Skip to article

De ce iubim Norvegia

De ce iubim Norvegia
Visez de foarte mult timp sa ajung in Norvegia, dar nu am avut ocazia pana acum. Pe langa faptul ca Norvegia atrage turisti in special datorita trecutului istoric, exista o multime de alte lucruri pentru care merita sa o vizitezi.

Cel mai lung tunel stradal se afla in Norvegia
Tunelul se numeste Laerdal si are o lungime de peste 24 km. Acest tunel leaga orasul Oslo de Bergen. Este si printre singurele tuneluri din Europa pentru care nu esti obligat sa platesti o taxa de trecere. La fiecare 5 km exista spatii de odihna, asemenea unor pesteri.


Aurora boreala
Aurora boreala se poate vedea cel mai bine deasupra regiunii arctice, insa exista si alte locuri in Norvegia in care minunatele lumini danseaza pe cer. Datorita "furtunilor" solare care vor avea loc in urmatorii doi ani, aurora boreala se va vedea foarte bine din mai multe puncte ale Norvegiei.

24 de ore de lumina
Vara ar putea sa fie destul de dificila pentru persoanele care nu se pot adapta la lumina timp de 24 de ore. Nu este nimic mai placut decat mersul cu caiacul la miezul noptii, in plina zi. Atata timp cat exista draperii inchise sau masca de ochi, somnul va fi la fel de lin ca pe timpul noptii.

Manastirile
Aceste biserici medievale sunt construite din lemn si dispun de cele mai interesante modele de sculptura in lemn. Absolut orice parte a constructiei este sculptata, incepand de la usi si tocurile ferestrelor, pana la mobilier. Acoperisul este de obicei imbracat cu tigla de lemn in forma de diamante. Aceste cladiri sunt cu adevarat opere de arta.

Golfurile (fiord)
Aceste golfuri s-au format datorita activitatii glaciare si au devenit locuri fantastice de explorare. Feriboturile transporta turistii de pe un mal pe celalalt, pentru a scurta timpul de ocolire al fiordului. Pe langa barcile de transport, in aceste fiorduri se gasesc o multime de barci pentru relaxare, distractie si sport.

Ghetarii
Cel mai mare ghetar din toata Europa se gaseste in Norvegia. Este numit Jostedalsbreen, are o suprafata de 487 km2 si face parte din Parcul National Jostedalsbreen. Apa care curge din acest ghetar in fiordul Sognefjord are o culoare bleu cristalin.

Alte articole despre
punctul g masculin

Articole recomandate

Cadoul de Craciun pentru nasi: scump, extravagant sau de suflet? Cadoul de Craciun pentru nasi: scump, extravagant sau de suflet?
Au fost alături de voi în clipa în care ați devenit o familie, sunt cei mai buni prieteni și acum le spuneți simplu: nașii. De regulă, Sărbătorile de Iarnă sunt un bun prilej de o petrecere la nași acasă, așa că nu te
Riscurile cumpararii unui autoturism de ocazie. Le poti reduce printr-un raport VIN cu istoricul masinii Riscurile cumpararii unui autoturism de ocazie. Le poti reduce printr-un raport VIN cu istoricul masinii
Atunci când dorești să achiziționezi o mașină de ocazie, este mai avantajoasă alegerea unei mașini rulate, comparativ cu achiziția unei mașini noi. Beneficiul major îl reprezintă prețul, deoarece o mașină second hand va fi
999cadouri.ro - Cadouri de lux pentru ocazii speciale 999cadouri.ro - Cadouri de lux pentru ocazii speciale
Cadourile sunt modul prin care ne aratam fericirea pentru realizarile altei persoane, aprecierea, iubirea si gratitudinea ca fac parte din viata noastra. Exista numeroase aniversari de-a lungul anilor pe care le sarbatorim cu cei dragi, insa unele ocazii se fac mai remarcate. Daca persoana iubita
Descopera cele 6 moduri in care inotul iti imbunatateste sanatatea! Descopera cele 6 moduri in care inotul iti imbunatateste sanatatea!
Pe lângă distracție, înotul este un excelent exercițiu aerob care poate reduce riscul unor boli cronice precum tensiune arterială crescută și diabetul! Abonamentele la înot și cursurile de înot pentru adulți și copii sunt o alegere
Pungi sterilizare Pupinel pentru siguranta instrumentelor Pungi sterilizare Pupinel pentru siguranta instrumentelor
Pungile de sterilizare autosigilante sunt create pentru depozitarea în siguranță a materialelor pentru sterilizare uscată, cu abur, eliminare sau incinerare. Sunt disponibile opțional ca pungi standard, care trebuie să fie legate sau sigilate cu bandă