Skip to article

9 eruptii vulcanice spectaculoase

9 eruptii vulcanice spectaculoase
Vulcanii in eruptie sunt intotdeauna spectaculosi: nori de fum, scurgeri de lava, proiectii incandescente... Iata cele mai frumoase fotografii ale eruptiilor vulcanice!

1. Galeras, Columbia

Situat in vestul Columbiei, vulcanul Galeras cunoaste eruptii frecvente, fiind unul dintre cei mai activi vulcani ai tarii. Galeras face parte dintre "vulcanii gri", ceea ce inseamna ca el nu produce scurgeri de lava, ci doar nori grosi de fum sau proiectii de roci vulcanice. In aceasta fotografie se pot distinge vulcanul Galeras pe fundal si orasul San Juan de Pasto, situat exact la baza muntelui vulcanic.
9 eruptii vulcanice spectaculoase

9 eruptii vulcanice spectaculoase

2. Piton de la Fournaise, insula Reunion

Vulcanul Piton de la Fournaise este situat in sud-estul insulei Reunion. El este considerat ca unul dintre cei mai activi vulcani din lume, avand mai mult eruptii la activ chiar si intr-un singur an. Fiecare dintre eruptiile sale este o ocazie pentru cei curiosi si pasionati de intinderile de lava. In aceste 2 fotografii se pot observa oamenii veniti sa admire, sa fotografieze si sa filmeze scurgerile de lava ce se arunca in mare.


9 eruptii vulcanice spectaculoase3. Chaiten, Chile

Vulcanul Chaiten este situat in Chile, in nordul Patagoniei. Dupa un somn de 9 000 ani, vulcanul s-a trezit in mai 2008 si a erupt, fortand populatia care locuia in proximitatea lui, in jur de 4 000 persoane, sa-si paraseasca locuintele. Chaiten a intrat de-atunci intr-o faza eruptiva, caci a mai urmat inca o eruptie, in februarie 2009.
9 eruptii vulcanice spectaculoase

9 eruptii vulcanice spectaculoase

4. Llaima, Chile

Vulcanul Llaima este unul dintre cei mai activi din Chile. Fotografia din stanga, facuta la 1 ianuarie 2008, arata ultima eruptie a acestui vulcan cu inaltime de 3 000 metri. Eruptia, care a ocazionat jeturi de lava intinse pe 300 metri si care a provocat o coloana de gaz si cenusa inalta de 12 000 metri, a fost de o asemenea amploare incat a necesitat intreruperea traficului aerian in regiune.
Iata in dreapta o fotografie incredibila cu vulcanul chilian Llaima, facuta in iulie 2008. Aceasta arata o scurgere de lava in mijlocul vulcanului pe jumatate acoperit cu zapada. Astfel, cele doua culori ale muntelui sunt aici separate de rosul lavei. Impresionant!


9 eruptii vulcanice spectaculoase

9 eruptii vulcanice spectaculoase

5. Etna, Italia

Muntele Etna, situat in Sicilia, este vulcanul cel mai inalt al Europei. Varful sau se afla la 3 350 m altitudine si este unul dintre cei mai activi din lume! Acest vulcan a erupt in secolul trecut de aproximativ 100 de ori! In fotografia din partea stanga, facuta de NASA prin satelit, se distinge o dara lunga de fum datorata eruptiei vulcanului Etna. In fotografia din dreapta se pot vedea foarte clar coloanele de fum care scapa din cosul vulcanului. Apropo, stiai ca numele "Etna" vine din grecescul "Aitho" care inseamna "care arde"?


9 eruptii vulcanice spectaculoase
6. Stromboli, Sicilia

Stromboli este un vulcan situat pe insula cu acelasi nume, in nordul Siciliei. El este cel mai activ vulcan al Europei, numarand 1 eruptie pe ora, cu o eruptie constanta de 2 500 ani! In ciuda pericolului, se fac grupuri organizate pentru cucerirea varfului vulcanului.


9 eruptii vulcanice spectaculoase7. Insula Vulcano, Italia

Acest peisaj apocaliptic este prezent pe insula Vulcano, situata in nordul Siciliei. Vulcanul cu acelasi nume este mereu activ, insa asta nu-i impiedica pe cei 700 locuitori ai insulei sa se bucure de traiul lor. De asemenea, insula este mereu vizitata de turisti, care vin sa profite de baile sulfuroase si de namolul cu proprietati terapeutice sau pur si simplu sa admire plajele cu nisip negru.


9 eruptii vulcanice spectaculoase

8. Villarrica, Chile

Iata-ne in inima vulcanului cu ajutorul acestei fotografii impresionante facute in timpul eruptiei vulcanului Villarrica, unul dintre cei mai activi din Chile.9 eruptii vulcanice spectaculoase
9. Paricutin, Mexic

Aceasta fotografie incredibila a unui jet de lava nocturna este aceea a vulcanului Paricutin. Prima eruptie a acestui vulcan, la 23 februarie 1943, a distrus in totalitate satul cu acelasi nume si a durat 9 ani! Aceasta fotografie, pusa la dispozitia publicului de guvernul american, dateaza din acele vremuri!

Articole recomandate

4 preparate delicioase la cuptor 4 preparate delicioase la cuptor
Cele mai bune rețete la cuptor nu sunt întotdeauna cele mai impresionante, elaborate sau cele mai sofisticate. Rețetele noastre preferate de copt sunt cele pe care le putem face cu ușurință acasă singuri, cu prietenii, familia sau cu copiii. Rețetele la
Reducerile de Black Friday de la FineStore.ro continua pana de Sfantul Andrei! Reducerile de Black Friday de la FineStore.ro continua pana de Sfantul Andrei!
Vesti bune de la FineStore.ro , cel mai mare mare magazin online de bauturi alcoolice! Black Friday continua pana la sfarsitul lunii noiembrie, perioada care coincide cu sarbatoarea Sfantului Andrei. In acest context, reducerile de Black Friday de la FineStore.ro sunt binevenite pentru a le face
Descopera cele mai utilizate 3 tipuri de sudura inox Descopera cele mai utilizate 3 tipuri de sudura inox
Oțelurile inoxidabile, și mai precis oțelurile rezistente la coroziune, sunt o familie de aliaje pe bază de fier, cu o rezistență excelentă la coroziune. Aceste oțeluri nu ruginesc și sunt rezistente la atacul multor lichide, gaze și substanțe
Cele mai utile sfaturi pentru optimizare SEO Cele mai utile sfaturi pentru optimizare SEO
SEO este o denumire englezească prin care sunt definite metodele de optimizare pentru motoarele de căutare. Dacă un site nu este cunoscut, acesta nu are vizitatori, deci nu este de folos. Obiectivul pe care îl are SEO este acela de a-i permite site-ului să se facă
Cele mai populare jocuri de cazinou practicate de femei Cele mai populare jocuri de cazinou practicate de femei
Jocurile și cazinourile au fost o modalitate populară de a ne distra și relaxa. Acestea datează de mii de ani. De la pariurile pe lupte cu animale și până la cursele de cai, oamenii și-au încercat norocul în cel mai creativ mod. Însă