Skip to article

Raed Arafat: noi masuri de urgenta: Adunarile peste 100 de persoane interzise

Raed Arafat: noi masuri de urgenta: Adunarile peste 100 de persoane interzise
Raed Arafat a anuntat noi masuri de urgenta pentru prevenirea raspandirii coronavirusului. Astfel, miercuri s-a anuntat ca sunt interzise adunarile de peste 100 de persoane. 

In aceasta categorie nu intra mall-urile si hipermarketurile. Cinematografele din mall-uri care au insa capacitatea de 150 de persoane vor trebui sa se limiteza la vanzarea de 100 de bilete. 

"Ce am spus cu spațiile închise de 100 de persoane nu include mall-urile, supermarketurile. Dar includ cinematografele. Mall-urile nu sunt afectate la acest moment. Sunt afectate teatrele, opera", a declarat Raed Arafat. 

Ce masuri si recomandari au mai facut autoritatile

Recomandarea declararii de operatorii economici cu peste 999 de angajati a programului de lucru pentru personalul care se deplaseaza cu mijloacele de transport in comun. Recomandarea se aplica in Bucuresti si resedintele de judet pana pe 13 martie.

Recomandarea prevede ca programul de incepere sa fie stabilit in 3 intervale orare, de exemplu sa inceapa o parte din personal la ora 8, o parte la 9 si o parte la 10, iar plecarea sa fie decalata la 3 ore pentru a reduce transmiterea de infectii.

Pentru institutiile publice decalarea orara este obligatorie. In cazul in care nu pot fi aplicate aceste reguli vor identifica solutii alternative pentru evitarea utilizarii angajatilor a mijloacelor de transport in comun.

Restrictionarea evenimentelor culturale, artistice, sportive si de divertisment in spatii inchise si cu peste 100 de persoane, pana la 31 martie cu posibilitatea de prelungire.

Recomandarea suspendarii activitatii didactice din invatamantul superior pana la 31 martie, cu utilizarea unor metode de invatare alternative.

In cazul caminelor ramane la latitudinea universitatilor sa decida.

La nevoie, Politia si Jandarmeria asigura masurile de ordine publica si insotire necesare, inclusiv fluidizarea pe traseele de deplasare cu ocazia transporturilor pentru gestionarea fenomenului coronavirus.

Amenda este de 4.000 de euro, iar daca o persoana iese de mai multe ori, se da de mai multe ori, daca e necesar. Propunem ca persoanele care vor sa depuna plangeri, sa o faca online, fara sa aglomereze institutiile.

Articole recomandate

Unde ar putea deveni obligatoriu certificatul verde. Noile propuneri ale lui Alexandru Rafila Unde ar putea deveni obligatoriu certificatul verde. Noile propuneri ale lui Alexandru Rafila
Noul ministru al Sanatatii, Alexandru Rafila, a venit cu noi precizari despre certificatul verde si cum ar putea intra acest document in vigoare in perioada urmatoare. Oficialul a declarat ca se gandeste la alte metode de implementare, fata de predecesorii sai.  Astfel, Alexandru Rafila ia in
Noua tulpina din Africa de Sud a ajuns in Europa. Primul caz depistat Noua tulpina din Africa de Sud a ajuns in Europa. Primul caz depistat
Noua varianta a coronavirusului a creat panica in intreaga lume. Tulpina care a aparut in Africa de Sud a produs ingrijorare si toate statele lumii sunt in alerta si se pregatesc pentru noi restrictii. Chiar OMS a recomandat suspendarea calatoriilor in Africa de Sud.  Cazul identificat în
Leguma minune pe care o recomanda celebrul miliardar Bill Gates Leguma minune pe care o recomanda celebrul miliardar Bill Gates
Celebrul miliardar Bill Gates recomanda consumul unui legume minune, care ar avea numeroase beneficii pentru sanatatea. Conform cercetatorilor, aceasta ar putea ajuta si la eradicarea foametei chiar si in cele mai sarace tari ale lumii.  Este vorba mai exact de leguma Cassava, a carei radacina
Alexandru Rafila despre noua tulpina din Africa de Sud: "Ar fi de patru ori mai transmisibila decat Delta" Alexandru Rafila despre noua tulpina din Africa de Sud: "Ar fi de patru ori mai transmisibila decat Delta"
Noul ministrul al Sanatatii, Alexandru Rafila, si-a exprimat ingrijorarea privind noua tulpina aparuta in Africa de Sud. Autoritatile se pregatesc deja sa impuna noi restrictii pentru a preveni raspandirea noii tulpini mutante, care ar fi de patru ori mai transmisibila decat varianta Delta si poate
O noua bancnota, pusa in circulatie in Romania. Cum arata aceasta O noua bancnota, pusa in circulatie in Romania. Cum arata aceasta
O noua bancnota a fost pusa in circulatie in Romania incepand de vineri dimineata, 26 noiembrie. Aceasta are valoarea de 20 de lei si este inscriptionata cu imaginea Ecaterinei Teodoroiu. Este prima bancnotă în circulație pe care este reprezentată o personalitate feminină.