Skip to article

Noi reguli in biserici: spovedania, doar cu programare

Noi reguli in biserici: spovedania, doar cu programare
Patriarhia Romana a transmis noile reguli ce trebuie respectate de credinciosi dupa ce autoritatile au permis oficierea slujbelor si in interiorul bisericilor. 

Patriarhia a emis un comunicat in care a anuntat ca spovedania se va face doar pe baza de programare, pentru a se evita aglomeratia.

"Spovedania credinciosilor si citirea unor rugaciuni pentru acestia in biserica se vor programa din timp, spre a evita aglomerarile de persoane. Atat preotul duhovnic, cat si credinciosul care se spovedeste vor utiliza masca de protectie si vor mentine distanta fizica sanitara de 2 m. Se recomanda, date fiind dimensiunile reduse ale majoritatii bisericilor si caracterul secret al Spovedaniei, ca in biserica sa ramana doar preotul si penitentul”, a mentionat Patriarhia Romana, citata de Antena3.

Reguli privind accesul si desfasurarea activitatilor in lacasurile de cult
1. Accesul credinciosilor in lacasul de cult si in locatiile unde se organizeaza slujbe si adunari religioase se face astfel incat sa fie asigurata o suprafata de minimum 4 mp pentru fiecare persoana si o distanta de minimum 2 m intre persoane.

2. La intrarea in lacasul de cult sau in locatiile unde se organizeaza slujbe si adunari religioase persoanele sunt obligate sa isi dezinfecteze mainile cu dezinfectant, pus la dispozitie de organizatorii evenimentului religios.3. In interiorul lacasului de cult si in locatiile unde se organizeaza slujbe si adunari religioase este obligatorie purtarea mastii, astfel incat sa acopere gura si nasul.

4. Accesul credinciosilor care, dupa efectuarea triajului observational, prezinta simptome de infectie respiratorie (tuse, stranut, rinoree, temperatura), nu este permis.

5. Se vor plasa, la loc vizibil, anunturi scrise privind regulile de igiena si distantare fizica in lacasul de cult si in locatiile unde se organizeaza slujbe si adunari religioase.

6. La activitatile religioase din interiorul lacasului de cult si din locatiile unde se organizeaza slujbe, acolo unde este posibil, se organizeaza circuite separate de intrare si iesire, semnalizate explicit.

7. Slujbele oficiate de catre personalul de cult, in aer liber (in curtea lacasului de cult), se desfasoara cu mentinerea distantei de 1,5 m intre persoane.

8
. Slujbele religioase desfasurate in curtea lacasurilor de cult, nu sunt considerate adunari publice.

Masuri sanitare specifice

1.
 In cadrul ritualurilor religioase in care se vor folosi obiecte de cult cu care credinciosii intra in contact, acestea se dezinfecteaza dupa fiecare utilizare.

2. Se dezinfecteaza periodic, o data la 4 ore, obiectele sau suprafetele frecvent atinse (de exemplu, manerele usilor, balustrade, scaune).

Articole recomandate

Mecanic de metrou, beat la comanda trenului. Nu a mai reusit sa plece din statie Mecanic de metrou, beat la comanda trenului. Nu a mai reusit sa plece din statie
Un mecanic de metrou din Bucuresti a urcat baut la comanda trenului. Acesta era atat de beat incat nu a mai reusit sa plece din statie. Mai multi pasageri au mers la cabina pentru a vedea ce se intampla, moment in care au sesizat ca mecanicul era beat. Acesta nici nu se putea ţine pe picioare.
Singapore a aprobat comercializarea carnii produse in laborator Singapore a aprobat comercializarea carnii produse in laborator
Singapore este prima tara din lume care a aprobat comercializare de carne produsa in laborator. Acest tip de carne este dezvoltata de start-upul american Eat Just, care creste in laborator carne de pui. Firma producatoare sustine ca este o asa-numita "carne curata" care nu provine de la
STUDIU! Cainii pot detecta persoanele infectate cu coronavirus STUDIU! Cainii pot detecta persoanele infectate cu coronavirus
Cainii ar putea fi instruiti sa detecteze persoanele infectate cu noul coronavirus, potrivit unui studiu publicat in revista Nature. Antrenorii pretind insa rezultate uimitoare in cazul exemplarelor dresate sa detecteze noul coronavirus. Acestia au descoperit ca patrupedele pot detecta virusul cu o
Compania aeriana care nu va accepta pasageri care nu sunt vaccinati impotriva coronavirusului Compania aeriana care nu va accepta pasageri care nu sunt vaccinati impotriva coronavirusului
Compania aeriana Qantas a anuntat ca nu va mai transporta in viitor pasagerii care nu demonstreaza ca au fost vaccinati impotriva coronavirusului. Anuntul a fost facut chiar de seful companiei, Alan Joyce, care a declarat ca aceasta va fi „o necesitate” atunci cand vor fi disponibile
Medicul Adrian Marinescu: "100% sigur nu este niciun vaccin" Medicul Adrian Marinescu: "100% sigur nu este niciun vaccin"
Vaccinul anti-COVID dezvoltat de Pfizer și Biotech a primit licenta de utilizare in Marea Britanie. Regatul Unit a devenit astfel prima tara occidentala care a aprobat un vaccin anti-coronavirus. Primele persoane care vor fi vaccinate vor fi cele vulnerabile, cu varsta peste 80 de ani si