Skip to article

Parfumul istoric al unei cesti de ceai

Pentru o a ajunge la originea ceaiului, nu este necesara o calatorie pana la frontiera dintre Laos, Birmania si Thailanda, acolo unde a luat fiinta licoarea, ci este de ajuns sa mergi intr-un colt al Bucurestiului: ceainaria Triangle D'Or, o adevarata casa a ceaiului.

"A bea ceai este cea mai buna modalitate pentru om de a se intoarce la el insusi din haosul ce-l inconjoara, este acel timp cand printul si taranul impart aceleasi ganduri, aceeasi bucurie, dupa care se pregatesc sa se intoarca la destinul lor" spunea poetul chinez Lu Yu, referindu-se la placerea gustului unei bauturi aparuta in urma cu mai bine de 5000 de ani.

Si ca orice lucru magic, si ceaiul are un mit al facerii. Legenda crearii ceaiului spune ca Shen Nung, imparat chinez ce a trait intre 2737 - 2697 i. C., obisnuia sa bea doar apa fiarta fierbinte. Intr-o buna zi, spune legenda, in vasul in care se fierbea apa, vantul a adus frunze din gradina din apropiere. Astfel, s-a preparat primul ceai, in 2700 i.C.Parfumul istoric al unei cesti de ceai

Mariage Freres, cea mai veche casa de ceai din Franta, care a inceput comertul cu ceai inca din anii 1660, cand fondatorul Nicolas Mariage a calatorit in Persia, Indiile de Est si Imperiul Moghul, propune 5 reguli de aur in prepararea ceaiului:

1. Intai incalzeste ceainicul si strecuratoarea

2. Masoara ceaiul cu ajutorul strecuratorii deja incalzite si las-o cateva momente pentru a permite aburului sa trezeasca aroma frunzelor de ceai

3. Toarna apa fierbinte (nu clocotita) peste frunzele de ceai. In cazul ceaiurilor albe sau verzi , apa trebuie sa fie chiar aproape de punctul de fierbere

4. Lasa ceaiul sa se aseze in functie de marimea si varietatea frunzelor.

5. Inlatura strecuratoarea cu frunze. Amesteca si serveste.


Afla mai multe detalii despre ritualul servirii ceaiului pe www.Bloombiz.ro

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!