Crearea unui arbore genealogic complet nu este o pratică comună la noi în țară. e altfel, gradele de rudenie până la gradul al treilea, și uneori, în familii nucleare, de al patrulea se cunosc între ei. Dar puțini știu cine le sunt strămoșii. Iar pe lângă latura romantică, de a ști de unde provii, mai este și o perspectivă practică, poți fi moștenitorul unor proprietăți, prin prisma unui grad de rudenie îndepărtat. Regimul comunist a naționalizat toate proprietățile pe teritoriul României și nu a recunoscut pe cele din afara țării. Din acest motiv, este important să afli dacă ești sau nu moștenitorul cuiva care înainte de venirea comunismului a avut proprietăți în afara țării. Desigur, acea persoană poate să fie orice rudă pierdută de-a ta. Iată ce trebuie să știi.
Arborele genealogic este crucialÎnainte de a spre la averea Casei Regale Britanice trebuie să știi cine sunt rudele tale. Indicat ar fi să mergi la rudele în vârstă și să îi întrebi ce rude ai și ce urmași au avut aceștia. Așa ai un punct de plecare. În cazul în care există lacune în arborele tău genealogic, poți oricând să mergi a Arhivele Române pentru a le completa. Pentru a identifica persoanele pe care le poți moșteni trebuie să găsești oamenii care nu au avut copii. De asemenea, mai poți apela al serviciile unui
avocat de succesiune în străinătate. Acesta va îți va căuta moștenirile în afara țării și se va ocupa de toate formalitățile.
Cine sunt moștenitorii legaliAtunci când vine vorba de moșteniri, în special dacă le primești de la rude îndepărtate, fără testament, lucrurile se complică. În general, moștenitorii legali sunt soțul sau soția, copiii, nepoții părinți, bunici, străbunici și chiar rude gradul al patrulea. Dacă există un moștenitor mai apropiat ca tine, poți să nu primești moștenirea. Însă, instanța decide cine are dreptul la acea moștenire, dacă aceasta este contestată. Cu alte cuvinte, cea mai bună opțiune pentru tine este să optezi pentru un serviciu specializat în găsirea moștenirilor și apoi să acționezi în instanță pentru a o primi, în cazul în care defunctul nu a avut un testament.
Poți să accepți sau să refuzi moștenireaChiar dacă a primi o moștenire este extraordinar, trebuie să te gândești la responsabilitățile care îți revin, nu numai la câștiguri. Prin urmare, dacă moștenirea este mult prea scump de întreținut sau este legată de alte litigii complexe, atunci poți să renunți la moștenire. De asemenea, mai trebuie să te gândești la taxele pe care trebuie să le plătești pentru a finaliza succesiunea, care sunt un procent din valoarea estimată a acesteia. În cazul în care mergi în instanță, atunci trebuie să plătești o sumă mai mare de bani. Este indicat să pui toate aceste costuri în balanță înainte de a cere demararea unei succesiuni.
De ce ai nevoie pentru a demara succesiuneaUn arbore genealogic complet nu este suficient pentru a începe procesul de moștenire. Mai ai nevoie de:
- certificatul de naștere și de căsătorie pentru soția/ soțul supraviețuitor
- certificatul de naștere și de căsătorie pentru toși moștenitorii
- actele de proprietate pentru toate bunurile care intră în succesiune
- testamentul, atunci când este cazul
În cazul în care vorbim de o rudă mai îndepărtată, atunci trebuie să cauți toate aceste cate în Arhivele Naționale, deoarece trebuie să demonstrezi gradul de rudenie. Desigur, poți să apelezi la ajutor specializat, pentru a nu fi obligat să te lupți cu birocrația îmbătrânită de la noi din țară.
Alege un avocat specializat în moșteniri Nu trebuie să te obosești căutând foarte mult prin arhive și nici să iei contact cu autoritățile din alte țări, a căror limbă nu o cunoști, pentru a demara un proces de succesiune.
Avocat în Europa este o firmă specializată în moșteniri. Deci ei te pot ajuta să duci la bun sfârșit întreg procesul de succesiune. Având în vedere că au specializări și cazuri asemănătoare, de la un avocat specializat vei primi cele mai bune sfaturi. Mai mult, în cazul în care mergi în instanță, vei avea reprezentare. De asemenea un avocat cunoște ițele legislative și cum să le descurce, dar are și toate instrumentele necesare pentru a-ți susține cauza cât mai bine, cum ar fi traducători, notari și cunoștințe legislative internaționale. Prin urmare, cea mai bună opțiune pentru tine este să angajezi ajutor specializat, chiar dacă trebuie să îi plătești un comision.