Skip to article

10 minuni ale lumii

10 minuni ale lumii
Un top 10 al celor mai frumoase locuri de pe planeta este foarte greu de facut, deoarece sunt atatea locuri minunate. Lista de mai jos este una dintre multele versiuni, iar ordinea este neimportanta.

Aurora Boreala

Aurora Boreala sau "Luminile Nordice" este numele dat impresionantului fenomen si spectacol de lumini care poate fi vazut in regiunile nordice ale unor tari precum Norvegia, Suedia, Finlanda, Islanda, Alaska sau Canada. Niciodata la fel, Aurora Boreala se poate vedea de cele mai multe ori in lunile Septembrie si Octombrie, sau in Martie si Aprilie. Acest fenomen este descris deseori drept cel mai mare spectacol natural de lumini.

10 minuni ale lumiiMarele Canion

Marele Canion este unul dintre cele mai spectaculoase monumente naturale de pe Pamant, fiind strabatut de raul Colorado, timp de milioane de ani. Imensul canion masoare 445 de kilometri lungime si aproape 25 de kilometri latime, inaltimea fiind mai mare de 1500 de metri.
10 minuni ale lumii


Marea bariera de corali

Marea Bariera de Corali este cel mai mare sistem de recif coraligen din lume cuprinzand aproximativ 3000 de recifuri si 600 de insule ce se intind de-a lungul a 2600 kilometri si acopera o suprafata de 344,400 km patrati. Reciful este situat in Marea de Coral in apropiere de coasta Queensland-ului din nord-estul Australiei si adaposteste o varietate de plante si animale.
10 minuni ale lumii

Portul Rio de Janeiro

Portul Rio de Janeiro este localizat in partea de sud est a Braziliei si se intinde pe circa 32 de kilometri. Orasul este faimos pentru giganta statuie a lui Iisus Hristos Mantuitorul (Christo Redentor), care vegheaza asezarea de pe muntele Corcovado.

10 minuni ale lumii

Muntele Everest

Se stie ca muntele Everest este cel mai inalt din lume. Culmile sale (excluzand zapada care le acopera) ating aproximativ 8,844 de metri. Muntele continua sa creasca in fiecare an cu aproximativ 5 milimetri. Muntele Everest este si granita naturala intre Nepal si China.

10 minuni ale lumii

Cascada Angel

Cascada Angel este localizata in provincia Bolivar din Venezuela si pe langa faptul ca este cea mai inalta cascada din lume (979 metri), are si caderea cea mai brusca de apa. Dupa o portiune de 30 de metri pe stanci, apa cade aproximativ 950 de metri de pe platoul Auyan-Tepui (Devil's Mountain), iar din cauza inaltimii foarte mari si a vantului, aproape de pamant apa se pulverizeaza, oferind astfel o imagine incredibila, pe langa vegetatia infloritoare din zona.
10 minuni ale lumii


Vulcanul Paricutin

Paricutin este un vulcan din Mexic situat in Michoacan, in apropiere de satul Nuevo San Juan si la 20 de kilometri de orasul Uruapan. Are o inaltime de 2773 de metri. A devenit activ la 20 februarie 1943, iar prima sa eruptie, la 23 februarie, a devastat satul San Juan, a carui populatie a fost fortata sa se mute. Din 1952 este inactiv. Vulcanul Paricutin este de fapt ultimul aparut dintr-o serie de 500 de vulcani, care se gaseste de-a lungul unei linii care se intinde de la golful Banderas, pe coasta Pacificului, pana la masivul Tuxlas, in apropiere de golful Mexic, la cativa zeci de kilometri de Uruapan.
10 minuni ale lumii

Cascada Victoria

Cascada Victoria se gaseste la granita dintre Zimbabwe si Zambia intre orasele Victoria Falls si Livingstone, fiind declarata in 1989 de UNESCO monument al naturii. Cu o inaltime de 100 de metri si o latime de aproximativ 1,5 kilometri, cascada Victoria are un debit de 10.000 mA/s in sezonul ploios.
10 minuni ale lumii


Cascada Niagara

Situata intre statele New York si Ontario, Cascada Niagara este unul din cele mai spectaculoase miracole naturale ale continentului nord-american. Cascada se afla pe raul Niagara, care curge intre Statele Unite si Canada de la Lacul Erie pana in Lacul Ontario. Cascada Niagara s-a format in urma cu 12.000 de ani, cand ghetarii s-au retras spre nord, lasand apa din lacul Erie sa curga peste povarnisul Niagara, o linie de coasta care se intinde din sudul orasului Ontario pana la Rochester.
10 minuni ale lumii

Parcul National Gunung Mulu

Parcul National Gunung Mulu din Borneo detine cel mai mari si mai spectaculos sistem de pesteri din lume. Multe dintre pesteri sunt iluminate, iar vizitatorii pot vedea cascade inalte de pana la 180 de metri, in interiorul acestora. In fiecare seara, mai mult de un milion de lilieci se aseaza pe tavanul pesterilor, formand un nor negru impresionant.

Alte articole despre
despre psoriazis

Articole recomandate

4 preparate delicioase la cuptor 4 preparate delicioase la cuptor
Cele mai bune rețete la cuptor nu sunt întotdeauna cele mai impresionante, elaborate sau cele mai sofisticate. Rețetele noastre preferate de copt sunt cele pe care le putem face cu ușurință acasă singuri, cu prietenii, familia sau cu copiii. Rețetele la
Reducerile de Black Friday de la FineStore.ro continua pana de Sfantul Andrei! Reducerile de Black Friday de la FineStore.ro continua pana de Sfantul Andrei!
Vesti bune de la FineStore.ro , cel mai mare mare magazin online de bauturi alcoolice! Black Friday continua pana la sfarsitul lunii noiembrie, perioada care coincide cu sarbatoarea Sfantului Andrei. In acest context, reducerile de Black Friday de la FineStore.ro sunt binevenite pentru a le face
Descopera cele mai utilizate 3 tipuri de sudura inox Descopera cele mai utilizate 3 tipuri de sudura inox
Oțelurile inoxidabile, și mai precis oțelurile rezistente la coroziune, sunt o familie de aliaje pe bază de fier, cu o rezistență excelentă la coroziune. Aceste oțeluri nu ruginesc și sunt rezistente la atacul multor lichide, gaze și substanțe
Cele mai utile sfaturi pentru optimizare SEO Cele mai utile sfaturi pentru optimizare SEO
SEO este o denumire englezească prin care sunt definite metodele de optimizare pentru motoarele de căutare. Dacă un site nu este cunoscut, acesta nu are vizitatori, deci nu este de folos. Obiectivul pe care îl are SEO este acela de a-i permite site-ului să se facă
Cele mai populare jocuri de cazinou practicate de femei Cele mai populare jocuri de cazinou practicate de femei
Jocurile și cazinourile au fost o modalitate populară de a ne distra și relaxa. Acestea datează de mii de ani. De la pariurile pe lupte cu animale și până la cursele de cai, oamenii și-au încercat norocul în cel mai creativ mod. Însă