Skip to article

Raed Arafat: noi masuri de urgenta: Adunarile peste 100 de persoane interzise

Raed Arafat: noi masuri de urgenta: Adunarile peste 100 de persoane interzise
Raed Arafat a anuntat noi masuri de urgenta pentru prevenirea raspandirii coronavirusului. Astfel, miercuri s-a anuntat ca sunt interzise adunarile de peste 100 de persoane. 

In aceasta categorie nu intra mall-urile si hipermarketurile. Cinematografele din mall-uri care au insa capacitatea de 150 de persoane vor trebui sa se limiteza la vanzarea de 100 de bilete. 

"Ce am spus cu spațiile închise de 100 de persoane nu include mall-urile, supermarketurile. Dar includ cinematografele. Mall-urile nu sunt afectate la acest moment. Sunt afectate teatrele, opera", a declarat Raed Arafat. 

Ce masuri si recomandari au mai facut autoritatile

Recomandarea declararii de operatorii economici cu peste 999 de angajati a programului de lucru pentru personalul care se deplaseaza cu mijloacele de transport in comun. Recomandarea se aplica in Bucuresti si resedintele de judet pana pe 13 martie.

Recomandarea prevede ca programul de incepere sa fie stabilit in 3 intervale orare, de exemplu sa inceapa o parte din personal la ora 8, o parte la 9 si o parte la 10, iar plecarea sa fie decalata la 3 ore pentru a reduce transmiterea de infectii.

Pentru institutiile publice decalarea orara este obligatorie. In cazul in care nu pot fi aplicate aceste reguli vor identifica solutii alternative pentru evitarea utilizarii angajatilor a mijloacelor de transport in comun.

Restrictionarea evenimentelor culturale, artistice, sportive si de divertisment in spatii inchise si cu peste 100 de persoane, pana la 31 martie cu posibilitatea de prelungire.

Recomandarea suspendarii activitatii didactice din invatamantul superior pana la 31 martie, cu utilizarea unor metode de invatare alternative.

In cazul caminelor ramane la latitudinea universitatilor sa decida.

La nevoie, Politia si Jandarmeria asigura masurile de ordine publica si insotire necesare, inclusiv fluidizarea pe traseele de deplasare cu ocazia transporturilor pentru gestionarea fenomenului coronavirus.

Amenda este de 4.000 de euro, iar daca o persoana iese de mai multe ori, se da de mai multe ori, daca e necesar. Propunem ca persoanele care vor sa depuna plangeri, sa o faca online, fara sa aglomereze institutiile.

Articole recomandate

Bilant sumbru in Franta: 45.422 de cazuri noi de infectii in 24 de ore Bilant sumbru in Franta: 45.422 de cazuri noi de infectii in 24 de ore
Cifre ingrijoratoare in Franta! In ultimele 24 de ore au fost inregistrate 45.422 de cazuri noi de imbolnaviri cu noul coronavirus. Autoritatile au prelungit starea de urgenta pana pe 16 februarie.  Noua legislaţie autorizează guvernul să adopte restricţii pentru a face
Cat timp dureaza imunitatea dupa infectia cu noul coronavirus! Raspunsul OMS Cat timp dureaza imunitatea dupa infectia cu noul coronavirus! Raspunsul OMS
Specialistii de la Organizatia Mondiala a Sanatatii sustin ca imunitatea dupa infectia cu noul coronavirus ar disparea dupa sapte luni. Expertii OMS atrag atentia ca pacientii cu forme usoare de COVID-19 ar putea sa nu dezvolte anticorpi sau sa isi piarda mai repede imunitatea.  „Ceea ce
Adrian Streinu Cercel: Pandemia va dura doi ani Adrian Streinu Cercel: Pandemia va dura doi ani
Medicul Adrian Streinu-Cercel a declarat ca pandemia de coronavirus a scapa de sub control in mai multe state si ca toate sistemele sanitare din lume nu mai fac fata numarului mare de cazuri noi de imbolnaviri.  Managerul Spitalului Matei Bals din Capitala a precizat ca in opinia sa pandemia
Alexandru Rafila: "La 4.000 de cazuri de COVID-19 raportate, in realitate sunt 40.000 de cazuri" Alexandru Rafila: "La 4.000 de cazuri de COVID-19 raportate, in realitate sunt 40.000 de cazuri"
Profesorul Alexandru Rafila, reprezentant al Romaniei la OMS, a declarat ca „într-o zi în care noi avem 4.000 de cazuri diagnosticate, în realitate în România se îmbolnăvesc 40.000 de persoane”. Potrivit studiilor de seroprevalenţă a
Papa Francisc: "Homosexualii au dreptul sa fie parte a unei familii. Ei sunt copiii lui Dumnezeu" Papa Francisc: "Homosexualii au dreptul sa fie parte a unei familii. Ei sunt copiii lui Dumnezeu"
Moment istoric! Papa Francis a anuntat ca sustine parteneriatul civil intre persoanele de acelasi sex. Aceasta declaratie a suveranului este in contradictie cu poziția oficială a Vaticanului în această privință, dar și cu cea a predecesorilor săi,