Skip to article

Pace - Prietenie - Sanatate - Primul eveniment de plimbare in aer liber

Pace - Prietenie - Sanatate - Primul eveniment de plimbare in aer liber
Primaria municipiului Brasov si Asociatia EuroTrainer anunta lansarea primului eveniment de walking (plimbare in aer liber) organizat de Federatia Internationala de Sport Popular/ Internationaler Volkssportverband (FISP/IVV) din Romania, in perioada 11 - 12 septembrie la Brasov.

in cele doua zile de walking in Brasov, pe trasee alese pentru reprezentativitatea lor si in spatii de socializare pentru mic dejun si pranz, vom incerca sa transmitem spiritul familiei IVV: relaxarea, mersul in aer liber in ritmul propriu, fara constrangeri, imprietenirea cu participanti (conationali sau straini) la acelasi eveniment.

Traseele sunt marcate si pot avea 5 km, 10 sau 20 km, fiecare participant optand pentru un traseu in functie de pregatirea fizica. Plecarea pe traseu, pe baza de inscriere si achizitie pachet de start (10 lei) are loc intre orele 8:00 si 12:00 (ora 10:00 pentru traseul de 20 km), revenirea din traseu fiind pana la ora 18:00.

Federatia Internationala de Sport Popular a fost constituita in anul 1968, la Lindau de catre asociatii din Germania, Elvetia, Liechtenstein si Austria, pentru promovarea mersului pe jos necompetitiv (walking) ca alternativa la competitiile sportive de mars.

Federatia are membri din 53 de state de pe toate continentele: Austria, Belgia, Brazilia, Canada, China, Republica Ceha, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Marea Britanie, Ungaria, Islanda, Italia, Japonia, Corea, Luxemburg, tarile de Jos, Norvegia, Polonia, Suedia, Elvetia Liechtenstein, Slovacia, Tirolul de Sud, Taiwan, Turcia, Statele Unite ale Americii, Andorra, Argentina, Australia, Croatia, Cipru, India, Indonezia, Irlanda, Letonia, Lituania, Malta, Mongolia, Namibia, Noua Caledonie, Noua Zeelanda, Paraguai, Portugalia, Romania, Rusia, Saipan, Slovenia, Africa de Sud, Spania, Tailanda.

Cel mai popular sport al IVV este walking-ul, desfasurat sub sloganul "Pace - Prietenie - Sanatate". La evenimentul din Brasov vor participa cei doi vicepresedinti ai Federatiei - Raymond Claude si Giuseppe Colantonio.

Din noiembrie 2009, prin Asociatia EuroTrainer, Romania a devenit membru al IVV. Asociatia Eurotrainer a fost creata in anul 2006, in scopul sprijinirii persoanelor adulte in cresterea adaptabilitatii lor la schimbarile generate de procesul de integrare europeana, prin programe de instruire si activitati conexe.

Prin activitatile internationale de walking pe care le organizeaza si promoveaza in Romania, EuroTrainer urmareste imbunatatirea mentalitatii si atitudinii persoanelor participante, dezvoltarea competentelor lor sociale si civice.

Articole recomandate

Cum sa alegi un dar util de casa noua pentru prietenii tai Cum sa alegi un dar util de casa noua pentru prietenii tai
Daca prietenii tai tocmai si-au achizitionat un apartament si nu stii ce sa le iei cadou de casa noua, e important, in primul rand, sa nu te hazardezi sa le cumperi obiecte cu insemnatate religioasa, mai ales daca proprietarii nu sunt prea apropiati de cele sfinte. Tot asa, chiar daca esti tentata
Incepe toamna cu un outfit nou! Profita de reducerile aniversare si castiga unul dintre cele 2.000 de vouchere de cumparaturi! Incepe toamna cu un outfit nou! Profita de reducerile aniversare si castiga unul dintre cele 2.000 de vouchere de cumparaturi!
In luna septembrie ParkLake Shopping Center sarbatoreste patru ani de cand si-a deschis portile si pregateste patru weekend-uri speciale de reduceri si premii garantate. ParkLake intampina toamna cu noile colectii si cu o multime de surprize pentru clientii sai. Astfel, vizitatorii centrului
Obiceiuri care duc la saracie. Scapa de ele Obiceiuri care duc la saracie. Scapa de ele
Responsabilitatea pentru bunastarea financiara revine oricarei persoane in parte. Obiceiurile pe care le avem ne pot aduce bogatia, dar si saracia.  Unele persoane care au bani au ales anumite obiceiuri care le aduc sporul. Iata cateva secrete ale persoanelor care nu stiu ce inseamna saracia
Sunt trandafirii de sapun o solutie optima pentru cadouri? Sunt trandafirii de sapun o solutie optima pentru cadouri?
Orice femeie iubeste florile. Gingase, colorate si inmiresmate, acestea reprezinta cu succes sexul frumos si sunt adesea aranjate in buchete spectaculoase, cu scopul de a fi oferite doamnelor si domnisoarelor. Desi incanta atat privirea, cat si mirosul, florile au un neajuns: sunt efemere. Orice
Idei de cadouri pe care sa ti le faci de una singura Idei de cadouri pe care sa ti le faci de una singura
Sa faci cadouri este o adevarata arta, iar de multe ori chiar si persoanele dragi din viata noastra ne ofera exact acele obiecte pe care si-ar dori ele insele sa le primeasca, proiectand asupra noastra propriile nevoi. Daca nici tu nu esti o exceptie, nu are rost sa faci o drama din asta, caci pana