Skip to article

Illy Art Collection la 20 de ani - pasiunea dintre arta si cafea

Intr-o dimineata insorita de mai am aflat povestea cafelei, ce inseamna un espresso adevarat dar si cauzele unui espresso gresit si alte detalii interesante despre cafea, la un espresso si un cappuccino alaturi de Costin Bucur si Adrian Caradeanu, reprezentati ai programului de training pentru barmani profesionisti din Romania, Exquisite Complete Bar Training.

Sarbatorirea cestilor de espresso illy in editii limitate

Motivul evenimentului a fost sarbatorirea a 20 de ani illy Art Collection. Istoria colectiilor de cesti de espresso illy a inceput din 1992, sub marca lui Matteo Thun. Anul acesta, illy Art Collection implineste 20 de ani de la aparitie, eveniment sarbatorit prin instalarea unor totemuri (cup-holders) in cele mai importante locatii illy din Bucuresti, care vor fi anuntate in scurt timp.

Colectiile de cesti produse in editii limitate au devenit una dintre cele mai frumoase si tangibile expresii ale stransei legaturi dintre illycaffe si arta contemporana. Prima editie din 1992 s-a numit Arts and Crafts si a reunit sase artisti celebri, printre care si Francesco Illy, care au imaginat sase cesti diferite. A urmat o a doua editie semnata tot de sase artisti. Deja, la a treia editie, illy a ales sa incredinteze noua colectie unui singur nume.

Pana in prezent, peste 70 de nume reprezentative din arta si tineri debutanti au transformat un obiect destinat folosirii zilnice intr-un obiect de cult. La fiecare proiect, cestile impresioneaza prin culori, texturi si alte detalii originale, fiecare invitat illy demonstrandu-si ingeniozitatea in cel mai interesant mod cu putinta.
Illy Art Collection la 20 de ani - pasiunea dintre arta si cafea


Lista celebritatilor cooptate in proiectul illy art ii include si pe Federico Fellini, Pedro Almodovar si Francis Ford Coppola.

Ce inseamna un espresso perfect

Sa ne intoarcem la espresso, la aceasta ceasca mica umpluta pe jumatate (max. 25 ? 30 ml) care ofera o bautura aromata acoperita de o spuma maronie denumita crema, menita sa trezeasca toate cele 5 simturi.

Un espresso perfect inseamna presiune de 9 atmosfere, 7 grame de cafea si 30 de secunde de extractie. Aceste coordonate te fac sa realizezi ca espresso este un lucru foarte complicat, este o combinatie de diferite elemente (acizi, proteine, zaharuri, grasimi si alte substante) si chiar o emulsie in care uleiurile dau consistenta cafelei.

Espresso este de asemenea arta: este nevoie de pasiune, creativitate si respect pentru traditie, o traditie 100% din Italia.

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!