Skip to article

Cele mai scumpe obiecte achizitionate la licitatii

Cele mai scumpe obiecte achizitionate la licitatii
Un ceas, un scenariu, un ou. Suna banal, insa obiectele despre care veti citi in continuare nu sunt deloc banale iar preturile cu care au fost achizitionate la licitatii sunt de-a dreptul spectaculoase.

Iata cateva recorduri:

Cel mai complicat ceas din lume
I-au trebuit 9 ani fabricantului Patek Philippe sa creeze acest ceas.
La Calibre 89 a fost creat in 1989 cu ocazia implinirii a 150 de ani de existenta a celebrei marci Patek Philippe.

Mecanismul celui mai complicat ceas din lume este alcatuit din 1728 de piese si are printre functionalitati si aceea de a calcula data Pastelui, un termometru sau harta stelara. Are un cadran dublu, astronomic si astrologic, este fabricat din aur de 18 carate si cantareste 1,1 kg.
In lume exista numai patru exemplare: aur alb, aur galben, aur roz si platina.

Calibre 89 din aur galben a fost vandut la o licitatie in Geneva pentru 3.4 milioane de euro in noiembrie 2009.

Cele mai scumpe obiecte achizitionate la licitatii


Bucati din Turnul Eiffel
Daca doriti sa pastrati vie amintirea Parisului, nu dati banii pe copii in miniatura ale turnului Eiffel. Acum aveti posibilitatea de a cumpara bucati din Turnul Eiffel.

Scara originala a Turnului a fost demontata in 1983 in 24 de bucati si, de cativa ani, acestea fac obiectul licitatiilor. In noiembrie 2008, o bucata a fost vanduta de casa de licitatii Sotheby's pentru suma de 572.000 euro - de zece ori valoarea de pornire.

In 2007, un colectionar olandez a achizitionat in urma unei licitatii un alt fragment din scara (4.5m) contra sumei de 180 000 euro.

Cele mai scumpe obiecte achizitionate la licitatiiUn ou Rothschild Faberge
Creat de bijutierul rus Karl Faberge in 1912, oul Rothschild are culoarea roz translucid si este ornat cu un ceas. La ora fixa, apare, bate din aripi si deschide ciocul pentru a canta, un cocos ornat cu diamante.

Piesa de colectie a fost tinuta departe de ochii lumii pana in momentul licitatiei desfasurate la Londra de catre casa Christie's in decembrie 2007.

Un reprezentant al Muzeului National al Rusiei a licitat cu 12,5 milioane de euro pentru a duce minunatia in tara sa de origine. Recordul anterior la o licitatie pentru un ou Faberge a fost de 8 milioane de euro.
Cele mai scumpe obiecte achizitionate la licitatiiScenariul seriei Nasul
Imaginati-va scenariul celebrului film Nasul, cu notitele lui Marlon Brando (alias Don Vito Corleone).

Dupa moartea actorului (in 2004) o licitatie de obiecte ale celebrului actor american, desfasurata in iulie 2005, a batut toate recordurile. Dintre cele 320 de obircte care au apartinut lui Brando cel mai mare succes l-au avut cele care erau legate de Nasul.

Astfel, scriptul a fost vandut la un pret de 230 000 euro, devenind astfel cel mai scump scenariu din istorie.


Alte obiecte vandute au fost scrisori si o declaratie inflacarata din 1961 a lui Brando catre Marylin Monroe.

Autor: Mara

Articole recomandate

4 preparate delicioase la cuptor 4 preparate delicioase la cuptor
Cele mai bune rețete la cuptor nu sunt întotdeauna cele mai impresionante, elaborate sau cele mai sofisticate. Rețetele noastre preferate de copt sunt cele pe care le putem face cu ușurință acasă singuri, cu prietenii, familia sau cu copiii. Rețetele la
Reducerile de Black Friday de la FineStore.ro continua pana de Sfantul Andrei! Reducerile de Black Friday de la FineStore.ro continua pana de Sfantul Andrei!
Vesti bune de la FineStore.ro , cel mai mare mare magazin online de bauturi alcoolice! Black Friday continua pana la sfarsitul lunii noiembrie, perioada care coincide cu sarbatoarea Sfantului Andrei. In acest context, reducerile de Black Friday de la FineStore.ro sunt binevenite pentru a le face
Descopera cele mai utilizate 3 tipuri de sudura inox Descopera cele mai utilizate 3 tipuri de sudura inox
Oțelurile inoxidabile, și mai precis oțelurile rezistente la coroziune, sunt o familie de aliaje pe bază de fier, cu o rezistență excelentă la coroziune. Aceste oțeluri nu ruginesc și sunt rezistente la atacul multor lichide, gaze și substanțe
Cele mai utile sfaturi pentru optimizare SEO Cele mai utile sfaturi pentru optimizare SEO
SEO este o denumire englezească prin care sunt definite metodele de optimizare pentru motoarele de căutare. Dacă un site nu este cunoscut, acesta nu are vizitatori, deci nu este de folos. Obiectivul pe care îl are SEO este acela de a-i permite site-ului să se facă
Cele mai populare jocuri de cazinou practicate de femei Cele mai populare jocuri de cazinou practicate de femei
Jocurile și cazinourile au fost o modalitate populară de a ne distra și relaxa. Acestea datează de mii de ani. De la pariurile pe lupte cu animale și până la cursele de cai, oamenii și-au încercat norocul în cel mai creativ mod. Însă