Skip to article

Eco-Picnic: un model inedit de amenajare a zonelor de picnic

Iesirile la iarba verde sunt din ce in ce mai frecventate de romani. Fie ca ofera liniste, relaxare sau reprezinta un mod placut de petrecere a timpului liber alaturi de prieteni sau familie, picnicul a devenit un trend, in special in perioada verii.

Cu totii vrem un loc cat mai prietenos, mai placut si mai bine realizat pentru desfasurarea acestei activitati, cu atat mai mult cu cat, acum, Legea Picnicului impune ca in fiecare oras sa existe o zona de picnic conforma. Un lucru este foarte important: in orice iesire in aer liber trebuie sa nu uitam sa protejam mediul si sa adoptam o atitudine responsabila, eco!

In acest sens, Eco-Rom Ambalaje vine in sprijinul autoritatilor locale cu un proiect de amenajare a zonei de picnic. Astfel, in perioada 7 mai - 4 iunie s-a desfasurat concursul Picnic Design 2012 prin care organizatia a provocat tinerii arhitecti sa isi puna in practica cele mai inedite idei pentru amenajarea zonelor de picnic cu un design contemporan, practic, cu un impact minim asupra spatiului natural si in conformitate cu Legea Picnicului.

In competitie s-au inscris 28 de proiecte realizate de tineri arhitecti de la universitati de specialitate din intreaga tara, iar trei dintre ele au reusit sa se diferentieze si sa ajunga pe podiumul Picnic Design.

"Pallet Picnic Park", cel mai eco-creativ proiect de amenajare a unei zone de picnic si castigatorul premiului intai al competitiei Picnic Design, s-a remarcat prin designul simplu si original, avand la baza o structura modulara. Zona de picnic rezultata este un spatiu inedit, realizat in totalitate din module de paleti din lemn. Astfel, locurile de relaxare, mesele, suporturile pentru biciclete, gratarele, ecranul de proiectat filme, elementele de iluminat etc, toate se incadreaza perfect in cadrul natural, sunt prietenoase cu mediul, fiind totodata extrem de practice pentru desfasurarea activitatilor la picnic. Realizatorii acestui proiect, castigatorii concursului Picnic Design 2012 si al premiului de 2.000 de euro sunt Chis Ioan stefan si Bogdanov Darko, din Timisoara, iar proiectul lor va prinde viata cu ajutorul Eco-Rom Ambalaje in primul trimestru al anului 2013.

Proiectul aflat pe locul al doilea, realizat de Zamfirescu Alexandra, a propus o zona de amenajare cu un impact minim asupra mediului, in care elementele sunt pe jumatate ascunse sub cota de nivel sau sunt camuflate intr-o imbracaminte de verdeata. Mai mult decat atat, elementele sunt rezistente in timp (realizate din panouri de plasa sudata), eficiente din punctul de vedere al costurilor, sunt un bun paravan fonic si pot fi construite rapid.

Eco-Picnic: un model inedit de amenajare a zonelor de picnicProiectul aflat pe cea de-a treia treapta a podiumului este realizat de Oltu Cristina Ioana si s-a remarcat prin constructii gandite ca piese de mobilier urban, construite din componente prefabricate, care pot fi pozitionate in amplasamente diverse. Proiectele aflate pe locul doi si trei in competitia Picnic Design au fost premiate de catre Eco-Rom Ambalaje cu 1.300 de euro si, respectiv, 700 de euro.

Juriul care a desemnat castigatorii acestui concurs a fost compus din arhitecti de renume: Arh. Iulia Stanciu, Arh. Dorin stefan, Arh. Mario Kuibus, Arh. Adrian Spirescu, Arh. Robert Zotescu si Arh. Adrian Ciocazanu. Acestia au evaluat proiectele participante tinand cont de calitatile lor estetice, de respectarea cerintelor functionale impuse de noua Lege a Picnicului si de bugetul competitiei, precum si de modul in care tinerii arhitecti au reusit sa ofere, prin proiectele lor, o solutie durabila, usor de adaptat si implementat in cat mai multe zone din tara.

"Prin aceasta competitie am dorit ca, impreuna cu tinerii arhitecti, sa propunem un model de amenajare a zonelor de picnic care sa fie deopotriva prietenos cu mediul, dar si modern. Designul locului poate constitui un motiv in plus care sa-i atraga pe oameni la picnic. Desigur, iubitorii iesirilor la iarba verde vor constientiza ca se pot bucura si mai mult de natura daca adopta, in acelasi timp, un comportament responsabil fata de mediu. Un prim pas in acest sens, pe cat de simplu, pe atat de important, este sa colecteze selectiv deseurile de ambalaje." a declarat Lorita Constantinescu, Director de Relatii Publice si Comunicare, Eco-Rom Ambalaje.

Partenerii Eco-Rom Ambalaje in cadrul acestui proiect curajos sunt Green Revolution, Igloo Media, Arhimania si Arhiforum.

Articole recomandate

Primavara incepe la ParkLake cu un nou stil si super concerte pentru super fete Primavara incepe la ParkLake cu un nou stil si super concerte pentru super fete
Primăvara începe an de an cu prima floare, primul mărțișor, prima rază de soare și multe zâmbete, dar anul acesta primăvara aduce și câteva surprize, la ParkLake Shopping Center! Se spune că la anotimp nou, se cere un stil nou, iar
Ce sa nu faci niciodata intr-o calatorie cu masina Ce sa nu faci niciodata intr-o calatorie cu masina
O calatorie cu masina, fie de placere, fie in interes de serviciu, se planifica atent inainte. Stii deja ce ai de facut cand pleci la drum pe patru roti: o revizie a masinii, verificarea consumabilelor, mici reparatii pe ici, pe colo, daca e nevoie, actualizarea asigurarii, daca e cazul, etc. Dar
5 utilizari surprinzatoare ale berii 5 utilizari surprinzatoare ale berii
Sunt o multime de lucruri la care te gandesti cand spui bere: relaxare, prieteni, “alinarea” mancarurilor condimentate. Berea este cel mai consumat produs alcoolic din lume. Insa in afara  de “uzul intern”, berea mai poate fi folosita la o multime de lucruri din
Viroza contagioasa si in randul patrupedelor in aceasta iarna! Viroza contagioasa si in randul patrupedelor in aceasta iarna!
Mihai Nae, cunoscutul dresor canin din tara noastra, ne explica trend-urile in materie de dresaj canin si ne lamureste vis-a-vis de unul dintre cele mai controversate subiecte ale acestui inceput de an, dezbatut o data cu tragica moarte a cunoscutei jurnaliste Cristina Topescu...  Ce se cauta
5 restaurante deschise in Bucuresti in 2019 5 restaurante deschise in Bucuresti in 2019
Vrei sa iesi in oras sa iei cina, insa te-ai plictisit de restaurantele la care mergi frecvent? Iata cateva idei de restaurante care s-au deschis recent, in 2019:  1. Maison des Chef  Poziționat la etajul unu al clădirii Agora Floreasca, Maison des Chef este un bistro aflat in