Skip to article

Politistii cer salarii mai mari cu 70%

Politistii cer salarii mai mari cu 70%
Decizia Guvernului de a mari cu 25% salariile medicilor de la 1 octombrie si cu inca 25% din 2016 i-a incaierat pe bugetari. Profesorii si politistii au reactionat imediat si au cerut si ei lefuri mai mari. "Deocamdata se poate doar pentru medici", a fost raspunsul premierului.

Dupa anuntul privind majorarea salariilor din sistemul sanitar, si alte categorii de bugetari au anuntat ca vor salari marite. Este cazul politistilor, care cer o majorare de aproximativ 70% a veniturilor.

"Dorim acelasi procent si aceleasi etape de majorare. Nu vrem sa intram in conflict nici cu medicii, nici cu profesorii. Suntem pilonii de baza in statul roman - sanatate, siguranta, educatie. Solicitam o marire de 70% a salariilor politistilor. (...) Trebuie sa se inteleaga ca un politist cu un salariu mic va genera coruptie, va genera nesiguranta. Nu negociem pe principii de forta, analizam problemele economice si incercam sa gasim solutii", a declarat Dumitru Coarna, presedintele Sindicatului National al Politistilor.

Si profesorii au cerut venituri mai mari de la 1 octombrie. Sindicalistii din Educatie cer sa beneficieze de tratament egal cu al celor din Sanatate. Un comunicat al Federatiei Spiru Haret avertizeaza Executivul ca "majorarile salariale acordate in ultima perioada unor categorii de personal in detrimentul altora au dus deja la o exacerbare a starii de nemultumire in randul angajatilor din invatamant". In cazul in care nu vor primi si ei salarii marite, dascalii ar putea face greva la inceputul anului scolar, se mai arata in comunicat.

Victor Ponta a declarat, insa, ca majorarea salariala se va face "deocamdata doar pentru medici". "Atunci cand a fost vorba despre maririle la profesori, pe care le primesc anul asta, medicii nu au fost contra. Acum, cand avem posibilitatea, prin economii in sistem, cred ca asa este corect fata de medici. In rest, toata lumea isi doreste un salariu mai mare. Deocamdata se poate doar pentru medici. Azi, cu banii pe care ii avem putem sa majoram pentru medici, asa cum anul trecut am facut pentru profesori. Cand se poate, se poate", a aratat premierul.

Articole recomandate

Elevi indrumati catre medicina, solutia crizei din sistem Elevi indrumati catre medicina, solutia crizei din sistem
Spitalul Clinic de Urgenta "Sf. Pantelimon" Bucuresti, in parteneriat cu Facultatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila", a initiat doua proiecte pe fonduri europene cu scopul de a atrage si de a pastra tinerii in domeniul medical. In aceasta etapa, Programul de consiliere pentru elevi si
Alocatiile copiilor au fost majorate. Iata ce suma a aprobat Guvernul! Alocatiile copiilor au fost majorate. Iata ce suma a aprobat Guvernul!
Parlamentul a aprobat, miercuri, dublarea alocatiilor de stat pentru copii, suma ajungand la 84 de lei. Cu o saptamana in urma a fost insa respins amendamentul privind aceasta majorare. Secretarul de stat in Ministerul Muncii Codrin Scutaru a spus, in plen, ca au fost marite alocatiile la mai multe
Politicienii se rasfata in vacante de lux. Victor Ponta s-a cazat pe cel mai mare vapor de croaziera din lume! Politicienii se rasfata in vacante de lux. Victor Ponta s-a cazat pe cel mai mare vapor de croaziera din lume!
Politicienii romani se lafaie in vacante super luxoase si nu tin cont de bani cand vine vorba despre relaxare. Anul acesta, alesii au optat pentru destinatii exotice, pentru care au platit mii de euro. Premierul Romaniei, Victor Ponta, a plecat din Florida tocmai in Caraibe,