Skip to article

Reprezentatii Ministerului Educatiei, scandalizati: "Suleyman Magnificul e o mizerie!"

Reprezentatii Ministerului Educatiei, scandalizati: "Suleyman Magnificul e o mizerie!" Reprezentatii Ministerului Educatiei, scandalizati: "Suleyman Magnificul e o mizerie!"
"Suleyman Magnificul", unul dintre cele mai urmarite seriale difuzate in Romania, este aspru contestat de reprezentatii Ministerului Educatiei. Acestia sustin ca in film sunt prezentate falsuri istorice, iar acest lucru face ca publicul sa inteleaga gresit acea perioada.

Doru Dumitrescu, inspector general in Ministerul Educatiei a criticat dur acest serial care a devenit un adevarat fenomen dupa ce a inceput sa fie difuzat si la noi tara.

""Suleyman Magnificul" este o mizerie si o jale adanca din punct de vedere istoric. Sunt niste denaturari uriase acolo, de la modul in care sunt imbracati si sultanul, si toate domnitele de pe acolo la continutul istoric, pana la relatiile dintre Imperiul Otoman si Tarile Romane. Asta chiar daca istoriografia otomana are un cu totul alt punct de vedere la ora actuala fata de cea romana privind relatiile dintre turci si romani. Disputele istorice sunt una, dar ceea ce prezinta filmul acela la care se uita milioane de romani e alta. Viata in sine a lui Hurrem este ireala, originea ei este aiurea prezentata. A fost o sclava, dar nu i se stie foarte bine originea, ei o fac rusoaica, nici pomeneala. In cel mai rau caz, a fost ucraineanca. Probabil a fost ruteana, din zona care a fost anexata ulterior Ucrainei. Modul in care sunt imbracate femeile este fals. Imbracamintea sultanului si a sultanelor din film este din perioada sfarsitului sec. al XVII-lea spre sec. al XVIII-lea, asa-numita epoca a lalelelor, or, actiunea se petrece la jumatatea sec. al XVI -lea. Suleyman a trait intre 1520 si 1566", a declarat acesta pentru ziarulring.ro" .

Alte articole despre
Suleyman Magnificul

Articole recomandate

"Suleyman Magnificul, sub domnia iubirii" revine cu noi episoade, la Kanal D! "Suleyman Magnificul, sub domnia iubirii" revine cu noi episoade, la Kanal D!
Cel mai impresionant serial turcesc, cu milioane de fani in intreaga lume, "Suleyman Magnificul - Sub domnia iubirii" revine cu noi episoade, la Kanal D.Incepand din 11 februarie, intrigi noi, pasionale si lupte pentru suprematie, dau nastere unor povesti uluitoare, in noile episoade din serialul
Suleyman Magnificul vine in Romania. Halit Ergenc, platit cu 150.000 de euro pentru vizita la noi in tara! Suleyman Magnificul vine in Romania. Halit Ergenc, platit cu 150.000 de euro pentru vizita la noi in tara!
Halit Ergenc, interpretul celebrului sultan din "Suleyman Magnificul", vine in Romania!Pe 8 martie, de Ziua Femeii, Halit va sosi la noi in tara si va petrece in Bucuresti o zi si jumatate. Actorul nu vine singur in aceasta vizita, ci alaturi de sotia sa. Pentru deplasarea la noi in tara,
O romanca va juca in celebrul serial "Suleyman Magnificul". Uite cat de frumoasa este! O romanca va juca in celebrul serial "Suleyman Magnificul". Uite cat de frumoasa este!
Serialul turcesc "Suleyman Magnificul", difuzat la Kanal D, a devenit un fenomen in intreaga lume si se bucura de un succes enorm. O tanara romanca a reusit sa ii impresioneze si ea pe producatorii turci cu frumusetea ei si a castigat un rol in acest serial. Tanara se numeste Tatiana Marinescu, s-a