Skip to article

Cel mai mare monument al ceaiului este muzeul Meitan din China

Cel mai mare monument al ceaiului este muzeul Meitan din China
Cu o inaltime de 73,8 metri si cu o suprafata a podelei de peste 5000 de metri patrati, acest muzeu unic in forma de ceainic din Meitan, sud vestul Chinei, a stabilit noul record mondial pentru cel mai mare monument in forma de ceainic din lume.

Cu un diametru de 24 de metri si cu o capacitate de 28,360.23 metri cubi, muzeul ceaiului din Meitan este de departe cel mai mare monument dedicat ceaiului din lume.

Tinutul Meitan din China este cunoscut drept "Capitala ceaiului verde chinezesc", iar reputatia ceaiului verde din Meitan a trecut de granitele tarii. Nu exista un loc mai bun pentru a construi un muzeu, in care sa se regaseasca istoria si cultura ceaiului.

Fiind construit in forma de ceainic si acompaniat de o cladire mai mica, in forma unei cesti, Muzeul Ceaiului din Meitan este printre cele mai ciudate muzee din lume, la felul in care arata evident.

Vazut de la distanta, arata precum o sculptura in forma de ceainic, insa cand ajungi aproape se zaresc ferestrele si abia atunci intelegi care este scopul sau adevarat.

Fostul record mondial pentru cel mai mare monument dedicat ceaiului, a fost stabilit de Ceainicul Chester, construit de William "Babe" Devon in Chester, WV. Respectivul monument avea un diametru de 4 metri si o inaltime tot de patru metri.

Recordul mondial pentru cea mai mare ceasca de ceai a fost stabilit in Sri Lanka, dupa ce un recipient in forma de cana, cu o inaltime de 3 metri si un diametru de 2,44, a reusit sa sustina 4,000 de litri de ceai.

Tot in cartea recordurilor si tot la sectiunea ceaiuri, gasim recordul si pentru cea mai mare cana de Iced Tea in Tulsa, Oklahoma. Ceasca avea o inaltime de 2,7 metri si a fost umpluta cu nu mai putin de 912 litri de ice tea.

Alte articole despre
muzeul meitan

Articole recomandate

Cadoul de Craciun pentru nasi: scump, extravagant sau de suflet? Cadoul de Craciun pentru nasi: scump, extravagant sau de suflet?
Au fost alături de voi în clipa în care ați devenit o familie, sunt cei mai buni prieteni și acum le spuneți simplu: nașii. De regulă, Sărbătorile de Iarnă sunt un bun prilej de o petrecere la nași acasă, așa că nu te
Riscurile cumpararii unui autoturism de ocazie. Le poti reduce printr-un raport VIN cu istoricul masinii Riscurile cumpararii unui autoturism de ocazie. Le poti reduce printr-un raport VIN cu istoricul masinii
Atunci când dorești să achiziționezi o mașină de ocazie, este mai avantajoasă alegerea unei mașini rulate, comparativ cu achiziția unei mașini noi. Beneficiul major îl reprezintă prețul, deoarece o mașină second hand va fi
999cadouri.ro - Cadouri de lux pentru ocazii speciale 999cadouri.ro - Cadouri de lux pentru ocazii speciale
Cadourile sunt modul prin care ne aratam fericirea pentru realizarile altei persoane, aprecierea, iubirea si gratitudinea ca fac parte din viata noastra. Exista numeroase aniversari de-a lungul anilor pe care le sarbatorim cu cei dragi, insa unele ocazii se fac mai remarcate. Daca persoana iubita
Descopera cele 6 moduri in care inotul iti imbunatateste sanatatea! Descopera cele 6 moduri in care inotul iti imbunatateste sanatatea!
Pe lângă distracție, înotul este un excelent exercițiu aerob care poate reduce riscul unor boli cronice precum tensiune arterială crescută și diabetul! Abonamentele la înot și cursurile de înot pentru adulți și copii sunt o alegere
Pungi sterilizare Pupinel pentru siguranta instrumentelor Pungi sterilizare Pupinel pentru siguranta instrumentelor
Pungile de sterilizare autosigilante sunt create pentru depozitarea în siguranță a materialelor pentru sterilizare uscată, cu abur, eliminare sau incinerare. Sunt disponibile opțional ca pungi standard, care trebuie să fie legate sau sigilate cu bandă