Skip to article

Studiu: Pacientii cu COVID-19 pot dezvolta boli psihice

Studiu: Pacientii cu COVID-19 pot dezvolta boli psihice
Oamenii de stiinta au descoperit ca 20% dintre persoanele infectate cu coronavirus au dezvoltat tulburari psihice in primele 90 de zile de la infectare. 

Insomnia, anxietatea si depresia sunt printre cele mai frecvente afectiuni intalnite in randul pacientilor care s-au vindecat de coronavirus. Cercetătorii de la Universitatea Oxford au descoperit totodată şi riscuri sporite de demenţă, o boală care afectează capacitatea cerebrală.

“Oamenii se temeau că supravieţuitorii de COVID-19 se vor confrunta cu riscuri sporite de probleme mintale, iar studiul nostru arată că acest scenariu este posibil”, a declarat Paul Harrison, profesor de psihiatrie la Universitatea Oxford.Medicii şi cercetătorii din lumea întreagă trebuie să înceapă de urgenţă să investigheze cauzele şi să identifice noi tratamente pentru bolile mintale după declanşarea pandemiei de COVID-19, a adăugat profesorul britanic.

Studiul, care a fost publicat in revista The Lancet Psychiatry, a analizat înregistrări medicale în format electronic provenite de la 69 de milioane de persoane din Statele Unite, inclusiv de la peste 62.000 de persoane diagnosticate cu COVID-19. Rezultatele vor fi cel mai probabil aceleaşi şi pentru persoanele afectate de COVID-19 la nivel mondial.

Autorii studiului au descoperit, totodată, că persoanele care aveau o afecţiune mintală preexistentă prezintă un risc cu 65% mai mare să fie diagnosticate şi cu COVID-19 în raport cu persoanele fără astfel de tulburări.

“Acest lucru se datorează probabil unei combinaţii dintre factorii de stres psihologic asociaţi cu această pandemie şi efectele fizice ale bolii”, a declarat Michael Bloomfield, consultant psihiatru la University College din Londra.

Articole recomandate

Romanii au luat cu asalt Valea Prahovei. Aglomeratie spre munte in minivacanta de decembrie Romanii au luat cu asalt Valea Prahovei. Aglomeratie spre munte in minivacanta de decembrie
Romanii au luat cu asalt Valea Prahovei! Multi au ales sa isi petreaca minivacanta de 1 decembrie la munte. Se circula deja bara la bara!  Românii vor avea parte de o minivacanţă de patru zile la finalul lunii noiembrie, deoarece zilele de 30 noiembrie (Sfântul Andrei)
Ce spun medicii legisti: cauza mortii lui Diego Maradona Ce spun medicii legisti: cauza mortii lui Diego Maradona
Diego Maradona, legenda fotbalului mondial, s-a stins din viata marti seara, in urma unui infarct. Presedintele Argentinei, Alberto Fernandez, a declarat trei zile de doliu oficial dupa decesul castigatorului Cupei Mondiale din 1986. Potrivit unui rezultat preliminar al autopsiei, se pare ca
Klaus Iohannis: "Nu exista nicio intentie de lockdown dupa alegeri" Klaus Iohannis: "Nu exista nicio intentie de lockdown dupa alegeri"
Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a anuntat ca nu exista nicio intentie din partea autoritatilor de a impune un nou lockdown in Romania dupa alegerile parlamentare din 6 noiembrie.  „Să fie clar, nu există nicio intenție de lockdown după alegeri”, a spus
A murit Diego Maradona A murit Diego Maradona
Diego Armando Maradona, legenda fotbalului argentinian si mondial a murit la varsta de 60 de ani in urma unui infarct, anunta presa internationala.  Maradona se afla sub tratament pentru dependenta sa de alcool. La începutul acestei luni, Maradona a fost operat pe creier pentru
Inca un pacient salvat din incendiul de la Piatra Neamt a murit Inca un pacient salvat din incendiul de la Piatra Neamt a murit
Inca un pacient care era internat in Sectia ATI a Spitalului din Piatra Neamt in momentul cand a izbucnit incendiul s-a stins din viata miercuri. Doar unul dintre cei sase pacienti mai este in viata.  Acesta era internat la Sectia ATI de la Letcani, din judetul Iasi, potrivit Mediafax.