Skip to article

Castiga un roman oferit de Editura Cartea Romaneasca!

Castiga un roman oferit de Editura Cartea Romaneasca!
Pentru ca din biblioteca niciunuia dintre noi nu trebuie sa lipsesca romane scrise de autori romani, Editura Polirom ne invita sa pasim in lumea lui Daniel Banulescu, intr-un Bucuresti descris fie ca fiind un oras al comploturilor, fie desenat in culori realiste, un oras in care evolueaza un personaj de exceptie, Nicolae Ceausescu.

Autorul, Daniel Banulescu s-a nascut la 31 august 1960, in Bucuresti.
Debuteaza cu un volum de versuri, "Te voi iubi pin' la sfirsitul patului", publicat in 1993, urmat de un roman, "Te pup in fund, Conducator Iubit!", publicat in 1994. In anul 1997 ii apare o carte de poeme, "Balada lui Daniel Banulescu". In 1998 publica romanul "Cei sapte regi ai orasului Bucuresti" ( Premiul pentru Proza ,,Ion Creanga" al Academiei Romane, Premiul Asociatiei Scriitorilor Bucuresti), iar in 2000, antologia de poezie "Republica Federala Daniel Banulescu". In anul 2002 publica volumul de versuri "Daniel, al rugaciunii". In anul 2005, Daniel Banulescu si Ernest Wichner devin laureatii Premiului European de Poezie, acordat de orasul Munster.

In anul 2008, Editura Cartea Romaneasca deschide seria de autor Daniel Banulescu, cu primul Clan de Romane din literatura romana: "AM VAZUT, LUCRIND, DEGETUL LUI DUMNEZEU!" Cea dintii aparitie a Clanului este "Cel mai bun roman al tuturor timpurilor".

In anul 2009 publica volumul de versuri "Was schon ist und dem Daniel gefallt" (Ce-i frumos si lui Daniel ii place), tradus in limba germana de Ernest Wichner (Merz & Solitude, Akademie Schloss Solitude, Stuttgart).
A fost tradus in limbile germana, engleza, franceza, slovena, sirba, olandeza, italiana.

Castiga un roman oferit de Editura Cartea Romaneasca!

Cartea "Fugi din viata ta, revoltatoare si sluta, in cartea mea" este primul nascut al Clanului de Romane AM VAZUT, LUCRIND, DEGETUL LUI DUMNEZEU! Ca intr-o autentica familie si in Clanul lui Daniel, cartile se nasc si mor. Te pup in fund, Conducator Iubit! a murit! Traiasca Fugi din viata ta, revoltatoare si sluta, in cartea mea!

Parodicul, grotescul, absurdul cotidian se amesteca, intr-o formula fericita, cu livrescul si cu ingredientele unui gen de realism ,,dur", frapant, chiar violent pe alocuri. Naratiunea are suspans, dialogurile sint nu doar verosimile, dar si savuroase.

Gasim in romanul de fata deopotriva un Bucuresti fabulos, tenebros, ca in romanele de mistere ale secolului al XIX-lea, un oras al comploturilor - politice, dar si metafizice - si un Bucuresti pestrit, desenat in culori realiste. Bucurestiul lui Daniel Banulescu este totodata Bucurestiul convoaielor oficiale de pe Calea Victoriei, al discursurilor de la tribuna, al spionilor, al securistilor atotputernici. Dar mai ales este Bucurestiul unde evolueaza un personaj de exceptie: Nicolae Ceausescu, antierou sinistru si comic, faustic si mefistofelic, pe care un ins de asemenea remarcabil, Iarba Fiarelor (hotul adolescent, spaima orasului si modelul tuturor spargatorilor bucuresteni), planuieste sa-l ucida.
Personaje ca acestea, dar si falsul proroc Madian, intemeietorul unei noi secte si al unei noi credinte la care ii converteste pe hotii de buzunare, abilii ,,springari" Arvinte si Sucu Marcel, "ingerii apartamentelor" din Bucuresti, ori... labradorul vorbitor al Dictatorului sint asii din mineca pe care autorul ii scoate pentru a construi cu ajutorul lor o fictiune de zile mari.

Participa la concurs!

Raspunde printr-un comentariu in pagina concursului la intrebarea "Cum se numeste volumul de versuri publicat in 1993 cu care a debutat Daniel Banulescu? si poti castiga unul dintre cele 5 exemplare ale romanului "Fugi din viata ta, revoltatoare si sluta, in cartea mea"!

Regulament concurs:

Concursul se desfasoara in perioada 18 ianuarie - 1 februarie;
Participa la concurs toti cei care au postat un comentariu pertinent la tema concursului;
Se vor desemna 5 castigatori a cate o carte;
Castigatorii vor fi anuntati pe site in pagina concursului, pe data de 2 februarie 1010;
Castigatorii vor primi mail de confirmare la care vor trebui sa raspunda in termen de 5 zile de la data primirii, altfel premiul devine nul.

Concursul s-a incheiat. Castigatorii sunt:

danutzadana
Cryss_al3xa
alekatea
rodikutza
denise_30

Pentru ca nu am primit raspuns de la doi dintre castigatori, vom alege alte doua persoane care vor primi cartea "Fugi din viata ta, revoltatoare si sluta, in cartea mea":
mariusell
lucianfr

Articole recomandate

Iata regulile de aur pentru a bea cea mai buna cafea Julius Meinl! Iata regulile de aur pentru a bea cea mai buna cafea Julius Meinl!
Este bautura care poate face diferenta intre o zi reusita si una dificila. Poate sa te binedispuna sau, dimpotriva, sa te streseze prin golul creat de absenta sa. Poate fi momentul preferat al zilei. Poate reprezenta cheia succesului. O cunosti de mult timp. Ti-a fost "prietena" de nadejde inca de
Moduri prin care sa duci o viata eco friendly Moduri prin care sa duci o viata eco friendly
Poate ai devenit interesata de felurile prin care poti duce o viata prietenoasa cu mediul odata cu intensificarea efectelor incalzirii globale, apelurile facute de numerosi lideri mondiali, persoane publice si activisti. Toate aceste informatii te pot ajuta sa descoperi mai multe despre gravitatea
10 citate celebre despre noroc 10 citate celebre despre noroc
Norocul este unul dintre cele mai discutate lucruri din lume. Oamenii au crezut în existența norocului de când lumea și pământul. Se crede că norocul este un lucru cu care te naști înzestrat sau nu, iar șansele de a avea noroc dacă nu te-ai
Cum iti pregatesti masina pentru sezonul rece Cum iti pregatesti masina pentru sezonul rece
Odata cu venirea sezonului rece, nu doar garderoba si casa au nevoie de pregatiri speciale, ci si masina. Pentru a evita problemele, mai ales in cursul iernii, cand poate iti va fi mai greu sa mergi cu ea la service, este mai bine sa faci o serie de verificari inainte ca vremea sa se raceasca
Jucatoare faimoase de poker care pot fi o inspiratie pentru orice femeie Jucatoare faimoase de poker care pot fi o inspiratie pentru orice femeie
Unii ar spune ca este greu sa fii femeie in lumea barbatilor, dar sunt o multime de reprezentante ale sexului frumos care au luat aceasta sintagma ca pe o provocare si au demonstrat ca se pot descurca cel putin la fel de bine. Lumea jocurilor de noroc este un exemplu la fel de bun ca oricare altul