Skip to article

Secretele omletei perfecte si 5 greseli care iti strica cel mai simplu preparat

Omleta nu este nicidecum un preparat simplu de facut, desi toata lumea are impresia ca oricine o poate prepara, chiar si cel mai nepriceput intr-ale bucatariei. Asa este, cu totii facem omleta, insa cu totii facem greseli esentiale, care fac ca acest preparat sa fie departe de perfectiune.

Probabil ca atunci cand mananci o omleta intr-un restaurant te intrebi cum de poate sa arate atat de bine si sa fie atat de gustoasa, iar atunci cand o faci tu acasa e mai mereu maruntita si ori prea arsa, ori prea nefacuta.

Adi Hadean a dezvaluit, in urma cu ceva vreme, pe blogul sau, reteta omletei perfecte. „Bate doua oua cu o piscatura de sare si cateva frunze de patrunjel, tocate marunt. Aduna pe langa tine branzeturile pe care le ai prin casa. Daca-s cremoase si chiar cu un pic de mucegai nobil, cu atat mai bine. Picura cativa stropi de ulei intr-o tigaie, eventual antiaderenta. Toarna ouale in ea si presara bucatele din branzeturi peste ele. Asteapta un minut (poate putin mai mult), pana se incheaga ouale si vezi ca marginile omletei incep sa se rumeneasca. Impatura omleta in doua cu ajutorul unei spatule. Mai lasa omleta pe foc 30 de secunde apoi stinge focul si mai lasa omleta in tigaie inca 30 de secunde. Imparte omleta in doua parti cat de cat egale pe care le asezi peste felii de paine prajita, stropite cu ulei de masline extravirgin si atinse de doua-trei ori cu un catel de usturoi (curatat de coaja, de buna seama)”, a scris Hadean pe blog.

Atunci cand nu iti iese omleta asa cum ti-ai fi dorit, ia in calcul ca s-ar putea sa faci una dintre urmatoarele greseli:

Adaugi prea mult lichid. Laptele sau smantana fac omleta pufoasa. Asa ti-ai imaginat, insa nu este asa. Din contra, intaresc compozitia. In plus, orice lichid introduci in omleta va sfarsi prin a se separa de oua.

Nu bati ouale suficient. Cu cat sunt batute mai bine, cu atat sunt mai aerate si ies mai pufoase. De aceea, e recomandabil sa folosesti un mixer pentru jumatate de minut.

O amesteci cu legume crude. Evident ca legumele sunt sanatoase, insa sunt si pline de apa, ducand la separarea oualor de acestea. De aceea, indicat este sa folosesti legume deja preparate, prajite sau fierte in prealabil.

Folosesti tigaie prea mare. Daca faci o omleta pentru una sau doua persoane nu ai nevoie de o tigaie uriasa. In primul rand ca se va incinge greu. Apoi, va fi nevoie de mai multa grasime pentru a praji omleta. Si nu in ultimul rand, fiind mare, ouale se vor imprastia in tigaie, formand o pelicula fina care risti sa se arda mai usor.

O iei de pe foc cand e gata. Temperatura la care a ajuns omleta, dar si tigaia inca incinsa vor continua sa prajeasca in continuare ouale, astfel ca te vei alege cu un preparat mult prea prajit. De aceea, e bine sa iei omleta de pe aragaz cam cu un minut inainte sa fie prajita perfect.

Articole recomandate

Inca un cutremur in Romania. Unde s-a produs seismul Inca un cutremur in Romania. Unde s-a produs seismul
Un nou cutremur s-a produs miercuri seara in Romania, intr-o zona mai putin obisnuita. Seismul a avut loc in Marea Neagra, la o adancime de 8 kilometri.  Specialiștii INFP au făcut recent o simulare a unui cutremur mare, analizând modul în care s-ar propaga unda
Joi, prima ninsoare in Romania. Valul polar aduce iarna Joi, prima ninsoare in Romania. Valul polar aduce iarna
Vremea se schimba radical in Romania incepand de joi. Un val de aer polar traverseaza tara noastra si aduce cu el prima ninsoare.  Racirea va afecta mai intai jumatatea de nord a tarii, unde temperaturile vor scadea cu aproximativ 10 grade Celsius in toata tara. Joi, vineri,
Inchisoare pentru datornicii la stat: ce prevede un nou proiect de act normativ Inchisoare pentru datornicii la stat: ce prevede un nou proiect de act normativ
Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a depus, vineri, la Senat un proiect de act normativ prin care propune pedeapsa cu inchisoarea pentru persoanele datornice la stat, atat fizice, cat si juridice.  Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a depus vineri la Senat un proiect de act
Val de aer polar peste Romania. Vine frigul Val de aer polar peste Romania. Vine frigul
Un val de aer polar va traversa Europa Centrala si de Est, incepand de saptamana viitoare. Temperaturile vor scadea dramatic cu pana la 10 grade Celsius.  Valul de frig se va instala si peste Romania incepand de marti noapte si va aduce temperaturi foarte scazute, cu 5-10 grade Celsius sub
Val de aer rece peste Romania in weekend Val de aer rece peste Romania in weekend
Toamna incepe sa isi intre in drepturi. Sfarsitul acestei saptamani vine cu temperaturi scazute, tara noastra fiind traversata de un val de aer rece ce coboara spre Romania din Campia Rusa.  Acest val de aer rece va aduce temperaturi de zero grade la munte, in timpul noptii, potrivit
Link-uri recomandate:designer interior onlinedesigner interior bucurestinikydecor.romobilier living preturiclassic interior design
Acest site foloseste Cookie-uri.
Folosim cookie-uri pentru a personaliza continutul si reclamele, pentru a oferi caracteristici specifice retelelor sociale si pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, impartasim informatii despre felul in care ne utilizati site-ul, cu partenerii nostri de pe retelele sociale, de publicitate si de statistica in conformitate cu Politica de confidentialitate. Va puteti administra preferintele in Setari cookie.
Ele.ro iti recomanda