4 lucruri pe care le atingi zilnic, mai murdare decat o toaleta

4 lucruri pe care le atingi zilnic, mai murdare decat o toaleta
  calendar_month        
O persoana din birou se imbolnaveste de gripa si in curand toata lumea o are.

Si, oricat de paranoici ar fi oamenii in privinta mcrobilor, cu toate lotiunile si spalatul frecvent pe maini, adevarul este ca majoritatea dintre noi nici nu ne dam seama de unde luam toti microbii astia.

Sapun

Cel mai neplacut loc pe care majoritatea il vom vizita saptamana asta, este o toaleta publica. Si oricat de curata ar parea, microbii se afla unde te astepti mai putin - in sapunul lichid. Da, acela pe care il folosesti tocmai pentru a indeparta microbii. Se pare ca aproximativ un sfert din sapunurile ce se gasesc in toaletele publice sunt pline de microbi. Pentru ca majoritatea acestor toalete folosesc recipiente refolosibile. Practic, cei care aduc microbii in aceste recipiente sunt cei care le umplu. Da, chestia aia care te-a imbolnavit este exact sapunul.

Banii

Ce au in comun portofelul tau si o fabrica de cocaina? Nimic altceva decat mizerie si narcotice. Un studiu efectuat in 2008 a descoperit urme de cocaina pe bani din intreaga lumea, dolarul american situandu-se pe locul I.

Inainte de a te apuca sa prizezi bani, ar trebui sa stii ca ai nevoie de cel putin 1 milion de bancnote pentru a obtine cantitatea necesara, si acestea probabil au fost curatate undeva intre sanii unei stripteuse, sau in boxerii unui stripper. Oricum, iti dai seama prin cat alte locuri umbla bancnotele, ceea ce face ca exact banii pe care ii folosim pentru ne ne cumpara medicamentele din farmacii sa fie si cei care ne imbolnavesc.Tastatura

Daca citesti asta, fie folosesti un computer, fie te afli langa un computer, sau te uiti printr-un binoclu la cineva din blocul de vis-a-vis care foloseste un computer. Norocul tau, a treia varianta este cea mai curata.

Ok, deci toti suspectam probabil ca tastatura pe care o folosim la birou sau acasa este murdara, dar nu cred ca aveti idee cam cat de murdara poate fi! Practic, in timp ce un colac de toaleta obisnuita dintr-o cladire de birouri are aproximativ 25 de bacterii pe centimetru patrat, tastatura pe care tocmai o ai in fata are in medie vreo 2000. Asta inseamna ca daca tastatura ta ar tine loc de toaleta, ar fi de fapt mai curata decat este acum.

De ce? Pentru ca toaletele sunt curatate in mod constant, in timp ce tastatura pe care o folosim la birou rareori are parte de acest tratament. Toate lucrurile murdare pe care le atingem zilnic se acumuleaza pe acele taste saptamani la rand. Si da, lafel si pe mouseul ala pe care ai mana acum.

Telefonul mobil

Un alt dispozitiv pe care il folosim zilnic care va surclasa orice colac de toaleta, si chiar si tastatura mentionata mai sus, este telefonul mobil. Si asta nu ar trebui sa fie prea surprinzator din moment ce tot ceea ce facem cu telefonul sete sa il presam pe doua orificii ale capului nostru, si sa ne plimbam mainile murdare pe el.

Dar din nou, surprinzator este cam cat de murdare pot fi. Tii minte ca o toaleta avea 25 de bacterii pe centimetru patrat? Ei bine, se pare ca o conversatie obisnuita la telefonul de birou este mult mai murdara adunand aproximativ 13 000 de bacterii pe centimetru patrat. Da, mult mai multe decat tastatura… oare microbii nu ar trebui sa devina vizibili in cantitati asa mari? Si acum, pe cine mai vrei sa suni?

Recomandari

Newsletter Ele.ro

vreau sa fiu copil...
  • person

    "totul e prea complicat...."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right