Skip to article

Sistemul de franare potrivit pentru fiecare masina

Sistemul de franare potrivit pentru fiecare masina
Foarte adesea, diferite părți ale mașinii se defectează și trebuie să fie înlocuite sau reparate. Bineînțeles, preferabil este să le înlocuim, deoarece o piesă reparată nu va fi niciodată la fel de bună ca una nouă, mai ales dacă vorbim de o piesă originală.

Dacă v-ați întrebat vreodată care este piesa care se defectează cel des, trebuie să știți că acesta este, de fapt, un sistem. Este vorba despre sistemul de frânare. Și este normal. Sistemul de frânare este foarte adesea folosit în conducere, în special atunci când cea mai mare parte a timpului conducem în traficul din oraș. Repetatele opriri la fiecare stop, trecere de pietoni, semafor, cedează trecerea și să nu mai vorbim despre ambuteiajele în care se circulă bară la bară, înaintând puțin câte puțin, avem o mulțime de frânări într-un timp foarte scurt și pe o distanță foarte scurtă. 

În orașele foarte aglomerate, unde blocajele din trafic sunt foarte frecvente, de fiecare dată când vezi stopuri de frână aprinse, placuțele și discurile de frână se uzează încă puțin. Însă asta nu este neaparat o problemă. Este realitatea cu care ne confruntăm și trebuie să o acceptăm. Iar pentru a alege un sistem de frânare nou putem apela la magazine online specializate cum este www.autodoc24.ro. Și nu doar pentru sisteme de frânare. Aceste magazine specializate îți pun la dispoziție toate piesele de care ai putea avea nevoie pentru mașina ta, indiferent de marca, modelul și anul fabricație. 

Dar să vedem cum ne dăm seama că avem probleme cu sistemul de frânare. Ca în cazul oamenilor, există simptome care ne avertizează când mașina începe să aibă probleme. În cazul problemelor la sistemul de frânare, primul simptom la care ar trebui să fiți atenți este incapacitatea de a menține traiectoria în timpul frânării. Acest lucru se întâmplă din cauza plăcuțelor de frânare uzate care aplică o forță de frecare foarte mare asupra discurilor de frânare, care pot fi, la rândul lor, uzate. 

Un alt simptom care este deseori trecut cu vederea este acela al cursei pedalei de frână. Dacă simțiți că frâna răspunde mai greu decât o făcea până acum și e nevoie să apeși mai tare pedala pentru a acționa frâna corespunzător, este, de asemenea, un semn de uzură al plăcuțelor de frânare. De asemenea, zgomotele ciudate în timpul frânării nu sunt semne bune pentru sistemul de frânare. Acesta sigur suferă de o uzură serioasă. Mai sunt considerate simptome ale defecțiunii sistemului de frânare: vibrația pedalei în timpul frânării; nivel scăzut al lichidului de frână din rezervor; orice avertizare pe panoul de bord legată de sistemul de frânare, inclusiv avertizări legate de sistemul de ABS sau ESP.

Sistemul de franare potrivit pentru fiecare masina

Care sunt defecțiunile la nivelul sistemului de frânare? În primul rând se remarcă uzura sau deformarea suprafeței discurilor. Apoi, este uzura, deteriorarea sau murdărirea saboților; griparea pistonului cilindrului principal; slăbirea fitingului sau deformarea etrierului; scurgerea lichidului de frână din cilindru; aer în sistem ca urmare a slăbirii racordurilor; deteriorarea tubului de vid; etc. Oricare dintre aceste defecțiuni ar fi, sistemul de frânare trebuie reparat, pentru că este un mecanism foarte important pentru circularea în siguranță pe orice drum. 

Iar ca să știi exact despre ce parte a sistemului de frânare ai nevoie, trebuie să știi care sunt tipurile de frânare auto:

1. Sistemul de frânare de serviciu - reduce viteza și oprește vehiculul din mișcare
2. Sistemul de frânare de urgență - ia locul sistemului de frânare de serviciu în cazul defectării acestuia
3. Sistemul de frânare de parcare - garantează nemișcarea vehiculului pentru o anumită perioadă de timp

Orice parte a sistemului de frânare ai avea nevoie, găsești tot ce ai nevoie în magazinul online. Și tot online găsești informații despre mecanici auto și ateliere auto!

Articole recomandate

O noua bancnota, pusa in circulatie in Romania. Cum arata aceasta O noua bancnota, pusa in circulatie in Romania. Cum arata aceasta
O noua bancnota a fost pusa in circulatie in Romania incepand de vineri dimineata, 26 noiembrie. Aceasta are valoarea de 20 de lei si este inscriptionata cu imaginea Ecaterinei Teodoroiu. Este prima bancnotă în circulație pe care este reprezentată o personalitate feminină.
Avertismentul unui medic pentru persoanele vaccinate cu doua doze: "Pot fi considerate nevaccinate" Avertismentul unui medic pentru persoanele vaccinate cu doua doze: "Pot fi considerate nevaccinate"
Medicul Florin Rosu, manager al Spitalului de Boli Infectioase Sfanta Parascheva din Iasi, trage un semnal de alarma pentru persoanele care s-au vacccinat doar cu schema completa de doua doze de vaccin antiCovid. Medicul a precizat ca acestea pot fi considerate nevaccinate daca nu isi administreaza
Schimbare majora privind valabilitatea certificatului verde. Ce se intampla cu doza booster Schimbare majora privind valabilitatea certificatului verde. Ce se intampla cu doza booster
Schimbare majora in ceea ce priveste valabilitatea certificatului verde. Comisia Europeana a facut anuntul joi! Astfel, incepand cu 10 ianuarie valabilitatea certificatului verde va fi limitata dupa vaccinarea impotriva Covid cu schema completa.  Incepand cu aceasta data, certificatul verde va
Marturia cutremuratoare a unui supravietuitor al tragediei din Bulgaria: "Oamenii au inceput sa tipe si sa vomite. Ca in filmele de groaza" Marturia cutremuratoare a unui supravietuitor al tragediei din Bulgaria: "Oamenii au inceput sa tipe si sa vomite. Ca in filmele de groaza"
Un supravietuitor al tragediei din Bulgaria a facut marturisiri socante despre iadul prin care au trecut cei 52 de pasageri in autobuzul care a luat foc in timp ce mergea pe autostradat. Doi jurnalistit macedoneni au mers la Spitalul din Sofia, unde sunt tratati cei sapte supravituitori, si au
Vor trebui romanii sa se vaccineze impotriva Covid din sase in sase luni? Ce spune medicul Valeriu Gheorghita Vor trebui romanii sa se vaccineze impotriva Covid din sase in sase luni? Ce spune medicul Valeriu Gheorghita
Multi romani se intreaba daca vor trebui sa se vaccineze impotriva Covid din sase in sase luni. Astfel, dupa ce aceste nelamuriri au devenit din ce in ce mai frecvente, Valeriu Gheorghita, seful campaniei de vaccinare in Romania, a facut cateva precizari asupra acestui subiect.  „Foarte