca prezinta disponibilitate nonstop. Sunt firme care nu lucreaza in zilele de sarbatoare nationala, iar un astfel de eveniment nu poate suferi amanare.

Servicii-funerare-nonstop.ro constituie de altfel o recomandare si pentru serviciile de repatriere pe care le ofera, deci de transport international, dar si national pe care le pune la dispozitia celor interesati. Specialistii vin in ajutorul celor aflati in suferinta punand la dispozitie servicii ce acopera si eliberarea actelor diverse, dar si a unei organizari detaliate a ceremoniei funerare.

Un aspect de departe important vizavi de alegerea firmei funerare se refera deci la capacitatea acesteia de a se adapta nu doar cerintelor pe care le presupune organizarea unui eveniment funerar, dar si a dogmelor bisericesti.

Profesionistii Adysim stiu cum trebuie sa intervina in astfel de situatii, deci si sa sfatuiasca familia indoliata atunci cand trebuie sa ia decizii privitoare la cum va decurge totul. Acestia vor recomanda de fiecare data cand cauzele decesului nu vin in contradictie ca trupul sa beneficieze de un tratament corespunzator, cu solutii care sa intarzie suficient etapa de descompunere. Atunci cand din motive religioase este necesara amanarea zilei in care trupul este depus in locul de veci, serviciile de imbalsamare joaca rol crucial si nu pot fi trecute cu vederea. De altfel masuri suplimentare trebuie luate in astfel de cazuri.

Mai multe informatii privitoare la inmormantarea in functie de perioada din an, dar si alte aspecte de interes pot fi puse la dispozitie celor interesati de Adysim pe servicii-funerare-nonstop.ro.

Articole recomandate

Acces Direct, amenda uriasa de la CNA pentru telenovela Vulpita Acces Direct, amenda uriasa de la CNA pentru telenovela Vulpita
Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a amendat emisiunea Acces Direct, de la Antena 1, cu o suma uriasa, pentru telenovela Vulpita.  Antena 1 a primit o amenda de 100.000 de lei pentru aceste episoade. Radu Herjeu, membru CNA, a anunţat pe pagina sa de Facebook că
Al doilea roman infectat cu coronavirus Al doilea roman infectat cu coronavirus
A fost confirmat al doilea caz de coronavirus la un roman. Este vorba despre un cetatean roman care se afla la bordul navei de croaziera Diamond Princess, aflata in carantina de doua saptamani in largul coastelor Japoniei.  Pe vasul de croaziera se afla 17 romani, 15 membri ai echipajului
Alocatiile ar putea fi inlocuite cu vouchere Alocatiile ar putea fi inlocuite cu vouchere
Alocatiile copiilor ar putea fi inlocuite cu vouchere, a anuntat ministrul Finantelor, Florin Cirtu. Aceste tichete au fost implementate cu succes si in alte tari, precum SUA sau Finlanda.   "Legea (alocatiilor n.r.) a fost amanata pentru ca legea a venit fara surse de finantare. A trecut
Vreme anormal de calda in urmatoarea perioada. Ce temperaturi sunt asteptate Vreme anormal de calda in urmatoarea perioada. Ce temperaturi sunt asteptate
Vremea se incalzeste in perioada urmatoare. Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, vremea va fi anormal de calda in zilele ce urmeaza.  Cele mai mari temperaturi se vor inregistra in sudul tarii, unde vor ajunge pana la 16 grade Celsius. De luni, vremea se va incalzi semnificativ
Noi detalii despre tanara mamica care s-a aruncat de la etaj dupa ce a nascut Noi detalii despre tanara mamica care s-a aruncat de la etaj dupa ce a nascut
O tanara din Iasi care a devenit mamica in urma cu 4 zile s-a aruncat de la balconul maternitatii. Femeia urma sa fie externata in cateva ore, dar a ales sa isi puna capat zilelor.  Femeia, in varsta de 34 ani, adusese pe lume un baietele perfect sanatos, de 2510 grame care a primit nota