Skip to article

Specialistii avertizeaza: tornadele vor deveni un fenomen obisnuit in Romania

Specialistii avertizeaza: tornadele vor deveni un fenomen obisnuit in Romania
Specialistii avertizeaza ca tornadele ar putea deveni un fenomen obisnuit in Romania. Masele de aer rece care se deplasează tot mai la sud intră se ciocnesc cu aerul cald din zona ecuatoriană și rezultă astfel de fenomene meteo extreme.Luna mai va fi una normală din punct de vedere termic, adică se vor înregistra temperaturi cuprinse între 12 și 26 de grade, specifice acestei perioade.

Cu toate acestea, specialiștii de la ANM nu exclud posibilitatea ca alte fenomene deja observate să se producă până la sfârșitul lunii: alte tornade, ploi extrem de puternice sau noi căderi masive de grindină.
Joi a fost cod portocaliu de vremea rea in zona de est a tarii. Au fost inregistrate caderi masive de grindina pe Autostrada Soarelui, ploile cu gheata fiind prezente si pe litoral. 

Cu astfel de imagini și de fenomene ar trebui să ne obișnuim, spun meteorologii. Specialistul în climatologie de la Administrația Națională de Meteorologie, Roxana Bojariu, a declarat recent că România este predispusă schimbărilor bruște ale vremii din cauza topirii ghețarilor. Fenomenul încălzirii globale se traduce, astfel, prin furtuni deosebit de puternice sau chiar tornade.

Pe 30 aprilie a avut loc prima tornada de proportii in Romania. Aceasta s-a produs in judetul Calarasi, in zona barierei Drajna. Un autocar cu 39 de persoane a fost rasturnat de vant in acea zona. Sapte persoane au fost ranite. 

Vacanta petrecaretilor din Vama Veche a fost si ea stricata de vremea rea. Hotel Neptun a publicat câteva fotografii cu norii, care pareau ca aduc sfarsitul lumii. 

Specialistii avertizeaza: tornadele vor deveni un fenomen obisnuit in Romania

Articole recomandate

Pret vaccin antigripal: cat costa in farmacii Pret vaccin antigripal: cat costa in farmacii
Pe langa pericolul infectiei cu noul coronavirus, in toamna trebuie sa ne ferim si de gripa. Vaccinarea antigripala incepe in luna octombrie. Pentru a avea efect la timp, vaccinul antigripal trebuie administrat cu doua saptamani inainte de inceperea sezonului gripal pentru a putea produce
Peste 1 milion de oameni au murit de COVID-19 Peste 1 milion de oameni au murit de COVID-19
Bilant tragic! 1 milion de oameni au murit in intreaga lume in urma infectiei cu coronavirus. Potrivit Worldometer, s-a trecut de borna psihologica de un milion de victime, Statele Unite, India si Brazilia fiind cele mai afectate tari atat la nivelul infectarilor, cat si la nivelul deceselor.
Nicusor Dan se tine de promisiune: cine vor fi primii concediati din Primaria Capitalei Nicusor Dan se tine de promisiune: cine vor fi primii concediati din Primaria Capitalei
Nicusor Dan, noul primar al Capitalei, se va tine de promisiune si a anuntat din nou ca va face primele concedieri din Primaria Capitalei.  „Da, o să colaborez cu Vlad Voiculescu. Avem un parteneriat PNL – USR-PLUS, iar Vlad Voiculescu este viceprimarul desemnat de PLUS.
Cardul de sanatate redevine obligatoriu de la 1 octombrie Cardul de sanatate redevine obligatoriu de la 1 octombrie
Cardul de sanatate va redeveni obligatoriu de la 1 octombrie, cu exceptia cazurilor de consultatii la distanta, a transmis Casa Națională de Asigurări de Sănătătate. Astfel, se mențin până la finalul anului consultațiile la distanță
Orasul din Europa in care salariul minim va fi de 3.800 de euro Orasul din Europa in care salariul minim va fi de 3.800 de euro
In orasul Geneva din Elvetia, locuitorii au votat duminică în favoarea unui salariu minim de 23 de franci elveţieni (21 de euro) pe oră pentru toţi cei care lucrează în acest oraş, care este unul dintre cele mai scumpe din lume. Salariul minim garantat -