Skip to article

Sistemul de franare potrivit pentru fiecare masina

Sistemul de franare potrivit pentru fiecare masina
Foarte adesea, diferite părți ale mașinii se defectează și trebuie să fie înlocuite sau reparate. Bineînțeles, preferabil este să le înlocuim, deoarece o piesă reparată nu va fi niciodată la fel de bună ca una nouă, mai ales dacă vorbim de o piesă originală.

Dacă v-ați întrebat vreodată care este piesa care se defectează cel des, trebuie să știți că acesta este, de fapt, un sistem. Este vorba despre sistemul de frânare. Și este normal. Sistemul de frânare este foarte adesea folosit în conducere, în special atunci când cea mai mare parte a timpului conducem în traficul din oraș. Repetatele opriri la fiecare stop, trecere de pietoni, semafor, cedează trecerea și să nu mai vorbim despre ambuteiajele în care se circulă bară la bară, înaintând puțin câte puțin, avem o mulțime de frânări într-un timp foarte scurt și pe o distanță foarte scurtă. 

În orașele foarte aglomerate, unde blocajele din trafic sunt foarte frecvente, de fiecare dată când vezi stopuri de frână aprinse, placuțele și discurile de frână se uzează încă puțin. Însă asta nu este neaparat o problemă. Este realitatea cu care ne confruntăm și trebuie să o acceptăm. Iar pentru a alege un sistem de frânare nou putem apela la magazine online specializate cum este www.autodoc24.ro. Și nu doar pentru sisteme de frânare. Aceste magazine specializate îți pun la dispoziție toate piesele de care ai putea avea nevoie pentru mașina ta, indiferent de marca, modelul și anul fabricație. 

Dar să vedem cum ne dăm seama că avem probleme cu sistemul de frânare. Ca în cazul oamenilor, există simptome care ne avertizează când mașina începe să aibă probleme. În cazul problemelor la sistemul de frânare, primul simptom la care ar trebui să fiți atenți este incapacitatea de a menține traiectoria în timpul frânării. Acest lucru se întâmplă din cauza plăcuțelor de frânare uzate care aplică o forță de frecare foarte mare asupra discurilor de frânare, care pot fi, la rândul lor, uzate. 

Un alt simptom care este deseori trecut cu vederea este acela al cursei pedalei de frână. Dacă simțiți că frâna răspunde mai greu decât o făcea până acum și e nevoie să apeși mai tare pedala pentru a acționa frâna corespunzător, este, de asemenea, un semn de uzură al plăcuțelor de frânare. De asemenea, zgomotele ciudate în timpul frânării nu sunt semne bune pentru sistemul de frânare. Acesta sigur suferă de o uzură serioasă. Mai sunt considerate simptome ale defecțiunii sistemului de frânare: vibrația pedalei în timpul frânării; nivel scăzut al lichidului de frână din rezervor; orice avertizare pe panoul de bord legată de sistemul de frânare, inclusiv avertizări legate de sistemul de ABS sau ESP.

Sistemul de franare potrivit pentru fiecare masina

Care sunt defecțiunile la nivelul sistemului de frânare? În primul rând se remarcă uzura sau deformarea suprafeței discurilor. Apoi, este uzura, deteriorarea sau murdărirea saboților; griparea pistonului cilindrului principal; slăbirea fitingului sau deformarea etrierului; scurgerea lichidului de frână din cilindru; aer în sistem ca urmare a slăbirii racordurilor; deteriorarea tubului de vid; etc. Oricare dintre aceste defecțiuni ar fi, sistemul de frânare trebuie reparat, pentru că este un mecanism foarte important pentru circularea în siguranță pe orice drum. 

Iar ca să știi exact despre ce parte a sistemului de frânare ai nevoie, trebuie să știi care sunt tipurile de frânare auto:

1. Sistemul de frânare de serviciu - reduce viteza și oprește vehiculul din mișcare
2. Sistemul de frânare de urgență - ia locul sistemului de frânare de serviciu în cazul defectării acestuia
3. Sistemul de frânare de parcare - garantează nemișcarea vehiculului pentru o anumită perioadă de timp

Orice parte a sistemului de frânare ai avea nevoie, găsești tot ce ai nevoie în magazinul online. Și tot online găsești informații despre mecanici auto și ateliere auto!

Articole recomandate

Cutremur de 7 grade in Turcia si Grecia Cutremur de 7 grade in Turcia si Grecia
Un cutremur foarte puternic s-a produs pe coasta Marii Egee a Turciei, aflata la nord de insula greaca Samos.  Cutremurul a avut magnitudinea de 7 grade pe scara Richter si a fost urmat de un mini-tsunami, care a lovit insula Samos. Seismul s-a produs la 17 km în largul coastei Izmirului
Eutanasierea, legalizata in Noua Zeelanda Eutanasierea, legalizata in Noua Zeelanda
Cetatenii din Noua Zeelanda au votat pentru promulgarea Legii Eutanasierii. Votul pro a fost de 5,2%, potrivit rezultatelor provizorii anuntate de Comisia Nationala Electorala. Legea ar urma sa intre in vigoare peste 12 luni, respectiv in noiembrie 2021. Noua Zeelanda se va alatura astfel unui
Statiunea Predeal intra in scenariul rosu Statiunea Predeal intra in scenariul rosu
Orasul Predeal este prima statiune montana de pe Valea Prahovei care intra in scenariul rosu incepand cu 30 octombrie. Masca va fi obligatorie si in aer liber timp de doua saptamani.  Potrivit Hotararii luate de Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Brasov, masura intra in vigoare din
Trei medici din Targu Jiu, infectati cu coronavirus, au fugit din spital Trei medici din Targu Jiu, infectati cu coronavirus, au fugit din spital
Trei medici infectati cu coronavirus au fugit din spitalul judetean Targu Jiu. Acestia au fost gasiti, iar pentru fapta lor li s-a intocmit dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Potrivit informatiilor, este vorba despre trei femei cu varste cuprinse intre 31 si 55 de ani.
Record absolut: Peste 6.000 de imbolnaviri noi cu coronavirus in 24 de ore Record absolut: Peste 6.000 de imbolnaviri noi cu coronavirus in 24 de ore
In ultimele 24 de ore a fost inregistrat un record absolut de noi imbolnaviri cu coronavirus in Romania. Potrivit datelor transmise de Grupul de Comunicare Strategica au fost raportate 6.481 de cazuri noi de coronavirus, cu peste 1.000 de infecții mai mult decât cu o zi în