Skip to article

Primul magazin caritabil din Romania. Doneaza ca sa ajuti o familie saraca!

Primul magazin caritabil din Romania. Doneaza ca sa ajuti o familie saraca!
In Bucuresti s-a deschis primul magazin caritabil din Romania. De aici, persoanele fara posibilitati materiale vor putea obtine diverse produse alimentare si nealimentare provenite din donatii individuale, dar si de la companii, in schimbul prestarii unor ore de voluntariat.

Cate dintre noi nu au acasa haine, aproape noi, pe care nu le mai purtam sau jucarii de care cei mici s-au plictisit? Raspunsul il stim: foarte multe. Tocmai de aceea ne-am gandit ca aceasta informatie o sa fie una de interes pentru voi. Practic, acest magazin deschis de Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti ne ofera posibilitatea sa donam acele lucruri care nu ne mai sunt de folos, unor familii care au nevoie de ajutorul nostru.

Magazinul comunitar gratis s-a deschis in cadrul complexului de Servicii sociale de zi OMINIS. Pana acum, in Bucuresti nu a existat un astfel de sistem de colectare, unde cetatenii sa poata aduce obiectele de care nu mai aveau nevoie, dar care sunt in stare buna.

La magazinul social pot fi aduse obiecte de imbracaminte, incaltaminte, carti, vesela, electrocasnice si electronice, birotica si rechizite, covoare si paturi, decoratiuni.

Ce trebuie sa faca cei care primesc lucruri gratis

Cei care vor primi lucurile gratis din magazinul social vor fi persoanele defavorizare dispuse sa plateasca lucrul pe care si-l doresc cu ore de munca voluntara in cadrul Complexului de servicii sociale OMINIS, iar totul se va face pe baza unor evidente clare.

Pentru inceput, in magazin, vor exista obiecte de imbracaminte pentru femei si copii mici, jucarii, vesela, toate donate catre Directia Generala de Asistenta Sociala.

Pentru organizatiile care lucreaza cu copii, Directia poate pune la dispozitie un numar mare de jucarii. Copiii care vor dori jucarii din Magazinul Comunitar gratis, dar ai caror parinti nu sunt dispusi sa presteze ora de munca voluntara, vor primi jucaria dorita, cu conditia sa citeasca, sa deseneze, ori sa coloreze cel putin 30 minute in biblioteca Complexului.
Magazin comunitar

Unde si cand poti merge sa donezi obiecte pentru magazin

Magazinul comunitar gratis functioneaza in cadrul Complexului de servicii sociale OMINIS din str. Turnu Magurele, nr.17, sector 4, cum intrati pe Aleea Ciceu prima cladire in dreapta. Incepand de joi, 5 iunie, programul va fi 9-16. Suplimentar, lucrurile de donat pot fi lasate la sediul DGASMB, din strada Foisorului nr.56-58, sector 3, program non-stop. (Informatie puse la dispozitie de Directia Generale de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti)

Ce este Complexului de servicii sociale OMINIS

Magazinul se afla in cadrul complexului de Servicii Sociale Ominis din Sectorul 4, din strada Turnul Magurele (vezi harta), care are o suprafata de 3800 de mp si deserveste zilnic un numar de 300 de persoane. Complexul cuprinde o cresa, gradinita, afterschool, un centru de formare profesionala, un centru de zi pentru adolescenti cu tulburari de spectru autist, cantina si spalatorie sociala precum si un alt centru de zi pentru copiii cu dizabilitati.

Articole recomandate

Avertisment OMS: Decesele in urma infectiei cu coronavirus au crescut cu 40% in Europa Avertisment OMS: Decesele in urma infectiei cu coronavirus au crescut cu 40% in Europa
Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a facut un avertisment dur pentru Europa. Potrivit ultimelor statistici, rata deceselor a crescut cu 40% la nivelul Europei. “In acest moment suntem mult in urma virusului in Europa, astfel incat a i-o lua inainte va necesita o accelerare serioasa
Nelu Tataru: Paturile de la ATI se pot elibera doar prin vindecare sau prin deces Nelu Tataru: Paturile de la ATI se pot elibera doar prin vindecare sau prin deces
Nelu Tataru a anuntat ca locurile la Terapie Intensiva sunt limitate in toata tara. In total, sunt 1200 de paturi la ATI, in toata tara. Dintre acestea 800 sunt deja ocupate. Ministrul Sanatatii a explicat ca paturile se pot elibera doar prin vindecare sau prin deces. Ministrul Sanatatii a precizat
Raed Arafat: Se poate ajunge la 100 de cazuri zilnic la ATI! Raed Arafat: Se poate ajunge la 100 de cazuri zilnic la ATI!
Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, a avertizat ca numarul cazurilor pacientilor infectati cu noul coronavirus care au nevoie sa fie internati la Terapie Intensiva este in crestere alarmanta. Seful DSU a anuntat ca se poate ajunge si la luarea unor decizii extreme. 
Nelu Tataru: Transportul in comun, focar de COVID Nelu Tataru: Transportul in comun, focar de COVID
Transportul in comun si petrecerile private sunt principalele focare de coronavirus, a declarat ministrul Sanatatii, Nelu Tataru.  Ministrul a explicat ca foarte multe persoane nu respecta regulile de distantare fizica si nu poarta corect masca de protectie. In acest sens, Nelu Tataru a cerut
Bilant sumbru in Franta: 45.422 de cazuri noi de infectii in 24 de ore Bilant sumbru in Franta: 45.422 de cazuri noi de infectii in 24 de ore
Cifre ingrijoratoare in Franta! In ultimele 24 de ore au fost inregistrate 45.422 de cazuri noi de imbolnaviri cu noul coronavirus. Autoritatile au prelungit starea de urgenta pana pe 16 februarie.  Noua legislaţie autorizează guvernul să adopte restricţii pentru a face