Skip to article

Barfa reprezinta 80% din conversatii

Barfa reprezinta 80% din conversatii
Psst! Ai aflat? Barfa reprezinta 80% din conversatiile purtate… sau asa se 'zvoneste' intr-un studiu recent.

Si uite cine vorbeste! Numarul barbatilor barfitori este de doua ori mai mare decat cel al femeilor, potrivit acelui studiu, iar 80% din conversatiile noastre se refera la alti oameni si obiceiurile lor. Fiind aplicat pe 300 de persoane, studiul atesta insa ca, desi ne place sa facem schimb de informatii siropoase si amanunte personale, numai 5% dintre aceste barfe sunt rautacioase.

Barfa - vitala supravietuirii

Ah, si inca ceva! Barfa ar putea sa fie chiar vitala supravietuiri noastre. `Hai, nu mai spune!` Ba da! Se pare ca se afla intiparita adanc in codul nostru generic, si transmisa din cele mai vechi timpuri. Cica oamenii pesterii se bazau pe barfa pentru a alege conducatorii si a prinde hotii. De asta ce mai zici?

Cercetatorii sustin ca limbajul a evoluat pentru a ne permite sa barfim si sa dezvoltam societati mai complexe. De fapt, barfa este cea care ne deosebeste de celelalte animale. Este fundamentala speciei umane si ne permite sa stim despre oameni pe care nu i-am intalnit niciodata.

Dar, inainte de a te folosi de acest studiu ca scuza pentru a-ti suna prietena sa-i dai ultimele 'vesti', trebuie sa stii ca, in timp ce barfa poate ajuta oamenii sa creeze o legatura, ea poate fi si daunatoare.

Ai grija ce si cat spui

Oamenii pot folosi barfa pentru a face rau altor oameni, sau ii poate ajuta sa stabileasca increderea in cineva. Oricum, nu poti fi niciodata prea prudent. Daca cineva ii vorbeste constant de rau pe altii in fata ta, ar trebui sa te gandesti daca nu cumva esti subiect de discutie atuci cand acea persoana vorbeste cu altii. Solutia e simpla: ai grija cate informatii oferi.

O fi fost barfa cruciala pentru supravietuirea stramosilor nostri, dar astazi este deliciul fetelor rautacioase. Barfa poate fi un surogat pentru crearea unor legaturi si relatii autentice. Atunci cand oamenii barfesc, tind sa creeze relatii superficiale sau false, in loc de a transmite lucruri care conteaza cu adevarat.

Si ca sa faceti o comparatie, gandit-va ca babuinii si chimpanzeii pot construi societati complexe, dar acestea sunt limitate la grupuri de 50 de persoane deoarece nu pot vorbi si trebuie sa se bazeze strict pe observatie. Poti vedea si observa un numar limitat de lucruri. Cu barfa insa, poti sa cunosti pana la 100 000 de oameni, fara sa-i cunosti cu adevarat.

Articole recomandate

Vacanta, perioada oportuna pentru meditatii la engleza Vacanta, perioada oportuna pentru meditatii la engleza
Pentru foarte multi tineri, perioada vacantei este o adevarata bucurie. Dupa mult timp in care au depus numeroase eforturi intelectuale, vacanta le ofera prilejul de a se odihni si de a se bucura de timpul liber pe care-l pot petrece in compania familiei si a prietenilor. Insa, fiecare an marcheaza
4 preparate delicioase la cuptor 4 preparate delicioase la cuptor
Cele mai bune rețete la cuptor nu sunt întotdeauna cele mai impresionante, elaborate sau cele mai sofisticate. Rețetele noastre preferate de copt sunt cele pe care le putem face cu ușurință acasă singuri, cu prietenii, familia sau cu copiii. Rețetele la
Reducerile de Black Friday de la FineStore.ro continua pana de Sfantul Andrei! Reducerile de Black Friday de la FineStore.ro continua pana de Sfantul Andrei!
Vesti bune de la FineStore.ro , cel mai mare mare magazin online de bauturi alcoolice! Black Friday continua pana la sfarsitul lunii noiembrie, perioada care coincide cu sarbatoarea Sfantului Andrei. In acest context, reducerile de Black Friday de la FineStore.ro sunt binevenite pentru a le face
Descopera cele mai utilizate 3 tipuri de sudura inox Descopera cele mai utilizate 3 tipuri de sudura inox
Oțelurile inoxidabile, și mai precis oțelurile rezistente la coroziune, sunt o familie de aliaje pe bază de fier, cu o rezistență excelentă la coroziune. Aceste oțeluri nu ruginesc și sunt rezistente la atacul multor lichide, gaze și substanțe
Cele mai utile sfaturi pentru optimizare SEO Cele mai utile sfaturi pentru optimizare SEO
SEO este o denumire englezească prin care sunt definite metodele de optimizare pentru motoarele de căutare. Dacă un site nu este cunoscut, acesta nu are vizitatori, deci nu este de folos. Obiectivul pe care îl are SEO este acela de a-i permite site-ului să se facă