Skip to article

Influentele dogmelor bisericesti asupra ritualului de inmormantare

Influentele dogmelor bisericesti asupra ritualului de inmormantare
Cei care se nasc in sanul bisericii stiu ca exista o multime de aspecte pe care trebuie sa le respecte pentru a fi considerati fii vrednici, practicanti ai vietii crestinesti. Asa cum cuprind filele tuturor calendarelor crestine ortodoxe, exista zile de sarbatoare care nu permit nuntile sau botezurile, parastasele sau alte evenimente de acest fel.

Cand vine vorba despre inmormantari, lucrurile se prezinta altfel insa. Specialistii Adysim impartasesc publicului din experienta acumulata de-a lungul anilor de activitate, fiind vorba despre o agentie de servicii funerare din capitala.

Si vizavi de un astfel de eveniment nefericit exista anumite rigori, aspecte ce se impun si trebuie respectate. Sunt asadar zile in care inmormantarile nu sunt permise, legat de care orice crestin trebuie sa fie in tema.

Perioade in an cand se interzice efectuarea ceremoniei de inmormantare

Potrivit dogmelor bisericesti sunt zile din an in care oficierea slujbei de inmormantare trebuie amanata. Interzicerea acesteia are motive bine intemeiate, pe care slujitorii bisericii le pot prezenta in detaliu celor care trec printr-un astfel de moment dificil, care au pierdut pe cineva iubit.

Un interval legat de care multi sunt deja informati si toti de altfel ar trebui sa stie este cel care cuprinde saptamana luminata. Este vorba despre perioada pana la sfintele Pasti, inclusa fiind si Ziua Invierii Domnului.

Chiar daca este un eveniment nefericit a carui prelungire nu face decat sa amplifice suferinta, sunt traditii de respectat. Mai mult decat atat, crestinii trebuie sa inteleaga ca pierderea cuiva apropiat nu poate fi asemuita cu un eveniment important pentru intregul crestinism, precum Invierea. Pentru ca trebuie luate masuri in astfel de circumstante, inhumarea nu va fi amanata pana peste o saptamana, ci se va oficia adaptata fiind cu cantarile de Inviere.

Si cealalta sarbatoare mare a crestinismului vine cu aceleasi rigori. Astfel, in ziua Nasterii Domnului se merge pe acelasi principiu. Se va avea in vedere amanarea inmormantarii pana dupa marea sarbatoare. In anumite zone se aplica aceeasi regula si in ziua Rusaliilor.

Sunt aspecte fata de care cei ce ajung in astfel de situatii manifesta interes. Cum poate influenta aceasta amanare cursul evenimentului funerar? Ei bine, adaptand trupul neinsufletit in raport cu perioada in care se impune a astepta, vor fi mai multe zile de priveghere. In acest sens ajutorul unei firme specializate este indispensabil. Adysim este o agentie de servicii funerare nu doar cu experienta necesara, dar si cu un portofoliu complex pe care il pune la dispozitia celor aflati in nevoie.

In functie de fiecare situatie insa, preotii pot stabili ca inmormantarea sa fie oficiata fie inainte de timpul general cunoscut, fie mai tarziu, dupa caz. Lucrurile variza de la un caz la altul, intrucat numerosi factori trebuie avuti in vedere.

Pentru ca serviciile funerare in Bucuresti sunt variate, nenumarate agentii punandu-si la dispozitie pachetele, Adysim constituie un reper datorita faptului ca prezinta disponibilitate nonstop. Sunt firme care nu lucreaza in zilele de sarbatoare nationala, iar un astfel de eveniment nu poate suferi amanare.

Servicii-funerare-nonstop.ro constituie de altfel o recomandare si pentru serviciile de repatriere pe care le ofera, deci de transport international, dar si national pe care le pune la dispozitia celor interesati. Specialistii vin in ajutorul celor aflati in suferinta punand la dispozitie servicii ce acopera si eliberarea actelor diverse, dar si a unei organizari detaliate a ceremoniei funerare.

Un aspect de departe important vizavi de alegerea firmei funerare se refera deci la capacitatea acesteia de a se adapta nu doar cerintelor pe care le presupune organizarea unui eveniment funerar, dar si a dogmelor bisericesti.

Profesionistii Adysim stiu cum trebuie sa intervina in astfel de situatii, deci si sa sfatuiasca familia indoliata atunci cand trebuie sa ia decizii privitoare la cum va decurge totul. Acestia vor recomanda de fiecare data cand cauzele decesului nu vin in contradictie ca trupul sa beneficieze de un tratament corespunzator, cu solutii care sa intarzie suficient etapa de descompunere. Atunci cand din motive religioase este necesara amanarea zilei in care trupul este depus in locul de veci, serviciile de imbalsamare joaca rol crucial si nu pot fi trecute cu vederea. De altfel masuri suplimentare trebuie luate in astfel de cazuri.

Mai multe informatii privitoare la inmormantarea in functie de perioada din an, dar si alte aspecte de interes pot fi puse la dispozitie celor interesati de Adysim pe servicii-funerare-nonstop.ro.

Articole recomandate

Cat timp dureaza imunitatea dupa infectia cu noul coronavirus! Raspunsul OMS Cat timp dureaza imunitatea dupa infectia cu noul coronavirus! Raspunsul OMS
Specialistii de la Organizatia Mondiala a Sanatatii sustin ca imunitatea dupa infectia cu noul coronavirus ar disparea dupa sapte luni. Expertii OMS atrag atentia ca pacientii cu forme usoare de COVID-19 ar putea sa nu dezvolte anticorpi sau sa isi piarda mai repede imunitatea.  „Ceea ce
Adrian Streinu Cercel: Pandemia va dura doi ani Adrian Streinu Cercel: Pandemia va dura doi ani
Medicul Adrian Streinu-Cercel a declarat ca pandemia de coronavirus a scapa de sub control in mai multe state si ca toate sistemele sanitare din lume nu mai fac fata numarului mare de cazuri noi de imbolnaviri.  Managerul Spitalului Matei Bals din Capitala a precizat ca in opinia sa pandemia
Alexandru Rafila: "La 4.000 de cazuri de COVID-19 raportate, in realitate sunt 40.000 de cazuri" Alexandru Rafila: "La 4.000 de cazuri de COVID-19 raportate, in realitate sunt 40.000 de cazuri"
Profesorul Alexandru Rafila, reprezentant al Romaniei la OMS, a declarat ca „într-o zi în care noi avem 4.000 de cazuri diagnosticate, în realitate în România se îmbolnăvesc 40.000 de persoane”. Potrivit studiilor de seroprevalenţă a
Papa Francisc: "Homosexualii au dreptul sa fie parte a unei familii. Ei sunt copiii lui Dumnezeu" Papa Francisc: "Homosexualii au dreptul sa fie parte a unei familii. Ei sunt copiii lui Dumnezeu"
Moment istoric! Papa Francis a anuntat ca sustine parteneriatul civil intre persoanele de acelasi sex. Aceasta declaratie a suveranului este in contradictie cu poziția oficială a Vaticanului în această privință, dar și cu cea a predecesorilor săi,
9 membri ai unei familii au murit dupa ce au mancat taietei 9 membri ai unei familii au murit dupa ce au mancat taietei
Noua membri ai unei familii din China au murit dupa ce au consumat taietei facuti in casa, care ar fi fost tinuti la congelator timp de un an, noteaza The Independent.  Familia s-a otravit din cauza unei substante toxice, numita acid Bongkrek, o toxină respiratorie toxic găsită