Skip to article

Castiga un roman oferit de Editura Cartea Romaneasca!

Castiga un roman oferit de Editura Cartea Romaneasca!
Pentru ca din biblioteca niciunuia dintre noi nu trebuie sa lipsesca romane scrise de autori romani, Editura Polirom ne invita sa pasim in lumea lui Daniel Banulescu, intr-un Bucuresti descris fie ca fiind un oras al comploturilor, fie desenat in culori realiste, un oras in care evolueaza un personaj de exceptie, Nicolae Ceausescu.

Autorul, Daniel Banulescu s-a nascut la 31 august 1960, in Bucuresti.
Debuteaza cu un volum de versuri, "Te voi iubi pin' la sfirsitul patului", publicat in 1993, urmat de un roman, "Te pup in fund, Conducator Iubit!", publicat in 1994. In anul 1997 ii apare o carte de poeme, "Balada lui Daniel Banulescu". In 1998 publica romanul "Cei sapte regi ai orasului Bucuresti" ( Premiul pentru Proza ,,Ion Creanga" al Academiei Romane, Premiul Asociatiei Scriitorilor Bucuresti), iar in 2000, antologia de poezie "Republica Federala Daniel Banulescu". In anul 2002 publica volumul de versuri "Daniel, al rugaciunii". In anul 2005, Daniel Banulescu si Ernest Wichner devin laureatii Premiului European de Poezie, acordat de orasul Munster.

In anul 2008, Editura Cartea Romaneasca deschide seria de autor Daniel Banulescu, cu primul Clan de Romane din literatura romana: "AM VAZUT, LUCRIND, DEGETUL LUI DUMNEZEU!" Cea dintii aparitie a Clanului este "Cel mai bun roman al tuturor timpurilor".

In anul 2009 publica volumul de versuri "Was schon ist und dem Daniel gefallt" (Ce-i frumos si lui Daniel ii place), tradus in limba germana de Ernest Wichner (Merz & Solitude, Akademie Schloss Solitude, Stuttgart).
A fost tradus in limbile germana, engleza, franceza, slovena, sirba, olandeza, italiana.

Castiga un roman oferit de Editura Cartea Romaneasca!

Cartea "Fugi din viata ta, revoltatoare si sluta, in cartea mea" este primul nascut al Clanului de Romane AM VAZUT, LUCRIND, DEGETUL LUI DUMNEZEU! Ca intr-o autentica familie si in Clanul lui Daniel, cartile se nasc si mor. Te pup in fund, Conducator Iubit! a murit! Traiasca Fugi din viata ta, revoltatoare si sluta, in cartea mea!

Parodicul, grotescul, absurdul cotidian se amesteca, intr-o formula fericita, cu livrescul si cu ingredientele unui gen de realism ,,dur", frapant, chiar violent pe alocuri. Naratiunea are suspans, dialogurile sint nu doar verosimile, dar si savuroase.

Gasim in romanul de fata deopotriva un Bucuresti fabulos, tenebros, ca in romanele de mistere ale secolului al XIX-lea, un oras al comploturilor - politice, dar si metafizice - si un Bucuresti pestrit, desenat in culori realiste. Bucurestiul lui Daniel Banulescu este totodata Bucurestiul convoaielor oficiale de pe Calea Victoriei, al discursurilor de la tribuna, al spionilor, al securistilor atotputernici. Dar mai ales este Bucurestiul unde evolueaza un personaj de exceptie: Nicolae Ceausescu, antierou sinistru si comic, faustic si mefistofelic, pe care un ins de asemenea remarcabil, Iarba Fiarelor (hotul adolescent, spaima orasului si modelul tuturor spargatorilor bucuresteni), planuieste sa-l ucida.
Personaje ca acestea, dar si falsul proroc Madian, intemeietorul unei noi secte si al unei noi credinte la care ii converteste pe hotii de buzunare, abilii ,,springari" Arvinte si Sucu Marcel, "ingerii apartamentelor" din Bucuresti, ori... labradorul vorbitor al Dictatorului sint asii din mineca pe care autorul ii scoate pentru a construi cu ajutorul lor o fictiune de zile mari.

Participa la concurs!

Raspunde printr-un comentariu in pagina concursului la intrebarea "Cum se numeste volumul de versuri publicat in 1993 cu care a debutat Daniel Banulescu? si poti castiga unul dintre cele 5 exemplare ale romanului "Fugi din viata ta, revoltatoare si sluta, in cartea mea"!

Regulament concurs:

Concursul se desfasoara in perioada 18 ianuarie - 1 februarie;
Participa la concurs toti cei care au postat un comentariu pertinent la tema concursului;
Se vor desemna 5 castigatori a cate o carte;
Castigatorii vor fi anuntati pe site in pagina concursului, pe data de 2 februarie 1010;
Castigatorii vor primi mail de confirmare la care vor trebui sa raspunda in termen de 5 zile de la data primirii, altfel premiul devine nul.

Concursul s-a incheiat. Castigatorii sunt:

danutzadana
Cryss_al3xa
alekatea
rodikutza
denise_30

Pentru ca nu am primit raspuns de la doi dintre castigatori, vom alege alte doua persoane care vor primi cartea "Fugi din viata ta, revoltatoare si sluta, in cartea mea":
mariusell
lucianfr

Articole recomandate

7 carti pe care sa le citesti cand trebuie sa stai acasa 7 carti pe care sa le citesti cand trebuie sa stai acasa
Distantarea sociala recomandata de autoritati are si partea ei buna. Avem timp pentru tot felul de lucruri care inainte erau amanate. In loc de 30 de minute petrecute in trafic, avem 30 de minute ca sa facem ceva pentru noi, de exemplu. Fie ca este un curs de dezvoltare personala, urmarirea unui
Clujul va avea metrou Clujul va avea metrou
Cluj-Napoca va fi al doilea oraş din Romania care va avea metrou, dupa Bucuresti. Punerea metroului pe  harta Cluj  ar urma sa coste un miliard de euro, potrivit anunturilor oficiale. Traseul liniei de metrou ar urma sa acopere o  distanta  de 16 kilometri, intre Floresti
Harta Metrou iti spune la ce ora ajunge metroul in statie Harta Metrou iti spune la ce ora ajunge metroul in statie
Metroul este cel mai rapid mijloc de transport in comun din  Bucuresti  si zeci de mii de calatori il folosesc zilnic, pe toate magistralele. Pentru a te descurca mai usor la metroul Bucuresti, ai acum la dispozitie o aplicatie care, dincolo de traseele cele mai potrivite pentru o
Drojdie facuta in casa. Cum o prepari Drojdie facuta in casa. Cum o prepari
Drojdia facuta in casa sau maiaua, cum mai este numita, este mult mai sanatoasa decat drojdia cumparata din magazine. Aceasta se prepara dintr-un amestec de faina cu apa care trebuie lasat sa fermenteze cateva zile. Drojdia facuta in casa este mai sanatoasa decat cea din comert deoarece contine
Zboruri ieftine pe fondul temerilor coronavirusului Zboruri ieftine pe fondul temerilor coronavirusului
Calatoriile aeriene devin din ce in ce mai rare odata cu anularile zborurilor si carantinele din toata tara, pe fondul pandemiei de coronavirus, insa unii tineri profita de bilete de zbor mai ieftine si spun ca este cea mai buna perioada pentru a calatori.  „Nu este deloc placut sa stai