Skip to article

Barfa reprezinta 80% din conversatii

Psst! Ai aflat? Barfa reprezinta 80% din conversatiile purtate… sau asa se 'zvoneste' intr-un studiu recent.

Si uite cine vorbeste! Numarul barbatilor barfitori este de doua ori mai mare decat cel al femeilor, potrivit acelui studiu, iar 80% din conversatiile noastre se refera la alti oameni si obiceiurile lor. Fiind aplicat pe 300 de persoane, studiul atesta insa ca, desi ne place sa facem schimb de informatii siropoase si amanunte personale, numai 5% dintre aceste barfe sunt rautacioase.

Barfa - vitala supravietuirii

Ah, si inca ceva! Barfa ar putea sa fie chiar vitala supravietuiri noastre. `Hai, nu mai spune!` Ba da! Se pare ca se afla intiparita adanc in codul nostru generic, si transmisa din cele mai vechi timpuri. Cica oamenii pesterii se bazau pe barfa pentru a alege conducatorii si a prinde hotii. De asta ce mai zici?

Cercetatorii sustin ca limbajul a evoluat pentru a ne permite sa barfim si sa dezvoltam societati mai complexe. De fapt, barfa este cea care ne deosebeste de celelalte animale. Este fundamentala speciei umane si ne permite sa stim despre oameni pe care nu i-am intalnit niciodata.

Dar, inainte de a te folosi de acest studiu ca scuza pentru a-ti suna prietena sa-i dai ultimele 'vesti', trebuie sa stii ca, in timp ce barfa poate ajuta oamenii sa creeze o legatura, ea poate fi si daunatoare.

Ai grija ce si cat spui

Oamenii pot folosi barfa pentru a face rau altor oameni, sau ii poate ajuta sa stabileasca increderea in cineva. Oricum, nu poti fi niciodata prea prudent. Daca cineva ii vorbeste constant de rau pe altii in fata ta, ar trebui sa te gandesti daca nu cumva esti subiect de discutie atuci cand acea persoana vorbeste cu altii. Solutia e simpla: ai grija cate informatii oferi.

O fi fost barfa cruciala pentru supravietuirea stramosilor nostri, dar astazi este deliciul fetelor rautacioase. Barfa poate fi un surogat pentru crearea unor legaturi si relatii autentice. Atunci cand oamenii barfesc, tind sa creeze relatii superficiale sau false, in loc de a transmite lucruri care conteaza cu adevarat.

Si ca sa faceti o comparatie, gandit-va ca babuinii si chimpanzeii pot construi societati complexe, dar acestea sunt limitate la grupuri de 50 de persoane deoarece nu pot vorbi si trebuie sa se bazeze strict pe observatie. Poti vedea si observa un numar limitat de lucruri. Cu barfa insa, poti sa cunosti pana la 100 000 de oameni, fara sa-i cunosti cu adevarat.

Articole recomandate

Ce sa nu faci niciodata intr-o calatorie cu masina Ce sa nu faci niciodata intr-o calatorie cu masina
O calatorie cu masina, fie de placere, fie in interes de serviciu, se planifica atent inainte. Stii deja ce ai de facut cand pleci la drum pe patru roti: o revizie a masinii, verificarea consumabilelor, mici reparatii pe ici, pe colo, daca e nevoie, actualizarea asigurarii, daca e cazul, etc. Dar
5 utilizari surprinzatoare ale berii 5 utilizari surprinzatoare ale berii
Sunt o multime de lucruri la care te gandesti cand spui bere: relaxare, prieteni, “alinarea” mancarurilor condimentate. Berea este cel mai consumat produs alcoolic din lume. Insa in afara  de “uzul intern”, berea mai poate fi folosita la o multime de lucruri din
Viroza contagioasa si in randul patrupedelor in aceasta iarna! Viroza contagioasa si in randul patrupedelor in aceasta iarna!
Mihai Nae, cunoscutul dresor canin din tara noastra, ne explica trend-urile in materie de dresaj canin si ne lamureste vis-a-vis de unul dintre cele mai controversate subiecte ale acestui inceput de an, dezbatut o data cu tragica moarte a cunoscutei jurnaliste Cristina Topescu...  Ce se cauta
5 restaurante deschise in Bucuresti in 2019 5 restaurante deschise in Bucuresti in 2019
Vrei sa iesi in oras sa iei cina, insa te-ai plictisit de restaurantele la care mergi frecvent? Iata cateva idei de restaurante care s-au deschis recent, in 2019:  1. Maison des Chef  Poziționat la etajul unu al clădirii Agora Floreasca, Maison des Chef este un bistro aflat in
Ce calitati ai in functie de culoarea preferata Ce calitati ai in functie de culoarea preferata
Stii cate poate dezvalui culoarea preferata despre tine? Specialistii in psihologie au alcatuit un top al calitatilor in functie de preferintele cromatice. Culoarea preferata: Rosu Energic, atent, asertiv, de incredere, puternic, pasional, curajos, spontan, determinat, om de actiune. Culoarea ta