Skip to article

Postul Craciunului: 4 retete de desert gustoase si usor de preparat

Postul Craciunului: 4 retete de desert gustoase si usor de preparat
Pana pe 24 decembrie, suntem in postul Craciunului. Iar pentru persoanele care s-au hotarat sa respecte aceasta perioada, inseamna ca trebuie sa renunte la dulciurile din comert sau chiar la cele pregatite in casa, care contin lapte, oua sau unt.

Dar ce te faci daca pofta ta de dulce este prea mare si nu poti sa stai prea multe zile fara sa te bucuri de un desert? Nimic mai simplu, avem pentru tine patru retete de desert delicioase, pe care le poti manca si in post.

1. Negrese cu nuci

Ingrediente negrese cu nuci: o ceasca de faina alba, aproape jumatate de kilogram de zahar, 90 grame de pudra de cacao neindulcita, o lingurita de praf de copt, o lingurita de sare, o cana de apa, o ceasca de ulei vegetal, un pumn de nuci pisate si o lingurita de extract natural de vanilie.

Mod de preparare: incalzeste cuptorul cateva minute si apoi, intr-un vas mai mare, cerne faina, zaharul, pudra de cacao, praful de copt si sarea. Apoi adauga nucile pisate, extractul natural de vanilie, uleiul vegetal si apa. Foloseste mixerul pentru omogenizare.

Toarna compozita obtinuta intr-un strat uniform si lasa-o in cuptor timp de 30 de minute. Dupa ce s-a racit, taie negresele in cubulete.

2. Turta dulce cu sirop de artar

Ingrediente turta dulce: 125 g unt fara lactoza, 140 g zahar brun, un sfert de ceasca de sirop de artar, 120 g de faina, jumatate de lingurita bicarbonat de sodiu, o lingurita ghimbir pudra, 2 lingurite scortisoara.

Mod de preparare: amesteca cu mixerul untul si zaharul pana ce obtii o spuma cremoasa. Se adauga siropul de artar, faina, bicarbonatul de sodiu, scortisoara si ghimbirul. Continua sa amesteci pana obtii un aluat moale.

Framanta aluatul pana se omogenizeaza si lasa-l la frigider, cateva minute, in folie de plastic. Decupeaza apoi figurinele dorite si pune-le in cuptor la copt. Tava trebuie tapetata cu hartie de copt, iar turtele se coc timp de 20 minute.

turta dulce


3. Nuga de post cu miere

Ingrediente nuga de post cu miere: 250 g de zahar pudra, 250 g de margarina, 170 g de miere, 50 ml de apa, 3 linguri de faina, doua foi de napolitana, un pumn de nuca pisata marunt.

Mod de preparare: pune zaharul la topit, apoi adauga margarina, apa si faina. Amesteca bine timp de un minut si apoi indeparteaza vasul de pe aragaz.

Continua sa amesteci adaugand si nuca pisata. Asaza compozitia intre foile de napolitana. Lasa la racit in frigider timp de doua ore.

Nuga de post


4. Gogosi cu scortisoara si dovleac

Ingrediente gogosi cu scortisoara si dovleac: 6 linguri de lapte fara lactoza, 150 g de piure de dovleac sau proaspat ras, o jumatate de lingurita de otet de mere, 3 linguri de sos de mere neindulcit, 80 g de zahar alb, 2 linguri de zahar brun, 2 linguri de unt fara lactoza, 2 linguri de praf de copt, putin bicarbonat de sodiu, jumatate de lingurita de ghimbir, o jumatate de lingurita de sare kosher, o cana de faina de alba si o jumatate de cana de faina de grau de patiserie.

Mod de preparare: Incalzeste bine cuptorul. Intre timp, amesteca intr-un castron mai mare laptele fara lactoza, dovleacul, zaharul, untul fara lactoza, sosul de mere si otetul.

La final adauga praful de copt, bicarbonatul de sodiu, ghimbirul, sarea kosher si cele doua tipuri de faina. Unge o tava sau doua cu unt fara lactoza (poti folosi si ulei vegetal). Umple un pos textil si da forma gogosilor. Lasa la copt timp de 12 minute.

gogosi


Articole recomandate

Postul Craciunului, o perioada perfecta pentru o cura de detoxifiere Postul Craciunului, o perioada perfecta pentru o cura de detoxifiere
Postul Craciunului nu inseamna numai o perioada de curatenie sufleteasca, ci si o metoda rapida si la indemana de a scapa de toxinele din organism. Acum spui "pas" mancarurilor grele, acorzi mai multa ingrijire corpului tau si ii oferi odihna si tonifierea de care are nevoie. Iata de ce postul
Retetele saptamanii: Aperitive si deserturi cu foietaj, ideale pentru Postul Craciunului Retetele saptamanii: Aperitive si deserturi cu foietaj, ideale pentru Postul Craciunului
Vrei o reteta rapida, de post? Bazeaza-te pe aluatul foietaj pentru a prepara in postul Craciunului cele mai fragede si gustoase aperitive si deserturi. Noi iti oferim cateva idei, restul tine de imaginatia ta! Placinta cu tofu si spanac Cu siguranta ai mancat celebra combinatie greceasca de
Retetele saptamanii: Preparate delicioase, de post Retetele saptamanii: Preparate delicioase, de post
A inceput Postul Craciunului! Daca esti printre cei care s-au hotarat sa renunte la carne, oua si lactate pana la Craciun, iti oferim cateva idei apetisante de mancaruri delicioase. Sa tii post va fi floare la ureche!Ardei umpluti cu vinete Poti servi acest preparat cald sau rece, dupa preferinte.
Postul Craciunului: Ce alimente nu trebuie sa-ti lipseasca din meniul zilnic Postul Craciunului: Ce alimente nu trebuie sa-ti lipseasca din meniul zilnic
Postul Craciunului este o perioada de reculegere pentru fiecare dintre noi, de "curatenie" atat spirituala, cat si trupeasca. Si pentru ca foarte multe persoane aleg sa respecte aceasta perioada, este bine sa fim informati, astfel incat sa nu privam organismul de nutrientii, vitaminele si
Postul Craciunului: 8 retete usoare pentru micul dejun. Trebuie sa le incerci! Postul Craciunului: 8 retete usoare pentru micul dejun. Trebuie sa le incerci!
Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, iar atunci cand te-ai hotarat sa postesti este important sa asiguri organismului tau nutrientii si energia de care are nevoie prin aportul alimentelor permise in aceasta perioada de curatire atat fizica, cat si spirituala.Pentru ca am intrat de