Skip to article

Interviu cu Mihai Gainusa

Interviu cu Mihai Gainusa
Mihai Gainusa raspunde intrebarilor noastre special pentru cititoarele ele.ro despre cartea "Scandura de frizerie" care se poate gasi in toate librariile din tara de luni, 5 aprilie.

Ele.ro: Nu esti la prima experienta ca autor. Cum este sa scrii si sa publici carti in Romania? Ai incuraja un tanar scriitor sa isi publice cartile?

Mihai Gainusa: Scrisul in Romania e destul de simplu, publicatul e mai complicat. Ca sa nu mai vorbim de citit, care e de-a dreptul dificil in era blogurilor. Daca as fi editura desigur ca as incuraja orice tanar scriitor sa-si publice cartile, mai ales daca autorul e o persoana cunoscuta. Sau isi finanteaza singur cartile. Sau are parinti care au banul-grup. Sunt convins ca Romania e plina de genii literare care nu au timp sa scrie, fiind in Bamboo.

Ele.ro: Dintre cartile pe care le-ai scris pana acum, ce carte a prins cel mai bine la public si de ce crezi ca s-a intamplat asta?

Mihai Gainusa: Nu sunt ipocrit, recunosc ca m-a ajutat foarte mult numele meu si promovarea agresiva pe care mi-am facut-o in emisiunile mele. Dar, tinand cont ca promovez o carte, si nu un salam, scuzam mijloacele. Nu prea stiu situatia vanzarilor, sunt cam aerian la capitolul comercializare.

Ele.ro: Ai o cariera, o viata destul de incarcata. Cand iti gasesti timp si pentru scris?

Mihai Gainusa: Pai intrebarea e cand imi gasesc timp pentru viata, deoarece cu scrisul ma ocup. Iar cartile le mitraliez printre picaturi.

Ele.ro: Prezinta putin cartea pentru cititorii ele.ro. Ce gasim in carte si merita tinut minte?

Mihai Gainusa: "Scandura de frizerie" e titlul unei schite, cartea contine schite, asa ca e usor de citit. Nu e tot atat de simplu de digerat, deoarece vorbesc despre franturi de realitate mioritica. Asa ca e mai mult o carte de schije. Contine articole publicate in ultimul timp, impanate cu povestioare moralizatoare si desene mortale.

Ele.ro: "Scandura de frizerie" contine multe intamplari si povesti. Care dintre ele iti este cea mai aproape de inima?

Mihai Gainusa: Mie imi plac ''Scandura...'', ,"Mihaela si scoala'', ,"Sandra''. Fiindca sunt mai mult niste rabufniri.

Ele.ro: Ce carti citeste Mihai Gainusa in timpul liber?

Mihai Gainusa: Acum citesc ''Don Quijote in est'', de Paler, paralel cu ''Zilele si noptile unui student intarziat'' de Gib Mihaescu, iar pe noptiera asteapta a nspea carte de Stephen King.

Sursa foto: Cosmin Bumbut

Articole recomandate

Vacanta, perioada oportuna pentru meditatii la engleza Vacanta, perioada oportuna pentru meditatii la engleza
Pentru foarte multi tineri, perioada vacantei este o adevarata bucurie. Dupa mult timp in care au depus numeroase eforturi intelectuale, vacanta le ofera prilejul de a se odihni si de a se bucura de timpul liber pe care-l pot petrece in compania familiei si a prietenilor. Insa, fiecare an marcheaza
4 preparate delicioase la cuptor 4 preparate delicioase la cuptor
Cele mai bune rețete la cuptor nu sunt întotdeauna cele mai impresionante, elaborate sau cele mai sofisticate. Rețetele noastre preferate de copt sunt cele pe care le putem face cu ușurință acasă singuri, cu prietenii, familia sau cu copiii. Rețetele la
Reducerile de Black Friday de la FineStore.ro continua pana de Sfantul Andrei! Reducerile de Black Friday de la FineStore.ro continua pana de Sfantul Andrei!
Vesti bune de la FineStore.ro , cel mai mare mare magazin online de bauturi alcoolice! Black Friday continua pana la sfarsitul lunii noiembrie, perioada care coincide cu sarbatoarea Sfantului Andrei. In acest context, reducerile de Black Friday de la FineStore.ro sunt binevenite pentru a le face
Descopera cele mai utilizate 3 tipuri de sudura inox Descopera cele mai utilizate 3 tipuri de sudura inox
Oțelurile inoxidabile, și mai precis oțelurile rezistente la coroziune, sunt o familie de aliaje pe bază de fier, cu o rezistență excelentă la coroziune. Aceste oțeluri nu ruginesc și sunt rezistente la atacul multor lichide, gaze și substanțe
Cele mai utile sfaturi pentru optimizare SEO Cele mai utile sfaturi pentru optimizare SEO
SEO este o denumire englezească prin care sunt definite metodele de optimizare pentru motoarele de căutare. Dacă un site nu este cunoscut, acesta nu are vizitatori, deci nu este de folos. Obiectivul pe care îl are SEO este acela de a-i permite site-ului să se facă