Skip to article

9 eruptii vulcanice spectaculoase

Vulcanii in eruptie sunt intotdeauna spectaculosi: nori de fum, scurgeri de lava, proiectii incandescente... Iata cele mai frumoase fotografii ale eruptiilor vulcanice!

1. Galeras, Columbia

Situat in vestul Columbiei, vulcanul Galeras cunoaste eruptii frecvente, fiind unul dintre cei mai activi vulcani ai tarii. Galeras face parte dintre "vulcanii gri", ceea ce inseamna ca el nu produce scurgeri de lava, ci doar nori grosi de fum sau proiectii de roci vulcanice. In aceasta fotografie se pot distinge vulcanul Galeras pe fundal si orasul San Juan de Pasto, situat exact la baza muntelui vulcanic.
9 eruptii vulcanice spectaculoase

9 eruptii vulcanice spectaculoase

2. Piton de la Fournaise, insula Reunion

Vulcanul Piton de la Fournaise este situat in sud-estul insulei Reunion. El este considerat ca unul dintre cei mai activi vulcani din lume, avand mai mult eruptii la activ chiar si intr-un singur an. Fiecare dintre eruptiile sale este o ocazie pentru cei curiosi si pasionati de intinderile de lava. In aceste 2 fotografii se pot observa oamenii veniti sa admire, sa fotografieze si sa filmeze scurgerile de lava ce se arunca in mare.


9 eruptii vulcanice spectaculoase3. Chaiten, Chile

Vulcanul Chaiten este situat in Chile, in nordul Patagoniei. Dupa un somn de 9 000 ani, vulcanul s-a trezit in mai 2008 si a erupt, fortand populatia care locuia in proximitatea lui, in jur de 4 000 persoane, sa-si paraseasca locuintele. Chaiten a intrat de-atunci intr-o faza eruptiva, caci a mai urmat inca o eruptie, in februarie 2009.
9 eruptii vulcanice spectaculoase

9 eruptii vulcanice spectaculoase

4. Llaima, Chile

Vulcanul Llaima este unul dintre cei mai activi din Chile. Fotografia din stanga, facuta la 1 ianuarie 2008, arata ultima eruptie a acestui vulcan cu inaltime de 3 000 metri. Eruptia, care a ocazionat jeturi de lava intinse pe 300 metri si care a provocat o coloana de gaz si cenusa inalta de 12 000 metri, a fost de o asemenea amploare incat a necesitat intreruperea traficului aerian in regiune.
Iata in dreapta o fotografie incredibila cu vulcanul chilian Llaima, facuta in iulie 2008. Aceasta arata o scurgere de lava in mijlocul vulcanului pe jumatate acoperit cu zapada. Astfel, cele doua culori ale muntelui sunt aici separate de rosul lavei. Impresionant!


9 eruptii vulcanice spectaculoase

9 eruptii vulcanice spectaculoase

5. Etna, Italia

Muntele Etna, situat in Sicilia, este vulcanul cel mai inalt al Europei. Varful sau se afla la 3 350 m altitudine si este unul dintre cei mai activi din lume! Acest vulcan a erupt in secolul trecut de aproximativ 100 de ori! In fotografia din partea stanga, facuta de NASA prin satelit, se distinge o dara lunga de fum datorata eruptiei vulcanului Etna. In fotografia din dreapta se pot vedea foarte clar coloanele de fum care scapa din cosul vulcanului. Apropo, stiai ca numele "Etna" vine din grecescul "Aitho" care inseamna "care arde"?


9 eruptii vulcanice spectaculoase
6. Stromboli, Sicilia

Stromboli este un vulcan situat pe insula cu acelasi nume, in nordul Siciliei. El este cel mai activ vulcan al Europei, numarand 1 eruptie pe ora, cu o eruptie constanta de 2 500 ani! In ciuda pericolului, se fac grupuri organizate pentru cucerirea varfului vulcanului.


9 eruptii vulcanice spectaculoase7. Insula Vulcano, Italia

Acest peisaj apocaliptic este prezent pe insula Vulcano, situata in nordul Siciliei. Vulcanul cu acelasi nume este mereu activ, insa asta nu-i impiedica pe cei 700 locuitori ai insulei sa se bucure de traiul lor. De asemenea, insula este mereu vizitata de turisti, care vin sa profite de baile sulfuroase si de namolul cu proprietati terapeutice sau pur si simplu sa admire plajele cu nisip negru.


9 eruptii vulcanice spectaculoase

8. Villarrica, Chile

Iata-ne in inima vulcanului cu ajutorul acestei fotografii impresionante facute in timpul eruptiei vulcanului Villarrica, unul dintre cei mai activi din Chile.9 eruptii vulcanice spectaculoase
9. Paricutin, Mexic

Aceasta fotografie incredibila a unui jet de lava nocturna este aceea a vulcanului Paricutin. Prima eruptie a acestui vulcan, la 23 februarie 1943, a distrus in totalitate satul cu acelasi nume si a durat 9 ani! Aceasta fotografie, pusa la dispozitia publicului de guvernul american, dateaza din acele vremuri!

Articole recomandate

Ce sa nu faci niciodata intr-o calatorie cu masina Ce sa nu faci niciodata intr-o calatorie cu masina
O calatorie cu masina, fie de placere, fie in interes de serviciu, se planifica atent inainte. Stii deja ce ai de facut cand pleci la drum pe patru roti: o revizie a masinii, verificarea consumabilelor, mici reparatii pe ici, pe colo, daca e nevoie, actualizarea asigurarii, daca e cazul, etc. Dar
5 utilizari surprinzatoare ale berii 5 utilizari surprinzatoare ale berii
Sunt o multime de lucruri la care te gandesti cand spui bere: relaxare, prieteni, “alinarea” mancarurilor condimentate. Berea este cel mai consumat produs alcoolic din lume. Insa in afara  de “uzul intern”, berea mai poate fi folosita la o multime de lucruri din
Viroza contagioasa si in randul patrupedelor in aceasta iarna! Viroza contagioasa si in randul patrupedelor in aceasta iarna!
Mihai Nae, cunoscutul dresor canin din tara noastra, ne explica trend-urile in materie de dresaj canin si ne lamureste vis-a-vis de unul dintre cele mai controversate subiecte ale acestui inceput de an, dezbatut o data cu tragica moarte a cunoscutei jurnaliste Cristina Topescu...  Ce se cauta
5 restaurante deschise in Bucuresti in 2019 5 restaurante deschise in Bucuresti in 2019
Vrei sa iesi in oras sa iei cina, insa te-ai plictisit de restaurantele la care mergi frecvent? Iata cateva idei de restaurante care s-au deschis recent, in 2019:  1. Maison des Chef  Poziționat la etajul unu al clădirii Agora Floreasca, Maison des Chef este un bistro aflat in
Ce calitati ai in functie de culoarea preferata Ce calitati ai in functie de culoarea preferata
Stii cate poate dezvalui culoarea preferata despre tine? Specialistii in psihologie au alcatuit un top al calitatilor in functie de preferintele cromatice. Culoarea preferata: Rosu Energic, atent, asertiv, de incredere, puternic, pasional, curajos, spontan, determinat, om de actiune. Culoarea ta