Skip to article

Noi reguli in biserici: spovedania, doar cu programare

Noi reguli in biserici: spovedania, doar cu programare
Patriarhia Romana a transmis noile reguli ce trebuie respectate de credinciosi dupa ce autoritatile au permis oficierea slujbelor si in interiorul bisericilor. 

Patriarhia a emis un comunicat in care a anuntat ca spovedania se va face doar pe baza de programare, pentru a se evita aglomeratia.

"Spovedania credinciosilor si citirea unor rugaciuni pentru acestia in biserica se vor programa din timp, spre a evita aglomerarile de persoane. Atat preotul duhovnic, cat si credinciosul care se spovedeste vor utiliza masca de protectie si vor mentine distanta fizica sanitara de 2 m. Se recomanda, date fiind dimensiunile reduse ale majoritatii bisericilor si caracterul secret al Spovedaniei, ca in biserica sa ramana doar preotul si penitentul”, a mentionat Patriarhia Romana, citata de Antena3.

Reguli privind accesul si desfasurarea activitatilor in lacasurile de cult
1. Accesul credinciosilor in lacasul de cult si in locatiile unde se organizeaza slujbe si adunari religioase se face astfel incat sa fie asigurata o suprafata de minimum 4 mp pentru fiecare persoana si o distanta de minimum 2 m intre persoane.

2. La intrarea in lacasul de cult sau in locatiile unde se organizeaza slujbe si adunari religioase persoanele sunt obligate sa isi dezinfecteze mainile cu dezinfectant, pus la dispozitie de organizatorii evenimentului religios.3. In interiorul lacasului de cult si in locatiile unde se organizeaza slujbe si adunari religioase este obligatorie purtarea mastii, astfel incat sa acopere gura si nasul.

4. Accesul credinciosilor care, dupa efectuarea triajului observational, prezinta simptome de infectie respiratorie (tuse, stranut, rinoree, temperatura), nu este permis.

5. Se vor plasa, la loc vizibil, anunturi scrise privind regulile de igiena si distantare fizica in lacasul de cult si in locatiile unde se organizeaza slujbe si adunari religioase.

6. La activitatile religioase din interiorul lacasului de cult si din locatiile unde se organizeaza slujbe, acolo unde este posibil, se organizeaza circuite separate de intrare si iesire, semnalizate explicit.

7. Slujbele oficiate de catre personalul de cult, in aer liber (in curtea lacasului de cult), se desfasoara cu mentinerea distantei de 1,5 m intre persoane.

8
. Slujbele religioase desfasurate in curtea lacasurilor de cult, nu sunt considerate adunari publice.

Masuri sanitare specifice

1.
 In cadrul ritualurilor religioase in care se vor folosi obiecte de cult cu care credinciosii intra in contact, acestea se dezinfecteaza dupa fiecare utilizare.

2. Se dezinfecteaza periodic, o data la 4 ore, obiectele sau suprafetele frecvent atinse (de exemplu, manerele usilor, balustrade, scaune).

Articole recomandate

Urme de coronavirus in aripioare de pui congelate Urme de coronavirus in aripioare de pui congelate
Urme de coronavirus au fost descoperite de autoritatile din orasul chinez Shenzhen intr-un lot de aripioare de pui congelate care au fost importate din Brazilia.  Centrul local pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor a precizat că a găsit urmele pe suprafaţa unuia
Alerta ANPC: Gel dezinfectant pentru maini, periculos pentru sanatate vandut in comert Alerta ANPC: Gel dezinfectant pentru maini, periculos pentru sanatate vandut in comert
Un gel dezinfectant pentru maini este vandut in magazine, avertizeaza directorul general al Direcţiei Control şi Supraveghere Piaţă şi Armonizare Europeană ANPC, Paul Anghel, conform Mediafax. Gelul de maini dezinfectant a fost pus la vanzare
Ce nume se sarbatoresc de Sfanta Maria? Cui uram La multi ani de Sfanta Maria Ce nume se sarbatoresc de Sfanta Maria? Cui uram La multi ani de Sfanta Maria
Peste doua milioane de romani poarta nume derivate din Sfanta Maria si se aniverseaza pe 15 august, respectiv 8 septembrie. Desi sunt persoane care spun ca de Adormirea Maicii Domnului (15 august) nu este bine sa urezi La multi ani , sunt preoti care infirma acest mit si spun ca Adormirea Maicii
Cum te protejezi de coronavirus intr-un spatiu inchis! 6 sfaturi de la experti Cum te protejezi de coronavirus intr-un spatiu inchis! 6 sfaturi de la experti
Pandemia de coronavirus nu va lua sfarsit prea curand! Din acest motiv, trebuie sa invatam sa de protejam de acest virus, mai ales in spatiile inchise, unde se poate raspandi foarte usor. Mai multi specialisti au explicat, pentru CNN, ce ar trebui sa facem pentru a ne proteja de infectia cu
15 august - Adormirea Maicii Domnului. Se spune sau nu La multi ani de Sfanta Maria Mare? 15 august - Adormirea Maicii Domnului. Se spune sau nu La multi ani de Sfanta Maria Mare?
In fiecare an, in 15 august, romanii praznuiesc Adormirea Maicii Domnului.  N15 august – Adormirea Maicii Domnului. Se spune sau nu La multi ani de Sfanta Maria Mare? In fiecare an, in 15 august, romanii praznuiesc Adormirea Maicii Domnului.  Nu mai putin de 2,2 milioane de romani