Skip to article

Pace - Prietenie - Sanatate - Primul eveniment de plimbare in aer liber

Pace - Prietenie - Sanatate - Primul eveniment de plimbare in aer liber
Primaria municipiului Brasov si Asociatia EuroTrainer anunta lansarea primului eveniment de walking (plimbare in aer liber) organizat de Federatia Internationala de Sport Popular/ Internationaler Volkssportverband (FISP/IVV) din Romania, in perioada 11 - 12 septembrie la Brasov.

in cele doua zile de walking in Brasov, pe trasee alese pentru reprezentativitatea lor si in spatii de socializare pentru mic dejun si pranz, vom incerca sa transmitem spiritul familiei IVV: relaxarea, mersul in aer liber in ritmul propriu, fara constrangeri, imprietenirea cu participanti (conationali sau straini) la acelasi eveniment.

Traseele sunt marcate si pot avea 5 km, 10 sau 20 km, fiecare participant optand pentru un traseu in functie de pregatirea fizica. Plecarea pe traseu, pe baza de inscriere si achizitie pachet de start (10 lei) are loc intre orele 8:00 si 12:00 (ora 10:00 pentru traseul de 20 km), revenirea din traseu fiind pana la ora 18:00.

Federatia Internationala de Sport Popular a fost constituita in anul 1968, la Lindau de catre asociatii din Germania, Elvetia, Liechtenstein si Austria, pentru promovarea mersului pe jos necompetitiv (walking) ca alternativa la competitiile sportive de mars.

Federatia are membri din 53 de state de pe toate continentele: Austria, Belgia, Brazilia, Canada, China, Republica Ceha, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Marea Britanie, Ungaria, Islanda, Italia, Japonia, Corea, Luxemburg, tarile de Jos, Norvegia, Polonia, Suedia, Elvetia Liechtenstein, Slovacia, Tirolul de Sud, Taiwan, Turcia, Statele Unite ale Americii, Andorra, Argentina, Australia, Croatia, Cipru, India, Indonezia, Irlanda, Letonia, Lituania, Malta, Mongolia, Namibia, Noua Caledonie, Noua Zeelanda, Paraguai, Portugalia, Romania, Rusia, Saipan, Slovenia, Africa de Sud, Spania, Tailanda.

Cel mai popular sport al IVV este walking-ul, desfasurat sub sloganul "Pace - Prietenie - Sanatate". La evenimentul din Brasov vor participa cei doi vicepresedinti ai Federatiei - Raymond Claude si Giuseppe Colantonio.

Din noiembrie 2009, prin Asociatia EuroTrainer, Romania a devenit membru al IVV. Asociatia Eurotrainer a fost creata in anul 2006, in scopul sprijinirii persoanelor adulte in cresterea adaptabilitatii lor la schimbarile generate de procesul de integrare europeana, prin programe de instruire si activitati conexe.

Prin activitatile internationale de walking pe care le organizeaza si promoveaza in Romania, EuroTrainer urmareste imbunatatirea mentalitatii si atitudinii persoanelor participante, dezvoltarea competentelor lor sociale si civice.

Articole recomandate

Cadoul de Craciun pentru nasi: scump, extravagant sau de suflet? Cadoul de Craciun pentru nasi: scump, extravagant sau de suflet?
Au fost alături de voi în clipa în care ați devenit o familie, sunt cei mai buni prieteni și acum le spuneți simplu: nașii. De regulă, Sărbătorile de Iarnă sunt un bun prilej de o petrecere la nași acasă, așa că nu te
Riscurile cumpararii unui autoturism de ocazie. Le poti reduce printr-un raport VIN cu istoricul masinii Riscurile cumpararii unui autoturism de ocazie. Le poti reduce printr-un raport VIN cu istoricul masinii
Atunci când dorești să achiziționezi o mașină de ocazie, este mai avantajoasă alegerea unei mașini rulate, comparativ cu achiziția unei mașini noi. Beneficiul major îl reprezintă prețul, deoarece o mașină second hand va fi
999cadouri.ro - Cadouri de lux pentru ocazii speciale 999cadouri.ro - Cadouri de lux pentru ocazii speciale
Cadourile sunt modul prin care ne aratam fericirea pentru realizarile altei persoane, aprecierea, iubirea si gratitudinea ca fac parte din viata noastra. Exista numeroase aniversari de-a lungul anilor pe care le sarbatorim cu cei dragi, insa unele ocazii se fac mai remarcate. Daca persoana iubita
Descopera cele 6 moduri in care inotul iti imbunatateste sanatatea! Descopera cele 6 moduri in care inotul iti imbunatateste sanatatea!
Pe lângă distracție, înotul este un excelent exercițiu aerob care poate reduce riscul unor boli cronice precum tensiune arterială crescută și diabetul! Abonamentele la înot și cursurile de înot pentru adulți și copii sunt o alegere
Pungi sterilizare Pupinel pentru siguranta instrumentelor Pungi sterilizare Pupinel pentru siguranta instrumentelor
Pungile de sterilizare autosigilante sunt create pentru depozitarea în siguranță a materialelor pentru sterilizare uscată, cu abur, eliminare sau incinerare. Sunt disponibile opțional ca pungi standard, care trebuie să fie legate sau sigilate cu bandă