Skip to article

Cele mai practicate stiluri de dans

Cele mai practicate stiluri de dans
Dansul esteo arta care implica miscarea corpului pe ritmuri muzicale. Dansul a devenit in timp o profesie, un hobby si o distractie populara in randul persoanelor de toate varstele.

Iata mai jos cateva dintre cele mai practicate dansuri din intreaga lume:Salsa

Salsa isi are originile in Cuba. Asa cum sugereaza si numele, acest dans este unul fierbinte si dinamism. Este cunoscut si sub numele de dansul pasiunii. Acest dans implica miscari de solduri si multe atingeri.

Salsa este un dans care poate fi invatat foarte usor de catre oricine. Tehnic, salsa se danseaza in 8 timpi, insa practic se calca doar 6 pasi, cu 2 pauze. Se poate dansa si fara partener, insa de obicei se danseaza in cuplu. Barbatul este cel care conduce si dirijeaza miscarile partenerei.

Acest dans este raspandit in intreaga lume, din America in Europa si pana in Asia.

Hip - hop

Cultura hip hop s-a dezvoltat in anii ` 70 in cartierul Bronx din New York, in randul populatiei de negri si latini. De atunci muzica si dansul hip - hop s-au raspandit in intreaga lume.

Popping, Locking, Dancehall, C-WALK si Krumping sunt doar cateva dintre stilurile hip - hop din zilele noastre.

Step

Acest dans este o mixtura de stiluri. Este un amestec de tobe africane, dans englezesc, pasi irlandezi si swing. Acest dans era pacticat de catre sclavi. De-abia in anul 1900 acest dans a devenit popular.

A devenit parte integranta a unor filme si spectacole de pe Broadway.

Balet

Baletul este un dans originar din Italia. A fost apoi raspandit in Franta, unde a devenit extrem de popular in timpul domniei regelui Louis al XIV-lea, care a fost un cunoscator si iubitor al dansului.

In prezent, baletul este un dans iubit in lumea intreaga. In numeroase tari exista scoli speciale unde se poate invata acest dans.

Belly dance

Belly dance a inceput ca o forma de arta insa in zilele noastre s-a dezvoltat mai mult ca miscare de fitness care confera un trup armonios. Acest dans poate fi realizat si dupa alte stiluri de muzica decat cele orientale.

Poate fi invatat foarte usor si de pe videoclipurile disponibile pe internet. Belly dance este distractiv si are si numeroase beneficii pentru sanatate.

Freestyle

Asa cum sugereaza si numele, in acest dans nu exista reguli precise. Este un dans care a luat nastere pe strazile din New York si Los Angeles. Consista din miscari riguroase ale bratelor si trupului si este si o forma excelenta de miscare.

Vals

Valsul este un dans popular in numeroase culturi ale lumii. Este un dans de societate, foarte popular la concursurile de gen. Este popular si in randul persoanelor care se casatoresc si vor sa isi impresionezii invitatii cu un dans special si romantic.

Break dance

Break dance-ul este o forma de dans care a devenit extrem de popular in anii ` 70. Era folosit ca terapie antiviolenta. Este considerat cel mai potrivit stil de dans prin care iti poti controla mintea.

In zilele noastre este foarte popular in numeroase tari ale lumii. Acesst dans necesita insa multa practica si cunoastere a miscarilor.

Autor: Mihaela Rotaru

Alte articole despre
muzicainele dama

Articole recomandate

Iata regulile de aur pentru a bea cea mai buna cafea Julius Meinl! Iata regulile de aur pentru a bea cea mai buna cafea Julius Meinl!
Este bautura care poate face diferenta intre o zi reusita si una dificila. Poate sa te binedispuna sau, dimpotriva, sa te streseze prin golul creat de absenta sa. Poate fi momentul preferat al zilei. Poate reprezenta cheia succesului. O cunosti de mult timp. Ti-a fost "prietena" de nadejde inca de
Moduri prin care sa duci o viata eco friendly Moduri prin care sa duci o viata eco friendly
Poate ai devenit interesata de felurile prin care poti duce o viata prietenoasa cu mediul odata cu intensificarea efectelor incalzirii globale, apelurile facute de numerosi lideri mondiali, persoane publice si activisti. Toate aceste informatii te pot ajuta sa descoperi mai multe despre gravitatea
10 citate celebre despre noroc 10 citate celebre despre noroc
Norocul este unul dintre cele mai discutate lucruri din lume. Oamenii au crezut în existența norocului de când lumea și pământul. Se crede că norocul este un lucru cu care te naști înzestrat sau nu, iar șansele de a avea noroc dacă nu te-ai
Cum iti pregatesti masina pentru sezonul rece Cum iti pregatesti masina pentru sezonul rece
Odata cu venirea sezonului rece, nu doar garderoba si casa au nevoie de pregatiri speciale, ci si masina. Pentru a evita problemele, mai ales in cursul iernii, cand poate iti va fi mai greu sa mergi cu ea la service, este mai bine sa faci o serie de verificari inainte ca vremea sa se raceasca
Jucatoare faimoase de poker care pot fi o inspiratie pentru orice femeie Jucatoare faimoase de poker care pot fi o inspiratie pentru orice femeie
Unii ar spune ca este greu sa fii femeie in lumea barbatilor, dar sunt o multime de reprezentante ale sexului frumos care au luat aceasta sintagma ca pe o provocare si au demonstrat ca se pot descurca cel putin la fel de bine. Lumea jocurilor de noroc este un exemplu la fel de bun ca oricare altul