Skip to article

Mircea Cartarescu - Orbitor - Aripa dreapta

Suntem omizi si vom deveni fluturi, iata intreaga noastra poveste, tot sensul nostru in lume, intr-o singura imagine providentiala, pe care-o poate intelege oricine, cu mintea, cu inima sau cu labirintul sau visceral. Suntem fiinte cu metamorfoza, deja construite pentru mantuire. (Orbitor ? Aripa dreapta)


Mircea Cartarescu - Orbitor - Aripa dreapta


11. 06. 2007 - In ciuda caldurii, iubitorii de literatura cartaresciana s-au adunat in numar coplesitor la Libraria Humanitas Kretzulescu pentru a lua parte la evenimentul editorial al anului 2007 ? lansarea celui de-al treilea volum al trilogiei Orbitor ? Aripa dreapta, scris de Mircea Cartarescu.

Dupa Aripa Stanga (1996) si Corpul (2002), Aripa dreapta (2007) intregeste magistral trilogia Orbitor si face ca asteptarea cititorilor sa fie rasplatita pe deplin.

Dupa cum insusi Mircea Cartarescu marturisea, Aripa Dreapta ?s-a scris? fara graba si cuvintele s-au insirat firesc sub penita. Da, sub penita ? pentru ca, surprinzator sau nu, Cartarescu este un scriitor care isi scrie cartile de mana, cu stiloul.Despre Orbitor, Ioana Parvulescu declara "Aripa dreapta este cel mai bun volum al trilogiei. Simetric asezata fata de aripa stanga, legata strans de corp, aripa dreapta face ca fluturele, care statea greoi pe pamant, sa-si ia zborul cu o simpla bataie de aripi literare. ? (?)

"Orbitor este Levantul romanesc al lui Cartarescu, o carte frumos slefuita, o carte uimitoare, o bijuterie. Despre Orbitor, Aripa dreapta s-ar cuveni sa se spuna ca este ?o visterie?, pentru ca bijuteriile literare sclipesc in fiecare fragment si pe fiecare pagina. "

Mircea Cartarescu - Orbitor - Aripa dreaptaMircea Cartarescus-a nascut pe 1 iunie 1956 in Bucuresti. A absolvit Facultatea de Limba si Literatura Romana a Universitatii din Bucuresti in 1980.

In prezent este conferentiar dr. in cadrul Facultatii de Litere a Universitatii din Bucuresti. Este poet, prozator, eseist, critic literar si publicist.


Articole recomandate

Ce sa nu faci niciodata intr-o calatorie cu masina Ce sa nu faci niciodata intr-o calatorie cu masina
O calatorie cu masina, fie de placere, fie in interes de serviciu, se planifica atent inainte. Stii deja ce ai de facut cand pleci la drum pe patru roti: o revizie a masinii, verificarea consumabilelor, mici reparatii pe ici, pe colo, daca e nevoie, actualizarea asigurarii, daca e cazul, etc. Dar
5 utilizari surprinzatoare ale berii 5 utilizari surprinzatoare ale berii
Sunt o multime de lucruri la care te gandesti cand spui bere: relaxare, prieteni, “alinarea” mancarurilor condimentate. Berea este cel mai consumat produs alcoolic din lume. Insa in afara  de “uzul intern”, berea mai poate fi folosita la o multime de lucruri din
Viroza contagioasa si in randul patrupedelor in aceasta iarna! Viroza contagioasa si in randul patrupedelor in aceasta iarna!
Mihai Nae, cunoscutul dresor canin din tara noastra, ne explica trend-urile in materie de dresaj canin si ne lamureste vis-a-vis de unul dintre cele mai controversate subiecte ale acestui inceput de an, dezbatut o data cu tragica moarte a cunoscutei jurnaliste Cristina Topescu...  Ce se cauta
5 restaurante deschise in Bucuresti in 2019 5 restaurante deschise in Bucuresti in 2019
Vrei sa iesi in oras sa iei cina, insa te-ai plictisit de restaurantele la care mergi frecvent? Iata cateva idei de restaurante care s-au deschis recent, in 2019:  1. Maison des Chef  Poziționat la etajul unu al clădirii Agora Floreasca, Maison des Chef este un bistro aflat in
Ce calitati ai in functie de culoarea preferata Ce calitati ai in functie de culoarea preferata
Stii cate poate dezvalui culoarea preferata despre tine? Specialistii in psihologie au alcatuit un top al calitatilor in functie de preferintele cromatice. Culoarea preferata: Rosu Energic, atent, asertiv, de incredere, puternic, pasional, curajos, spontan, determinat, om de actiune. Culoarea ta