Skip to article

Expozitie controversata la Muzeul Antipa: 200 de trupuri umane, conservate in silicon

Expozitie controversata la Muzeul Antipa: 200 de trupuri umane, conservate in silicon Muzeul Antipa
O expozitie, in premiera in Romania, se deschide pe data de 22 martie la Muzeul Antipa din Capitala. Expozitia include peste 200 de exponate, corpuri umane reale, care prin disectiile la nivelul organelor si tesuturilor ofera o perspectiva unica, tridimensionala asupra corpului omenesc.

Expozitia este una controversata insa organiztorii spun ca scopul acesteia este in primul rand unul educativ, iar vizitatorii au acum ocazia sa vada omul prin ochii unui chirurg.

Expozitia este practic un atlas de anatomie tridimensional, iar cei care vor merge sa vada expozitia vor intelege mai bine cum se dezvolta muschii umani, cum resipira un om, cum se realizeaza digestia sau cum se dezvolta un fetus.

Toate exponatele sunt conservate perfect, printr-un procedeu numit plastinatie, adica conservarea in silicon lichid.

Expozitie trupuri umane


Expozitie trupuri umane


Expozitia inedita, gandita de Arnie Geller, a starnit si la noi in tara critici vehemente din partea unei asociatii crestine, care sustine ca trupurile ar fi apartinut unor detinuti chinezi.

Replica organizatorilor e transanta: cadavrele expuse sunt dintre cele nerevendicate, donate in conformitate cu legislatia din China.

Expozitia va putea fi vizitata de pe 22 martie pana pe 30 iunie, la Muzeul Antipa din Bucuresti, iar pretul biletelor variaza intre 32 si 60 de lei.

Alte articole despre
Expozitie Muzeul Antipa

Articole recomandate

Sambata se redeschide Muzeul Antipa din Bucuresti Sambata se redeschide Muzeul Antipa din Bucuresti
Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" din Bucuresti isi redeschide portile sambata, 17 septembrie. Muzeul prezinta in mare parte aceleasi exponate, insa luminile, sunetele si noile tehnologii ii dau un aer special.Ce vei gasi in muzeuExponatele muzeului sunt prezentate intr-o forma