Skip to article

Programul "Danone pentru arta" continua sa premieze tinerele talente

Danone Romania continua programul ?Danone pentru arta?, initiat in primavara anului curent, ce are ca principal obiectiv promovarea tinerilor artisti din Romania. Danone a organizat a doua editie a concursului de pictura desfasurat in cadrul Liceului de Arte Plastice ?Nicolae Tonitza? din Bucuresti, iar patru dintre lucrarile castigatoare constituie temele felicitarilor ce vor fi trimise cu ocazia Sarbatorilor de Iarna.

?Prin acest program, dorim sa ne implicam activ in promovarea tinerelor talente artistice din Romania, sa oferim adolescentilor ocazii si un climat motivant in care sa isi creeze si expuna picturile. Alaturi de economie sau politica, arta este nelipsita dintr-o societate normala, iar cultivarea frumosului este un dar nepretuit pe care il putem face societatii. Concursul de la Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza, este al doilea dintr-o serie de actiuni ce sprijina aceasta cauza?, a declarat Bogdan Ioachim, Director de Comunicare Nutritie si Stiinta la Danone Romania.

Cei 25 de elevi ai Liceului de Arte Plastice ?Nicolae Tonitza? care s-au inscris la concurs, au avut la dispozitie o luna pentru realizarea unor lucrari cu temele: ?Impresie de iarna / Iarna pe strada mea?. Juriul, alcatuit din reprezentanti Danone, a ales 10 lucrari castigatoare, autorii acestora fiind premiati cu materiale de pictura si produse Danone.

?Suntem incintati sa urmarim progresele pe care le fac tinerii artisti de la o editie la alta, si avem toate motivele sa speram ca dintre tinerii premiati de noi, unii vor deveni celebri peste citiva ani? a continuat Bogdan Ioachim.

?Nicolae Tonitza este cel mai mare liceu de arte plastice din tara, cu peste 800 de elevi si performante deosebite obtinute la concursuri nationale si internationale. Si de data aceasta campania desfasurata in parteneriat cu Danone Romania a fost o reusita si suntem incantati de oportunitatea de a pune in valoare creativitatea deosebita a acestor copii. La concurs au participat elevi cu varstele cuprinse intre 11 si 19 ani, iar tema aleasa ?Impresie de Iarna? le-a oferit posibilitatea de a se concentra pe aspecte legate de natura si ecologie, care fac parte dintre preocuparile constante ale liceului nostru?, subliniaza doamna profesor Liudmila Ionescu, Director adjunct al liceului.

?Inca o data talentul tinerilor artisti ne-a impresionat. Lucrarile inscrise in concurs sunt pline de prospetime si au fost executate in tehnici sofisticate. A fost o alegere dificila si ii felicitam din toata inima, pe castigatori si pe toti participantii.? ne-a declarat Andreea Muresan, Manager Relatii Publice si Comunicare la Danone Romania.

La finalul concursului, Liceul de Arte Plastice ?Nicolae Tonitza? a gazduit in cadrul serbarilor ocazionate de implinirea a 60 de ani de existenta, o expozitie cu lucrarile participante si o festivitate de premiere pentru castigatori.

Articole recomandate

Ce sa nu faci niciodata intr-o calatorie cu masina Ce sa nu faci niciodata intr-o calatorie cu masina
O calatorie cu masina, fie de placere, fie in interes de serviciu, se planifica atent inainte. Stii deja ce ai de facut cand pleci la drum pe patru roti: o revizie a masinii, verificarea consumabilelor, mici reparatii pe ici, pe colo, daca e nevoie, actualizarea asigurarii, daca e cazul, etc. Dar
5 utilizari surprinzatoare ale berii 5 utilizari surprinzatoare ale berii
Sunt o multime de lucruri la care te gandesti cand spui bere: relaxare, prieteni, “alinarea” mancarurilor condimentate. Berea este cel mai consumat produs alcoolic din lume. Insa in afara  de “uzul intern”, berea mai poate fi folosita la o multime de lucruri din
Viroza contagioasa si in randul patrupedelor in aceasta iarna! Viroza contagioasa si in randul patrupedelor in aceasta iarna!
Mihai Nae, cunoscutul dresor canin din tara noastra, ne explica trend-urile in materie de dresaj canin si ne lamureste vis-a-vis de unul dintre cele mai controversate subiecte ale acestui inceput de an, dezbatut o data cu tragica moarte a cunoscutei jurnaliste Cristina Topescu...  Ce se cauta
5 restaurante deschise in Bucuresti in 2019 5 restaurante deschise in Bucuresti in 2019
Vrei sa iesi in oras sa iei cina, insa te-ai plictisit de restaurantele la care mergi frecvent? Iata cateva idei de restaurante care s-au deschis recent, in 2019:  1. Maison des Chef  Poziționat la etajul unu al clădirii Agora Floreasca, Maison des Chef este un bistro aflat in
Ce calitati ai in functie de culoarea preferata Ce calitati ai in functie de culoarea preferata
Stii cate poate dezvalui culoarea preferata despre tine? Specialistii in psihologie au alcatuit un top al calitatilor in functie de preferintele cromatice. Culoarea preferata: Rosu Energic, atent, asertiv, de incredere, puternic, pasional, curajos, spontan, determinat, om de actiune. Culoarea ta